Lully

Uzman
Bir web sitesi kurarak yurt dışına dijital dosyalarla online satış yapmak istiyorum, bunu nasıl yapabilirim? PayPal Türkiye'de yasak.

Kart ile ödeme alabilirsiniz. Bankanızın altyapısı her yerden ödeme alabiliyor. Gerekli adımları uyguladığınızda verginizi de kolaylıkla ödeyebilirsiniz. Ödemediğiniz takdirde sorun yaşayabilirsiniz.

Son düzenleme:
Kart ile ödeme alabilirsiniz. Bankanızın altyapısı her yerden ödeme alabiliyor. Vergisi de ödenmiş olur.

Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen fatura kesilmesi gerekiyor sanal pos ile alınan ödemelere de.

Yanlış bilgilendirme yapmayın lütfen. Fatura kesilmesi gerekiyor sanal POS ile alınan ödemelere de.
Neden yanlış bilgi olsun? PayPal ile ödeme alırsa Türkiye’de vergi ödemez. Türkiye’de desteklenmiyor diye takibi bile olmaz. Bankadan ödeme alırsa takibi yapılabilir ve vergi ödemezse ceza alır.

Sanal POS alabilmesi için zaten gerekli altyapı gerekiyor öncelikle.

Neden yanlış bilgi olsun? PayPal ile ödeme alırsa Türkiye’de vergi ödemez. Türkiye’de desteklenmiyor diye takibi bile olmaz. Bankadan ödeme alırsa takibi yapılabilir ve vergi ödemezse ceza alır.
Yazdığınız mesajda sanal pos ile alınan ödemelerde "vergisi ödenmiş olur" yazıyor. Vergisi otomatik olarak ödenmiyor ama bu şekilde anlaşılıyor yazdığınız mesajda. Verginin ödenebilir olması için fatura kesilmesi gerekiyor onu belirttim yukarıda da.

Ek olarak Paypal veya herhangi Paypal benzeri bir altyapı kullanılsa bile banka hesabına geçtiği an bu ödemenin nasıl ve nereden geldiğinin kanıtı istenir eğer izaha davet edilirse. O zaman da problem yaşamamak için her satışı belgelemek gerekir.

Yazdığınız mesajda sanal pos ile alınan ödemelerde "vergisi ödenmiş olur" yazıyor. Vergisi otomatik olarak ödenmiyor ama bu şekilde anlaşılıyor yazdığınız mesajda. Verginin ödenebilir olması için fatura kesilmesi gerekiyor onu belirttim yukarıda da.
Ben de otomatik olarak ödenir demedim ki zaten. Yine de düzenliyorum. Alternatif yöntemler yerine bankadan ödeme alırsa vergisini ödemiş ve vergi kaçırmaktan ceza yememiş olur çünkü vergi levhası almış olur, sözleşmeleri hazırlar, faturaları keser ve banka da hesaba gelen parayı takip eder. Denetlemeler sonucunda da vergi ödemediği tespit edilirse ceza alır. Belirli POS’larda da ödeme kategorisine göre vergi otomatik girilebiliyor. PayPal ile bireysel ödeme alırsa bunların hiçbiri olmaz. PayPal hesabının olduğu ülke de paranın kaynağını merak edince yine sorunlar yaşanır.

Ek olarak Paypal veya herhangi Paypal benzeri bir altyapı kullanılsa bile banka hesabına geçtiği an bu ödemenin nasıl ve nereden geldiğinin kanıtı istenir eğer izaha davet edilirse. O zaman da problem yaşamamak için her satışı belgelemek gerekir.
Bunu yapamaz. Fransa’dan açılmış bir PayPal hesabım var ve hiçbir şekilde Türk hesaplarıma para gönderemiyorum.

Son düzenleme: