14 yaşında kreatin kullanılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tuğkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 435
  • Etiketler Etiketler
    kreatin

Tuğkan

Çalışkan
Spor yapan tecrübeli abilerim ablalarım 14 yaşındayım. Spora başladım ve hem bu yaşlarımda hem de ileriki yaşlarımda daha iyi bir fiziğe sahip olmak istiyorum ve disiplinli şekilde spora da gidip antrenmanlarımı yapıyorum. Yaşım biraz genç olsa da kreatine başlamak istiyorum ve tam performansımı sporda da görebilmek istiyorum. Sizce başlamalı mıyım? Eğer başlamalıysam önerileriniz var mıdır? Desteklerinizi bekliyorum.

Almak istediğim ve aklımda olan kreatin bu. Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Daha çok erken sosyal medyadaki fenomenlerin yaptığı reklamların gazına gelme git paranı adamakıllı beslenmek için harca supplement falan boş ver.

Dostum senin yaşın küçük. Sadece antrenman yaparsan zaten kası kolay elde edersin. 18'den sonra gerisini düşünürsün.

Aslında amacım günde 15 gr 20 gr falan içmek değil, sadece günde 3-5gr içip biraz daha fazla dayanıklılık ve güç için içeceğim içersemde. Yaşımın böyle suplement gibi şeyler içinde küçük olduğunu biliyorum, fakat bunu bedenimi yormadan yapacağım. Hem de ileriki yaşlarımda güzel bir altyapı hazırlamak istiyorum.

Kan değerlerine baktır. Eksiğin varsa gerekli vitaminleri kullan. Fazlasına gerek yok.

En az 1-2 yıl daha uzak dur hocam, sonra kullanırsın.

Kırmızı et, balık, tavuk veya hindi etinde alabilirsiniz kreatini, gerekmedikçe doğal yol da devam edin.

Yaşın küçük böbreklerini yorar. Spor'a daha yeni başlayan birisine suplement kullanılmasını önermem. 16-17 yaşlarında kullanmaya başlayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…