20:00 saatlerinde uyumak sağlığı olumsuz etkiler mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hasan Merkit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 10
  • Görüntüleme Görüntüleme 285

Hasan Merkit

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
14
Normalde 23:00-02:00 arasında uyuyor ve saat 06:50 civarında uyanıyorum. Ancak son bir hafta öyle bir yoruldum ki kollarımı bile hissetmiyorum. Bacaklarım yürümek istemiyor. Eve zar zor geldim. Şimdi ise bilgisayarı bile açmak istemiyorum. Duş alırken bir anlığına şekerim bile düştü. Normalden aşırı erken uyursam ne gibi durumlar yaşayabilirim? Bazı kişiler bazı saatlerde kesinlikle uyulmaması gerektiğini savunurdu. Sebebi var mı? Hangi saatlerdi?

Senin biyolojik dengeni bozar. Sonuçta vücudunun belli bir oranı var ama denemeden bilemeyiz.

22.00'da vur kafayı yat en sağlıklısı böyle olur.

Bence az uyumaktan çok daha az kötü etkiler. Yıllarca bu kadar erken yatıp kalkanlar var eğer devamlı yapar isen sorun olmayabilir.

Bence az uyumaktan çok daha az kötü etkiler. Yıllarca bu kadar erken yatıp kalkanlar var eğer devamlı yapar isen sorun olmayabilir.
Devamlı düşünmüyorum. Genelde akşamları kendi projelerime odaklanıyorum. Ama şu an hiç ama hiç gücüm kalmadı.

Askere gidince 9 da uyuyacaksin bir saat erken uyumanın sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta binlerce yıldır insanoglu son 50 yılı hariç hava kararınca uyurdu.

Askere gidince 9 da uyuyacaksin bir saat erken uyumanın sorun olacağını sanmıyorum. Sonuçta binlerce yıldır insanoglu son 50 yılı hariç hava kararınca uyurdu.
Askere gittim geldim. Askerde de herkes 22:00'da uyuyordu. Ama ben 00:00'da uyuyordum.

Sosyal hayati, dolayisilyla ruh sagligini etkiler tabii. 23 - 05 iyidir. Melatonin salgilanma saatine de ters. Yapabiliyorsan degistir.

Akşam 11-sabah namazı bana ideal geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…