Geçen, bir oyunda sistem 60 FPS sabit oynatamadığı için 30'a düşürmüştüm. Game pad ile oynamaya başladığmda ilk başta bune ya diye şey olmuştum. Sonra birkaç dakika daha oynadım. Ya dedim bu 30 FPS 60 gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yüksek fpslerde oynayanlarda genelde o FPS'ler düşük gelir çünkü alışmış yüksek kare hızına.

Yıllarca 60Hz monitörde oyunları bile açmayan bilgisayardan yeni nesil bir bilgisayara geçtim 2 ay öncesinde. 144Hz öyle bir alıştım ki, önceki monitörü bağlayıp 2. monitör olarak bile kullanamıyorum. Gözüm ağrıyor hemen. Yani diyeceğim o ki, bu işler adapte olmakla alakalı. Yeni sistem almasaydım 60Hz kullanmaya devam ederdim, gözümü de yormazdı.

Siz tüplü monitör de 60Hz'nin hareket akıcılığını görseniz 500Hz LCD'den bile iyi gelir gözünüze ki zaten 500FPS alabilecek hikayeli oyun olduğunu sanmıyorum 60-100Hz CRT monitörle oynayacağınız her oyun süper akıcı olacaktır yüksek FPS gerektirmeden.

1746457524274.webp

Son düzenleme:
Geçen, bir oyunda sistem 60 FPS sabit oynatamadığı için 30'a düşürmüştüm. Game pad ile oynamaya başladığmda ilk başta bune ya diye şey olmuştum. Sonra birkaç dakika daha oynadım. Ya dedim bu 30 FPS 60 gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Göz alışkanlığı ile alakalı. Dead Island 2 oynuyorum 120FPS stabil ama çok nadir de olsa 120FPS altına düşüyor. Bende 90FPS seçeneği olmadığı için 60FPS kilitlemek istedim ama kasıyormuş gibi geldi çok fazla. Göz alışınca 30FPS'de sorun olmuyor. PS5'te Miles Morales oynarken arkadaşıma kanka 60FPS böyle bir 30FPS'ye çekeyim göstereyim derken ayarlara baktığımda halihazırda 30FPS'de oynadığımı fark ettiğim olmuştu zamanında :D

''Et'de protein,kuru fasulyede protein, en sağlıklı yaşam fakirlerin yaşamı '' demiş bir doktor. aklıma direkt bu geldi :D