Bu yapıya nefes aldırmamalı.
???
AIDS hastalığını HIV virüsü ortaya çıkarır. HIV virüsünün bulaşma sebeplerinden birisi korunmasız cinsel ilişkidir ve cinsiyet ayırt etmez. HIV virüsünü veya AIDS hastalığını eşcinsellik ortaya çıkarmaz. Eşcinsellik, farklı göz rengine sahip olmak gibi bir farklılıktır.
Konuya gelirsek:
Irkçılar, homofobikler, saldırganlar, katiller, nefret suçu işleyenler, ayrımcılar, aşırı dinciler, herhangi bir ideoloji veya görüşü radikal bir şekilde savunanlar vb. şeyler her ülkede vardır. Maalesef Finlandiya da olsa İsveç de olsa ya aileden, ya geleneklerden, ya da kendi görüşlerinden yola çıkarak belirli görüş, nefret veya söylemlerde bulunabiliyor insanlar. İfade özgürlüğü bu olsa gerek.
Tabii ben bunu ifade özgürlüğü değil nefret suçu kabul ederim.
Örnek: Atatürk'ü sevmeyen ve Türk olan veya Türkiye'de yaşayan birisini asla anlayamam. Ama onunla tartışamam da. Sevmeyebilir, ama bunu ifade ederse, Atatürk'ü sevmiyorum cümlesini kurarsa bu benim için tartışma sebebidir. Aynı şey eşcinsellikte de geçerli. LGBT olayına saygı veya sevgi duymayabilir bir kişi. Ama bunu söz ve eyleme dökerse bu tartışma konusu yaratır.
İnsanlar bazı düşünceleri kendilerine saklamalı. Özellikle nesnel konularda. Eşcinsellik bir hastalık değildir. Aynı zamanda iki kişinin arasında gerçekleşen şeyde kimse söz sahibi olamaz. Kültür konusunu açmak istiyorsanız da özellikle Osmanlı İmparatorluğu'nda eşcinselliği araştırabilirsiniz.
Dipnot:
ve belki:
en.wikipedia.org