Bence direkt Arch tabanı dışında bir distro kullanmak günlük kullanım için çok sıkıntılı. Evet kulağa garip gelecek çünkü insanlar hep Arch tabanlı dağıtımlara zor diyor ama ben gerçekten diğer dağıtımlarda günlük kullanımda daha fazla zorlandım. Çünkü istediğim programları bulamadım, hep elimle manuel kurmak zorunda kaldım. Burada Arch'ın kullanıcı deposu bana aşırı yardımcı oluyor. Bence diğer dağıtımların sağladığı paketler yetersiz. Bunun yanında CachyOS gibi dağıtımlar Arch'ın zorluğunu da azaltıyor. Mesela bir Arch kullanıcısının derdi ne olabilir? Güncelleme sonrası bilgisayarın işletim sistemini başlatamaması ya da farklı sıkıntılar. Çoğu dağıtım bunun için ne yapmış? Mesela snapshot sistemi; gidip sistemin bozulmadan önceki halinin snapshot’ına dönebiliyorsun. Ki şunu söyleyeyim, ben 3 yıldır Arch tabanlı dağıtımlar kullanıyorum, bu sorunlarla sadece 2 defa karşılaştım. Bir tanesinde internetim gitmişti güncellemeden sonra, bir tanesinde işletim sistemi başlamamıştı. İkisinde de GRUB üzerinden önceki sistem görüntüsüne döndüm. Bunun yanında CachyOS'in sağladığı optimizeli paketler ve çekirdeklerle bütün Linux dağıtımlarından daha iyi bir oyun performansı alıyorsun. Günün sonunda, günlük kullanımda bazı programlar depoda olmadığı, driver'ların ve sistemin eskiliğinden vs. bazı hatalar ve sorunlarla karşılaşacağın için önermem.