İkinci elden bir kasa alıp yükseltme yapıp satacaktım. RX 580 bakıyordum ancak yeşil yerde RX 580'den dolayı çok fazla sorun yaşayan kişi gördüm ve kararsız kaldım. Sizce RX 580 alınır mı? Yoksa RX 400 serisine mi bakmalı? @Caner Uncu
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2.500 TL
Sportif Ördek
Yetkin
8 GB'lık ise mining yapılmamış ve içi açılmamışsa alınır. FurMark testine göre son karar verilmeli, sıcaklıklar vs. ne alemde öğrenilmeli.
O bütçede GTX 1060 denk getirilebilir belki.
D4C
Uzman
Neredeyse ihtimali dahi olmayan bir durum. 8GB modeli alınabilir veya 1060 6GB bulmaya çalışın.
Sizce RX 580 alınır mı? Yoksa RX 400 serisine mi bakmalı? @Caner Uncu
Şahsen ben intihar etmeyi seçerdim.
Şaka bir yana, bu kartlar zamanında mining amaçlı kullanıldı. RX 400/500 serisi alırken dikkat etmek lazım.
Ben şahsen pek önermiyorum, çok sıkıntı çıkartan kartlar. Watt tüketimi de rakiplerine göre fazla. GTX 1060 ya da mümkünse GTX 1660 alınabilir. 6 GB VRAM bu kartlar için yeterlidir. Bulamazsan da RX 580 8 GB alabilirsin, yapacak bir şey yok.
Hocam biraz üstüne bulunuyor.
Hocam tam olarak ne sorunu var, eski driver kurma gibi yöntemlerle çalışır mı? Çünkü GTX 1060 daha pahalı ve daha zayıf RX 580'e göre.Şahsen ben intihar etmeyi seçerdim.
Şaka bir yana, bu kartlar zamanında mining amaçlı kullanıldı. RX 400/500 serisi alırken dikkat etmek lazım.
Ben şahsen pek önermiyorum, çok sıkıntı çıkartan kartlar. Watt tüketimi de rakiplerine göre fazla. GTX 1060 ya da mümkünse GTX 1660 alınabilir. 6 GB VRAM bu kartlar için yeterlidir. Bulamazsan da RX 580 8 GB alabilirsin, yapacak bir şey yok.
Konuda siz de yazmışsınız çok fazla sorun yaşayan var diye. Wattman sorunu, siyah ekran sorunu, sürücü sorunları... Bunun yanı sıra yukarıda yazıldığı gibi bu kartlar zamanında mining piyasasına düştü, ikinci eli riskli.Hocam tam olarak ne sorunu var, eski driver kurma gibi yöntemlerle çalışır mı?
8-9 senelik kart. AMD artık bu kartlara doğru düzgün sürücü desteği de sunmuyor. Sitede en son sürüm 25.8.1 gözüküyor. GTX 1060 için bakıyorum, NVIDIA hâlâ son çıkan sürücüyü 1060 için yayınlıyor.
Performans olarak da aşağı kalır yanı yok, zaten muadili o. Pahalı olmasının sebebi NVIDIA kartların ikinci eli yüksek olması. Tıpkı iPhone ve Android gibi.
Almak istersen yine AMD al ama benim fikrim bu. Önermem. AMD ekran kartı piyasasında kendini yıllardır geliştirmiyor. Anca bi' şu RX 9000 serisiyle NVIDIA'ya az biraz yaklaştı.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
Elektronik Crucial 8 GB DDR5 5600 MHz CL46 laptop RAM 2.299 TL
- mortem.dll bulunamadı