Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Kart ile ödeme alabilirsiniz. Bankanızın altyapısı her yerden ödeme alabiliyor. Gerekli adımları uyguladığınızda verginizi de kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Ödemediğiniz takdirde sorun yaşayabilirsiniz.
www.garantibbva.com.tr
Sanal POS | Garanti BBVA
Garanti BBVA Sanal POS, internet üzerinden yapılan satışlarda kredi kartı ile ödeme alınabilmesi için oluşturulan güvenli bir ödeme çözümüdür.
Son düzenleme:
Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen fatura kesilmesi gerekiyor sanal pos ile alınan ödemelere de.Kart ile ödeme alabilirsiniz. Bankanızın altyapısı her yerden ödeme alabiliyor. Vergisi de ödenmiş olur.
Sanal POS | Garanti BBVA
Garanti BBVA Sanal POS, internet üzerinden yapılan satışlarda kredi kartı ile ödeme alınabilmesi için oluşturulan güvenli bir ödeme çözümüdür.www.garantibbva.com.tr
- Makaleler
- 1
Neden yanlış bilgi olsun? PayPal ile ödeme alırsa Türkiye’de vergi ödemez. Türkiye’de desteklenmiyor diye takibi bile olmaz. Bankadan ödeme alırsa takibi yapılabilir ve vergi ödemezse ceza alır.Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen. Fatura kesilmesi gerekiyor sanal POS ile alınan ödemelere de.
Sanal POS alabilmesi için zaten gerekli altyapı gerekiyor öncelikle.
Yazdığınız mesajda sanal pos ile alınan ödemelerde "vergisi ödenmiş olur" yazıyor. Vergisi otomatik olarak ödenmiyor ama bu şekilde anlaşılıyor yazdığınız mesajda. Verginin ödenebilir olması için fatura kesilmesi gerekiyor onu belirttim yukarıda da.Neden yanlış bilgi olsun? PayPal ile ödeme alırsa Türkiye’de vergi ödemez. Türkiye’de desteklenmiyor diye takibi bile olmaz. Bankadan ödeme alırsa takibi yapılabilir ve vergi ödemezse ceza alır.
Ek olarak Paypal veya herhangi Paypal benzeri bir altyapı kullanılsa bile banka hesabına geçtiği an bu ödemenin nasıl ve nereden geldiğinin kanıtı istenir eğer izaha davet edilirse. O zaman da problem yaşamamak için her satışı belgelemek gerekir.
- Makaleler
- 1
Ben de otomatik olarak ödenir demedim ki zaten. Yine de düzenliyorum. Alternatif yöntemler yerine bankadan ödeme alırsa vergisini ödemiş ve vergi kaçırmaktan ceza yememiş olur çünkü vergi levhası almış olur, sözleşmeleri hazırlar, faturaları keser ve banka da hesaba gelen parayı takip eder. Denetlemeler sonucunda da vergi ödemediği tespit edilirse ceza alır. Belirli POS’larda da ödeme kategorisine göre vergi otomatik girilebiliyor. PayPal ile bireysel ödeme alırsa bunların hiçbiri olmaz. PayPal hesabının olduğu ülke de paranın kaynağını merak edince yine sorunlar yaşanır.Yazdığınız mesajda sanal pos ile alınan ödemelerde "vergisi ödenmiş olur" yazıyor. Vergisi otomatik olarak ödenmiyor ama bu şekilde anlaşılıyor yazdığınız mesajda. Verginin ödenebilir olması için fatura kesilmesi gerekiyor onu belirttim yukarıda da.
Bunu yapamaz. Fransa’dan açılmış bir PayPal hesabım var ve hiçbir şekilde Türk hesaplarıma para gönderemiyorum.Ek olarak Paypal veya herhangi Paypal benzeri bir altyapı kullanılsa bile banka hesabına geçtiği an bu ödemenin nasıl ve nereden geldiğinin kanıtı istenir eğer izaha davet edilirse. O zaman da problem yaşamamak için her satışı belgelemek gerekir.
Son düzenleme: