Yeteri kadar protein alınamasa bile kas yapılabilir mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neixtro
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B

Cheat Day'de olması gerekiyor. Bağırsaktaki yararlı maya ve Bacter'lerin mhv durumu; Ptr'ye geçerse kilo bile alınabilir. Aslında bağırsakta yaşayan Bacter'ler hangi besin bütününü sever ise, beyine o besin bütününün (carb, yağ, protein) "yemesi" için mesaj gider.

Ayrıca hamur işleri kesince kilo vermeyecek ki. Bunlar size öğretilen yanlış bilgiler. Kalori hesabının tümünü ele almak gerekir. Ayrıca spor yapmak sadece yardımcı olur yağ yakma konusunda. Asıl faktör diyettir. Bir kova dolusu sebze ile bir kova dolusu hamur işi yiyen bir insan, ikisi de aynı kalori miktarında olsa ve alması gereken kaloriden fazla olursa kilo alacaktır. Besleyici veya yararlı olma durumu tamamen konu dışı.

Ben kardiyoya karşıyım. Yağ yakımı desteklemek için yalnızca ağrılık çalışması yeterlidir. Split (bölerek) veya Full body çalışmak arasında first part başlayan için önemi yoktur.

"Kardiyo" yapmak basitçe faizle Türk lirası borç vermek gibidir, birine borç verirsin bir süre kendinde o para bulunmaz ama sonra o borç geri getirilip verilince değeri enflasyondan dolayı biraz azalmış olsa bile faiziyle geri almış olursun. Kas hücresi artırmak da dolar faize yatırmak gibidir, hem dolar dolar olarak durur hem de az da olsa faizini alırsın ve borç veren adama kıyasla sen 10 yıl sonra çok daha iyi durumda olursun. Bu kadar basit değil fakat anlatılabilecek en basit yol bu, kimse faizle borç vererek zengin olmaz ama herkes doğru yatırımla iyi yerlere ulaşabilir. Yeni başlayan biri diye dandik yolu gösterip ayağını alıştırmak falan mantıklı değil çünkü burası kumarhane değil bir başladı mı mümkün olduğunca uzun süre spor yapması gerek ve bunun için de uzun vadeye uygun iş yapması gerek.

Unutmuşum. Ekleme yaptığınız için teşekkür ediyorum.

Kardiyonun ve ağırlık çalışmasının sürelerinden ve şiddetlerinden bağımsız olarak hangisinin diğerine oranla daha fazla kalori yaktıracağı hakkında yorum yapmak pek doğru değil.
282 saat ağırlık kaldırıp 30 dakika bisiklet sürmüyorsa baya yorum yapmak doğru.

Kalori yakmak eşit değildir yağ yakmak.

Yağ metabolizmasını bir öğren derim ayrıca, yağ tüketimini azaltırsan sağlam testo düşürebilirsin. Yağ tüketmek hangi süreçte olursan ol şart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ton balığı daha ucuz değil, daha pahalı. Protein tozu alacağım diye konu açmışsın o yüzden emin olamıyorum ekonomik durumundan.

200gr tavuk dediğimiz şey diş kovuğuna sığmaz zaten. A101'deki küçük paketlerden al içinde iki parça olur bir parçasını ye, ötekini dondurucuya at. Ailen anlayış gösterir ki. Günlük gidecek olan para 36TL.

Ama gerçekten imkan yoksa anlarım. Ev yemekleriyle elinden geleni yapman gerekir o zaman. Hiç yapmamaktan daha iyidir.

Aslında bağırsakta yaşayan bacter'ler hangi besin bütününü sever ise, beyine o besin bütününün (carb, yağ,protein) "yemesi" için mesaj gider..
Bunu Kurzgesagt'tan hatırlıyor gibiyim. Bu video olmalı, izleyebilir bilmeyenler.

Ben de zaten 2 yıl önce spora merak salınca baya araştırma falan yapmıştım da malum, adam akıllı besin tüketemediğim için bırakmıştım. Şimdi 18'ime girdiğim için belki işe girip adam akıllı bir beslenme programı ile fit bir vücut yapmayı düşünüyorum. Vücut geliştirme işine bayağı ilgim var.
Ayrıca merak ettiğim bir soru daha var. Diyelim ben uzun bir süre 4-5 yıl falan uğraşıp kaslı ve atletik bir vücut yaptım. Sonrasında sıkılıp bırakırsam vücuduma bir zararı olur mu? Babama göre uğraşıp kaslı bir vücut yaptıktan sonra spor yapmayı bırakırsan vücuduna büyük zararı var diyor.

Benimle dalga mı geçiyorsunuz yoksa ciddi misiniz inanın anlayamıyorum. Tabii ki kalori hesabının tümünü ele almak gerekiyor. Peki bir hamur işi sizin fiziksel gelişiminiz için size bir miktar karbonhidrat ve oldukça büyük miktar yağdan başka ne veriyor? Hangi sporcu bile isteye sürekli beslendiği gıdaların içerisine hamur işi koyar? Neden bu kadar basit şeyleri bile sizlere en ince ayrıntısına kadar izah etmem gerekiyor? Hakikaten anlam veremiyorum.

Spor yapmanın sadece yardımcı olacak olmasına ve asıl faktörün diyet olduğuna karşı çıkacak ne gibi bir cümle kurdum? Aksine 1 saattir bundan bahsetmiyor muyum?

Ben o konuyu açtım da sonradan düşününce vazgeçtim şimdilik protein tozundan. O konuyu çok kaale almayın.

Bu işin bilimi çok fazla aslında. Obeziteye sebep olan bacterler bile var. Kısaca; Bağırsakta yaşayan bacter yoğunluğunun duruma göre değişir. Kimisi carb, kimisi yağ, kimisi protein sever.

Ne anlatmak istediğini 3 mesajdır anladım. Kas kütlesi arttırırsak doğal olarak vücudun ihtiyaç duyduğu enerji ve boşta yaktığı enerji artacağından ötürü uzun vadede kas kütlesi arttırmak kardiyo yapmaktan her konuda daha faydalı.

Ha, şu da var ki bunun aksini savunmadığını da biliyorum. Tâbi ki de kardiyo yağ yakımını destekler. Fakat dediğin gibi anlık olarak. Bugün yaptığım 50 dakikalık kardiyo yarın işime yaramaz, (metabolizma vs. dışında) ama bugün yaptığım ağırlık antrenmanı yarın da işime yarayabilir.

Şahsen ana odak her zaman ağırlık idmanı olmalı, kardiyo şart diye de bir husus yok. Kardiyo ile desteklense fena olmaz aslında.
Ödem oluşumunu ben de baya engelliyor, metabolizmayı tekrar hızlandırıyor. Olmazsa olur mu, olur tâbi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…