Selam, bileğimi fena incittim. Çıkık ile birebir aynı semptomları yaşıyorum. Güçsüzlük; bir şeyi tutmaya, itmeye, çekmeye çalıştığım esnada zorlanıyorum hem ağrı oluyor hem de elimden tüm güç ve kuvvet gitmiş gibi. En azından 1 hafta gibi hastaneye gitme durumum yok. Ağrı kesici ile idare etsem bir şey olur mu? Gün içerisinde fazla ağrı yok ama gece oldu mu uyutmuyor.
Uyumak güzel bir çözüm olur, ağrıyı hissetmezsin bu süreçte. Sıcak bir duş al, duştan çıkınca kaş gevşetici sür ve uyu.

Çıkık varsa diğer eline bakarak biraz da mantıkla kendiniz oturtabilirsiniz ama bir saglikciya gorunmeniz iyi olur, en azından eczaneye girseniz bir temel ilk yardım uygularlar.
Çıkık ile aynı semptomları yaşıyorum fakat sanırım yukarıda da dediğim gibi kas zedelenmesi.

Uyumak güzel bir çözüm olur, ağrıyı hissetmezsin bu süreçte. Sıcak bir duş al, duştan çıkınca kaş gevşetici sür ve uyu.
Sorun şu ki ağrıdan uyuyamıyorum. Mecbur ağrı kesici almak zorundayım.

Ağrı kesiciyle idare edemezsin bir süre sonra vücut alışmaya başlıyor, günde 2 almaya başlarsın sonra 3 falan artarak gider. Bağımlı olmamaya çalıs.

Ağrı kesici bağımlılığı diye bir şey ilk defa burada duydum. Bağımlılıktan ziyade vücut tolerans, direnç geliştirebilir mi ki?

Ağrı kesici bağımlılığı diye bir şey ilk defa burada duydum. Bağımlılıktan ziyade vücut tolerans, direnç geliştirebilir mi ki?

Bende öyle oluyordu hocam. Bağımlılık o kadar değil de direnç geliştiriyor. Suprafen kullanıyordum. Kendinizi bağlamayın yani ilaca.

Ağrı gece başlıyorsa, ağrı başlamadan uyuyun.
Geç saatlerde yatmaya alıştığım için yeni bir uyku düzeni oluşturmak epey bir zaman alır uğraşılmaz.

Bende öyle oluyordu hocam. Bağımlılık o kadar değil de direnç geliştiriyor. Suprafen kullanıyordum. Kendinizi bağlamayın yani ilaca.
Nadiren de olsa karnım geceleri ağrıyordu, ağrıdan uyuyamıyordum o zaman bile ağrı kesici içmiyordum. Yukarıda da dediğim gibi ilaçların hiç bir türlüsüne sıcak bakmam. Aşırı zorda kalmadıkça kullanılmamalı. Bir yerinde en ufak bir ağrı, acı hissedildiğinde direk ağrı kesici almaya koşan insanlar tanıdım. Ben halime şükrediyorum.