mercha

Yetkin
Makaleler
3
Yer
Manisa, Türkiye
Yıl olmuş 2025, ben sekiz yıllık iPhone 7+ kullanıyorum. Biliyorum, kulağa biraz tuhaf, hatta nostaljik geliyor. Ama telefonumu sattıktan sonra son iki haftadır bu "eski dost" ile takılıyorum ve durum aslında tam da şu: Herkesin son model bir telefona ihtiyacı yok. Hatta "işimi görüyorsa yeter" diyenlerin sayısı giderek artıyor. Hem bütçemi yormuyor hem de temel işlerimi hallediyor oluşu, iPhone 7+'ı benim için yeniden ilginç kıldı. En ilginç olan şey ise hala güvenlik güncellemesi alıyor olmasıydı.

Büyük IMG_0090.webp

Peki bu emektarla hayat nasıl gidiyor? WhatsApp, Instagram, X, TikTok, banka uygulamaları, Apple Music, YouTube... Şaşırtıcı ama hepsi tıkır tıkır çalışıyor. Tabii ki en güncel iOS sürümüne sahip değilim ama uygulamaların çoğu stabil. Mesajlar anında düşüyor, sosyal medyada gezinebiliyorum, arkada müzik dinleyip YouTube'dan video izleyebiliyorum. Hatta arada canım sıkılınca girdiğim Clash Royale bile kasmadan açılıyor. Kısacası, günlük koşturmacada beni yarı yolda bırakmıyor.

Büyük IMG_0080.webp

Ama gelelim madalyonun diğer yüzüne... En büyük baş belası kesinlikle pil. Bataryası yeni sayılır (hatta sağlığımız %120 gözüküyor) ama yine de günde en az üç kez şarja takmak zorunda kalıyorum. Bu, modern hayatta insana resmen pranga vuruyor. Arada bir ısınıyor ama neyse ki hiç kasmadı. Fotoğraf konusu ise artık tam bir hayal kırıklığı. Çektiğim şeyler "retro" falan değil, düpedüz kötü görünüyor. İnsanın "şu anı da çekeyim" hevesi falan kalmıyor.

Ekran Resmi 2025-06-25 23.02.57.webp

Peki, tüm bunlara rağmen bu telefonu kim kullanabilir? Eğer beklentiniz yüksek değilse; mesela ikinci bir telefon arıyorsanız, sadece "alo" demek, mesajlaşmak, banka işlerini halletmek ya da arada bir YouTube'a bakmak için kullanacaksanız, evet, hâlâ işinizi görür. Öğrenciler, yaşını başını almış büyüklerimiz veya telefonla çok haşır neşir olmayanlar için gayet yeterli.

Kısacası iPhone 7+, benim için teknoloji dünyasında eski bir dönemin son kalesi gibi. Yaşını iliklerinize kadar hissettirse de Apple'ın zamanındaki malzeme kalitesi ve yazılım uyumu sayesinde hâlâ nefes alıyor. Doğru beklentilerle yaklaşıldığında, bu eski dost günü kurtarabiliyor. Ve bazen en yeninin peşinde koşmak yerine, sadece "işimi görüyor" diyebilmek hem cüzdana hem de ruha iyi geliyor.

Dosya Ekleri

• Büyük IMG_0089.webp
    Büyük IMG_0089.webp
    29,4 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:
Telefonu bizzat kulanan birisi olarak söylüyorum. Dediğiniz gibi batarya sıkıntısı var ve ısınma problemleri yaşıyorum. Bir de 32 GB kullandığım için ara sıra depolama kısmına bakıyorum. YouTube 4 GB alıyormuş hocam. Silip yükleyecektim ki baktım iOS 16 gerekiyormuş normalde. İyi ki önceden yüklemişim yoksa youtubesuz kalacaktım(YouTube çok kullanırım)

Öncelikle Iphone'lar hakkında hiçbir bilgim yok ve sormak istediğim sorular var. Touch ID, sim kart gibi özellikler sıkıntısız çalışıyor mu? Şu an almaya kalksam, 2. elde pili uzun giden ucuz Iphone telefonlar nedir?

Öncelikle Iphone'lar hakkında hiçbir bilgim yok ve sormak istediğim sorular var. Touch ID, sim kart gibi özellikler sıkıntısız çalışıyor mu? Şu an almaya kalksam, 2. elde pili uzun giden ucuz Iphone telefonlar nedir?

SE 2 hem ucuza bulunur hem de bataryası temizse iyi gidebilir ama batarya kısmında cok emin degilim.

X çıktığında herkes eleştirdi ama tasarımı beni cok etkilemişti. Özellikle arka lens dizilime bayılmıştım.

Telefonu bizzat kulanan birisi olarak söylüyorum. Dediğiniz gibi batarya sıkıntısı var ve ısınma problemleri yaşıyorum. Bir de 32 GB kullandığım için ara sıra depolama kısmına bakıyorum. YouTube 4 GB alıyormuş hocam. Silip yükleyecektim ki baktım iOS 16 gerekiyormuş normalde. İyi ki önceden yüklemişim yoksa youtubesuz kalacaktım(YouTube çok kullanırım)
Bende 32GB kullanıyorum. Dediğiniz gibi bir depolama sıkıntısı yaşamadım çünkü daha cihazı iki haftadır kullanıyorum. İleri zamanlarda illaki sorun yaşanacaktır.

SE 2 hem ucuza bulunur hem de bataryası temizse iyi gidebilir ama batarya kısmında cok emin degilim.

X çıktığında herkes eleştirdi ama tasarımı beni cok etkilemişti. Özellikle arka lens dizilime bayılmıştım.
SE 2'nin bataryasi 1821 mAh iken Xs Max'in bataryasi 3174 mAh. Xs Max'in bataryasina iyi diyebilirim fakat SE 2'nin bataryasi iyi degil maalesef.

Tasarımı güzel ayrıca şu an kullandığım telefon 6.4 inch ve hala alışamadım. Küçük telefonları kullanmayı daha çok seviyorum. Mesela eski teelfonum 5.7 inch di ve tam elime oturuyordu. Daha önce hiç iphone telefon kullanmadım bu arada. SE 2 biraz boyutu küçük model olan değil mi?

Tasarımı güzel ayrıca şu an kullandığım telefon 6.4 inch ve hala alışamadım. Küçük telefonları kullanmayı daha çok seviyorum. Mesela eski teelfonum 5.7 inch di ve tam elime oturuyordu. Daha önce hiç iphone telefon kullanmadım bu arada. SE 2 biraz boyutu küçük model olan değil mi?

Evet epey küçük ama batarya kötüymüş.