Ömer_Yeter

Yetkin
Yer
Trabzon/Şalpazarı
Ever değerli Techolay üyeleri, Doğru duydunuz. Benim yaklaşık 10 senelik laptopum ki ben bunu 3 senedir kullanıyorum. Hayata döndü resmen. :D

Şimdi aklımda kalan birkaç soruyu size sormak isterim:

1)Bu batarya, beni ne kadar götürür?(Yani bilgisayarda çoğunlukla oyun oynayan ve video izleyen birisiyim.)
2)Sizce verdiğimi paraya değdi mi?
3)Bataryanın yan sanayi olması onun hakkında şüphe duymam gerektiğini mi işaret eder?

Bu arada batarya da budur: https://www.hepsiburada.com/afila-dell-inspiron-5559-notebook-bataryasi-laptop-pili-2-yil-elektronik-garantili-148-v--p-HBCV00000THTF8?magaza=Karma Elektronik

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi en son modeli çıkalı 5+ yıl laptop bataryasının orijinalini bulana helal olsun. Alayı sahte. Fark bayağı oluyor.

2 yıl içinde bozulmazsa şükredin. Batarya ihtiyacınız varsa paraya değer denebilir, pek pahalı değil. Bu da orijinal olmadığına işaret.

Mesela MSI kendisi bataryaları ~€100 kadara satıyor, düz dönüşümle 5k.

O kadar eski bir laptopu artık ölümüne terk etmek yerine hala upgrade yapmak saçma ve para israfı gibi geliyor bana ve bence haklıyım. Ama başka alamam kalacağım dersenizde yeterli olur. Fiyat olarakta çok pahalı gelmedi. O laptopun bataryasını bulman bile mucize :D

O kadar eski bir laptopu artık ölümüne terk etmek yerine hala upgrade yapmak saçma ve para israfı gibi geliyor bana ve bence haklıyım. Ama başka alamam kalacağım dersenizde yeterli olur. Fiyat olarakta çok pahalı gelmedi. O laptopun bataryasını bulman bile mucize :D
Kesinlikle haksız olduğunuzu düşünüyorum, çalışabileceği sürece niye upgrade etmekten kaçınasınız ki işinizi gördüğü sürece? Her türlü daha güncel bir platforma geçmekten daha ekonomik olacak yükseltmek çünkü. Bu sadece maddi olarakta değil çevreci açıdan da baktığımızda mantıksız bir bakış.

Kapasitesi falan düzgün görünür. Gün gelir bir anda sağlığı %90 iken %1 olur. Orijinalde de %60 iken %1 olur.

Verdiğiniz paradan ne olduğu belli. Yapılıyor mu, nasıl yapılıyor bilmiyorum ama işin ehli birine 18650 taktırmak tahminimce o miktara denk gelecektir ve elektronik kısmının uğraştırmadığını varsayarsak düzgün olur.
Siz öyle yapmadınız. Boşuna dert etmenin bir anlamı yok. Kalitesizliği güvenlik riski de teşkil ettiği için gittiği yere kadar dikkatli şekilde kullanın gitsin.