Çünkü 11 saat fazla.

Uyku ile ilgili, benim en faydalı olduğunu düşündüğüm videolar izlemek yeterli olmaz. Bir de uygulamak önemli ama uyku ile ilgili baya bilgi sahibi olursunuz.

@Silverback Gorilla Uyku düzeni oluşturmak sizin elinizde. Ben de eskiden 10 saat uyurdum ve berbat hissediyordum. Bir gün saat 6.30'a alarm kurdum ve o saatlerde uyanmaya çalıştım. Birkaç ay sonra artık o saatlerde uyanıyordum ve artık alarm olsun ya da olmasın 6.30- 7 gibi uyanırım. Uyuma saatim ise gece 12 ile 1 arasıdır. Fazla uyumak insanları sersemleştirir bu yüzden daha fazla uyku ihtiyacı hissedersiniz ayrıca biraz kafanız tam çalışmaz.

Detay vermen gerekiyor. 1 gün mü böyle oldu? Uzun zamandır mı böyle? Yaptığın iş varsa nedir? Kafan dalgın mı psikolojik sorunların mı var? Seni fazla uyutmaya iten şey nedir? Yatağın mı kötü, yastığın mı kötü, uyurken ses mi geliyor etraftan, sık uyanıyor musun, horluyor musun, kaçta yatıyorsun, aynı saatte mi uyanıyorsun gibi bir ton arkasından soru gelir.

Doktorların söylediği genelde 7-9 saat aralığıdır. Her insanda aynı olmak zorunda değil. Az uyuyun çok çalışın lafları da bana göre tamamen boş. Vücudun ne kadar ihtiyacı varsa zaten o kadar uyuyorsunuz. Tabi alarm kurup daha erkenden kalkmıyorsanız. Benim mesela 8 saattir. 7 saat bile uyusam o gün kendimi uykulu ve yorgun hissediyorum. Bazen az uyuyup biraz daha dinç hissedebilirsiniz ama bu aldatıcıdır. Ertesi gün uykunuzu tam almazsanız o zaman sıkıntı yaşayacağınızı düşünüyorum.

İşte 6 saate indirdim 5 saatte indirdim yok 4 saatte indirdim :) aynen antrenmanla uykunu azaltıyorsun tebrikler :) sonra 1 gün ölü gibi 24 saat uyursun :)

Uykunuzu kısaltmaya çalışmayın. Yıpranırsınız. Vücudunuzu dinleyin ne kadar ihtiyacı varsa sizden o kadar alacaktır zaten.

Hiçbir insan da durduk yere fazla uyumaz. Kesinlikle arkasında olan bir şeyler vardır.