Eğer maddi olarak imkanın varsa ABD veya İngiltere'de çok iyi eğitim alabilirsin. Maddi olarak daha kısıtlıysan Avrupa'da Almanya/İtalya gibi ülkelerde devlet üniversitelerinde okuyabilirsin. Bölgesel burs da bulursan mis gibi yaşarsın. Vize süreci sıkıntılı olabiliyor dikkatli olmakta fayda var. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi iyi üniversite olması önemli. Asya'yı kendim pek tavsiye etmem.

Nerede okuduğuna bağlı, ben para ile Portekiz’de okumayı düşünüyorum diploma filan önemli değil tek kriterim medeniyet.

Neye göre kime göre? Yurt dışında Yozgat'tan bozma bir şehirde siyaset bilimi okuyup buraya döneceksen mantıksız. Dandik bir üniversiteye gidip 4 sene eğitim alıp Türkiye'ye dönüp iş kovalayacaksan mantıksız. Vize alabilir miyim, döviz ne olur, aç kalır mıyım gibi kaygıların varsa yine mantıksız.Ailenin maddi durumu varsa, yurtdışında hayat planlıyorsan ve "homesick" durumuna düşmeyeceksen mantıklı bir alternatif.

Tabi konu Türkiye'de özel vs yurtdışında okumak ise kesinlikle yurtdışına gidilmesi her yönden mantıklı orası ayrı.
Bu cevap için teşekkürler

Eğer maddi olarak imkanın varsa ABD veya İngiltere'de çok iyi eğitim alabilirsin. Maddi olarak daha kısıtlıysan Avrupa'da Almanya/İtalya gibi ülkelerde devlet üniversitelerinde okuyabilirsin. Bölgesel burs da bulursan mis gibi yaşarsın. Vize süreci sıkıntılı olabiliyor dikkatli olmakta fayda var. Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi iyi üniversite olması önemli. Asya'yı kendim pek tavsiye etmem.
Bu cevap için teşekkürler