Şimdi rehber'de kişisel yorum yapılır ancak asıl bilginin ve ne olduğunun da bilgisi saf olarak yer alır, bu rehber daha çok kişisel yorum içeriyor, telefonların kullanım şekilleri farklıdır, herkesin kullanım amacı da farklı olabilir.
Peki bu telefonları hangi(?) kullanım amacına sahip insanlar almalı? Objektif olalım ve o fiyata 3-4 senelik cihaz almanın elle tutulur bir yanı var mı tartışalım.

Bende bunu diyorum işte Apple baz modellerde 6 GB RAM veriyor artık, 4GB her türlü bir süre sonra yetersiz kalacak.
Bir süre sonra yetersiz kalacağını hepimiz biliyoruz, ancak bu "bir süre sonra" dediğimiz süre, 2-3 yıldan önce olmayacak. iPhone 13 ölmeden 4 GB RAM'e darbe indirmezler. Ki dümdüz hesaplama yaparsak, iPhone 13 stok olarak iOS 15 ile geldi. Apple çoğunlukla 5 güncelleme sağlıyor. Yani iPhone 13'e tahminen iOS 20'de güle güle diyeceğiz. Bu da iPhone 13'ün 3 yıl daha gideceği anlamına geliyor.
Xiaomi ve Samsung da oyun cihazı üretmiyor, ama iyi iş çıkarıyorlar mı evet. O kadar para verdiğin telefonun oyunlarda donmasını ister misin?
İyi de bunun RAM ile alakası yok ki. İstersen 50 GB RAM koy, soğutma tasarımı kötüyse yine kötü performans verir. iPhone'ların en büyük sorunu soğutma ile alakalı zaten. Adamlar nasıl daha iyi soğuturuz prensibinde değiller, nasıl daha şık tasarım üretebiliriz prensibindeler. Samsung, S23 Ultra'da o kadar kaliteli bir soğutma çözümü ve büyükçe bir Vapor Chamber kullandı ki, neredeyse oyun telefonu olarak bile kullanılabilir. Xiaomi dediğimiz marka zaten POCO serisiyle ağırlıklı olarak oyuncuları düşünen ve şu an Mi ve düz serilerine de bu soğutma çözümlerini entegre etmeye başlayan bir marka.

Ayrıca 15 Pro Max öyle berbat bir performans sunmuyor. Isınmayı engelleyebilirsen yine amiral gemisi performansı veriyor.
Isınmayı engellemek için yapman gerekenler;
  • Fan koymak.
  • Parlaklığı %50 seviyesine çekmek.
  • Oyun oynarken kılıf varsa kılıfı çıkarmak.
  • Ön panelde koruyucu cam olmamalı.
Bu kadar şey yaparsan ben de soğurum, ben de Genshin Impact'te stabil 60 FPS veririm.

iPhone 11 ve 12 arasına bir yere oyun cihazı olarak Poco F5 ve GT 3 eklenebilir, yurt dışı olarak Redmagic 8S Pro+ modeli de bulunur.

Bence IOS işletim sistemi pek RAM aratmıyor, RAM kapasitesi az olsa da sorun olmaz.

Peki bu telefonları hangi(?) kullanım amacına sahip insanlar almalı? Objektif olalım ve o fiyata 3-4 senelik cihaz almanın elle tutulur bir yanı var mı tartışalım.
iPhone alan marka için alıyor ama ben video performansını beğeniyorum, gerçi düzgün iPhone alana kadar düzgün fotoğraf makinesi ve lens alınır. 😂

iPhone 11'den selam olsun. Gayet memlunum 21 aylık telefonum. 🤔

IMG_0424.webp

iPhone 13 ölmeden 4 GB RAM'e darbe indirmezler.
iPhone 13'de A15, iPhone 11'de A13 var. Soc da önemli.
İyi de bunun RAM ile alakası yok ki.
Ne demek alakası yok? Mesela haritayı nereye depolayacak telefon?

iPhone 11'den selam olsun. Gayet memlunum 21 aylık telefonum. 🤔

Eki Görüntüle 6897
Zaten bahsettiğim şu anda fiyatını hak etmemesi.

iPhone 13'de A15, iPhone 11'de A13 var. SoC da önemli.
İkisi de gayet güçlü SoC'lar. A13 Bionic dediğin şey Snapdragon 865 muadili. A15 Bionic ise Snapdragon 8 Gen 1 muadili. iPhone 11'i SoC'dan ötürü zayıf görüyorsan piyasadaki telefonların %80'ini çöpe atmamız gerekir.
Ne demek alakası yok? Mesela haritayı nereye depolayacak telefon?
Kendinle çelişiyorsun sanki.
4 GB RAM arayüzde tamam yetebilir...