Hocam yumurta sevmiyorum, daha doğrusu alerjim var yediğimde kusasım geliyor başka alternatif bir şey önerebilir msni?Protein tozu direkt zararli oan bir sey degil fakat bazi ureticiler icine uzun vadede zararli olacak ekler koyuyorlar. Nedeni de kendi protein tozlarinin daha hizli ve kutleli kas yapmasini saglamak. Yoksa hepsinin icerigi ayni olsa benimki daha iyi diye nasil satacak.
Fazladan protein almak istiyorsan kendi protein tozunu ve protein barini yapabilirsin. Yumurta ve sut yeterli temel olarak. Youtube'da cok sayida anlatan video var.
Kaliteli ve saglikli oldugu surece ek protein almak zarar vermez.
Arkadaşlar 16 yaşındayım, fitness sporuna başlamak istiyorum genelde benim gözlemlediğim sporcular protein tozu kullanıyor, ben kullansam zararı dokunur mu yoksa daha erken mi?
Zaten ülkede protein tozu ya kazık fiyatta ya da içinde protein var mı yok mu belli değil, güven vermiyorlar hiç.
Tavuk yemekten farklı daha iyi bir etkisi yok ve olamaz da. Peynir altı suyu normalde işe yaramaz bir malzemeyken, bitkilere gübre dökülürken baktılar içindeki proteini saflaştırıp bolca aroma basıp kusmadan içmek mümkün, protein tozu yaptılar. Ben olsam kazein içerdim ki zaten içiyorum %90 protein içeren saflıkta Rennet kazein Milkkar marka kilosu 950'ye almıştım. Aynı firmanın %80 proteinli Whey tozunun kilosu 550 gibi bir şeydi. İthal ayağına bol vergi ve bol kar payı koyarak rahat rahat cep doldurabilmek için bilinçli olarak gereksiz öven kitle var.
Aşırı hormon alıp hareketleri baştan savma yaparak da kas büyütmek mümkün ama bu hormon almak yasal da değil ucuz da değil. Merdiven altı alanlar, hemşire tanıdığı endokrinolojici dayısı olanlar açığa çıkmamak için protein tozu kullandığını söyleye söyleye böyle bir algı yarattı.
Whey konusunda ise kendim kullanmıyorum uzun zamandır çünkü fiyatlar dehşet arttı, logaritmik artışa geçti artık normal zam gelmiyor katlanıyor. Maliyeti bu kadar düşük, içmezseniz çiçeklere dökeceğiz ayarında bir maddenin bu kadar pahalı olması içler acısı.
Arkadaşlarım dahil çoğu fitness yapan yumurta bol yemelisin diyor ama ben yumurta sevmiyorum, kahvaltı da sucuklu tost yiyip kilo da almak istemiyorum yumurta gibi bir şey önerebilir misiniz?Ek bir şey varsa aklına takılan sorabilirsin, sevdiğim ve araştırdığım bir alandır.
Arkadaşlarım dahil çoğu fitness yapan yumurta bol yemelisin diyor
Yumurta yerine sut kullanabilirsiniz mesajda da belirtmistim. Eger alerji dedigin biyolojik olarak gercek bir alerji degil de sevmemekse yumurtadan elde ettigin bir proteine bu tur tepki vermezsin zaten.Hocam yumurta sevmiyorum, daha doğrusu alerjim var yediğimde kusasım geliyor başka alternatif bir şey önerebilir msni?