Hocam olmadığına emin misiniz ya? Gerçekten OLED fiyatı bu denli etkiliyor mu? Matebook 16 gördüm OLED ekran sanırım ama bir türlü emin olamadım, i5 12. Nesil 26K civarında 16 GB 512’lik modeli var.

Bunun gibi Vivobook go 14/15 modeli bizde var ancak malzeme kalitesi ve ekranını hiç beğenemedim.
Ekran özellikle yanlardan gerçekten çok kötü. Işık sızmaları deli gibi gözüküyor.
Panel olarak 45 NTSC Vivobook modelleri yani standart olarak altında ama bu bütçede çoğu cihaz öyle ve 80K'lık cihaza dâhi bu panelleri koyanlar oluyor.
OLED illaki vardır ama hepsi aynı kalitede olmuyor veya sistemi zayıf oluyor bu modele bakabilirsiniz dokunmatik panel olmasa bile 90 Hz %100DCİ P3 ve OLED ile geliyor.

16 GB modelleri bakmak önemli çünkü yükseltilebilirlik yok ve Windows cihazlarda 8 GB çok kötü.
OLED panelli modeller biraz daha üst bütçede başlar. 45k falan olursa öneri yaparım en düşük Matebook 14 var o da 37K'den başlıyor. 20-30k arası iyi model olduğunu da görmedim bütçeye değecek bir şey yok gibi gözüküyor gördüğüm kadarıyla.

RAM bir şekilfr halledilebilir bu yükseltilemiyor fakat amaç ne eğitim. Hem lstc sürümleri 4 GB RAM olsa bile çok az tüketiyor. Bu yurt dışı ürün olduğu için öyle.

RAM bir şekilfr halledilebilir bu yükseltilemiyor fakat amaç ne eğitim. Hem lstc sürümleri 4 GB RAM olsa bile çok az tüketiyor. Bu yurt dışı ürün olduğu için öyle.
Chrome'da bile tekleme yapabiliyor hocam artık 8 GB biraz sekme açsak Discord + Spotify bile cihazı yavaşlatır. Kendi gücünü kullanamaz iyi model lafım yok ama Windows tarafından keyifli 8 GB bu fiyatlarda pek mantıklı değil.

Chrome'da bile tekleme yapabiliyor hocam artık 8 GB biraz sekme açsak Discord + Spotify bile cihazı yavaşlatır. Kendi gücünü kullanamaz iyi model lafım yok ama Windows tarafından keyifli 8 GB bu fiyatlarda pek mantıklı değil.

Ama iyi bir bilgisayar aynı zamanda RAM de kaliteli bir RAM. İşlemcisi de güzel o RAM işi zaten halledilir hem üniversite için kullanılacak olduğunu düşünsek hala yeter. 4 GB bile hala kullanılabilir halde diyebiliriz. Öyle değil ama sayılır.

Panel olarak 45 NTSC Vivobook modelleri yani standart olarak altında ama bu bütçede çoğu cihaz öyle ve 80K'lık cihaza dâhi bu panelleri koyanlar oluyor.
OLED illaki vardır ama hepsi aynı kalitede olmuyor veya sistemi zayıf oluyor bu modele bakabilirsiniz dokunmatik panel olmasa bile 90 Hz %100DCİ P3 ve OLED ile geliyor.
Dokunmatik olması önemsiz benim için hocam, teşekkürler.

Dokunmatik olması önemsiz benim için hocam, teşekkürler.

Benim o bilgisayarı önerme sebebim benim attığımın yapay zeka destekliyor olması. Üstelik işlemcisi de çok iyi.

Bazı bilgisayarlar destekliyor ve normalde bunların fiyatı 50 bin TL falan.

Bir de şu anki kararınız nedir? Ona göre yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:

Acer Swift GO (SFG14-71)​

Almayı düşünüyorum.

Benim attığım normalde daha iyi ama şu konuda kötü RAM yoksa bu bilgisayardan 2 kat daha iyi. Ekran, işlemci, ekran kartı, lisans anahtarı gibi.

Yapay zeka almayacak olsa zaten bende bu bilgisayarı atacaktım. Ama benim attığım yapay zeka destekli.

Benim attığım normalde daha iyi ama şu konuda kötü RAM yoksa bu bilgisayardan 2 kat daha iyi. Ekran, işlemci, ekran kartı, lisans anahtarı gibi.

Yapay zeka almayacak olsa zaten bende bu bilgisayarı atacaktım. Ama benim attığım yapay zeka destekli.
Yapay zeka kavramını biraz açmak lazım modele özgü değil işlemci yapay zeka destekliyor. Kullanıcıların %95'i bunun bir faydasını görmez bazı render programlarında işe yarıyor ama zaten 8 GB ile render yapmak zaten bir hayli yavaşlatıyor. Sırf yapay zeka pazarlamasıyla bu kadar önde değil bu modeller hele 8 GB modeline para verilmez.

Yapay zeka kavramını biraz açmak lazım modele özgü değil işlemci yapay zeka destekliyor. Kullanıcıların %95'i bunun bir faydasını görmez bazı render programlarında işe yarıyor ama zaten 8 GB ile render yapmak zaten bir hayli yavaşlatıyor. Sırf yapay zeka pazarlamasıyla bu kadar önde değil bu modeller hele 8 GB modeline para verilmez.

Biliyorum işlemcinin mimarisi de farklı oluyor ama. NPU işlemciler daha hızlı RAM'i az tüketmesi sağlanabilir zaten. Zaten ders çalışmak gibi şeyler için yeterli hem de yapay zeka ders için falan da daha iyi.