Yurt dışında üniversite okumak mantıklı mıdır?

Ne önerirsiniz? İşsiz kalmak ve YKS'ye girmek istemiyorum.
EA seçip derslere iyi çalışman lazım. Sonra Avrupa'daki üniversitlerden kabul alacaksın. Her ülkenin kabul şartları farklıdır bu yüzden ilk önce göç edeceğin ülkeyi seç. Eger ailenden destek alacaksan EURO bölgesi dışındaki ülkelere git. Ama diyorsan ben part time çalışirim elime geçen 3-5 kuruş ile yaşarım diyorsan euro bölgesinede bulaşabilirsin. Ilgini çekerse Güney Akdeniz ülkeleri olan Italya ve Ispanya veya Dogu Avrupada Polonya,Macaristan,Litvanya ve Çekya. Tercih edebilirsin. Ayrica Almanyada iyidir ancak mezuniyet sonrası iş bulman biraz zor olabilir ve Almanca eğitim açıkçası benim için İngilizceden zor tabii ki sana göre kolaysa Almanya ve Avusturyayada deneyebilirsin. Her şey den önce göç edeceğin ülkeyi sec çünkü dediğim gibi her ülkenin kendi kabul şartları var dil yeterlilik istekleri var.

Hocam meslek lisesine geçmeyi düşünüyorum.

Meslek lisesine gidersem yapabilir miyim bunları? Avrupa'da sanayi parası var mı?

Meslek lisesine gidersem yapabilir miyim bunları? Avrupa'da sanayi parası var mı?
Eleman olarak gidersin ama zor iş. Üniversitede meslek lisesinde okuduğun bölüme gir. Avrupada artik eskisi gibi türk işçi alımı yapacaklarini sanmıyorum. Yapsalar bile genelde bir çok yönden sorunlu. Makine yada Motor mühendisliği okursan Almanyada ki bir çok fabrikaya muhendis olarak girebilirsiniz eger iyi almanca yaparsanız.

Elektrik okursak olmaz mı?

1. Dil bilmen lazım 2. Meslekte tecrübe lazım. Yani türkiyede çalışıp edindigin mesleki birikim ile avrupaya gidebilirsin. O yüzden Üniversite üzerinden girmek daha akil kârı.
Dil biliyorum hocam. MOSTEM'deyken zaten zamanım olur dil öğrenmeye.

Bahsettiklerinin neredeyse tamamı Anti-Araplık sonucu olan şeyler, İslamiyet'e karşı saf nefretleri var.

Ayrıca şunu belirteyim, ben Türk değilim. Bir tarafım Arnavut bir tarafım Boşnak asıllı Makedon.
Hocalarım merhaba. İyi düşünüp ettim. Şu an yazılım öğrenmeye başladım. Almanya vatandaşlığı olan akrabası var babamın. Belki Almanya deneyebilirim üni olarak. Almanca da öğreneceğim gibi bedava okullar var mış.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…