ali09183

Çalışkan
  • Ryzen9 9950X
  • ASUS 4070SUPEr
  • Crucial DDR5 Pro 32 GB RAM
  • ROG STRIX X870E-E Gaming Wi-Fi
Sistem daha yeni sayılır alalı 1 ay oldu. 2 3 gündür Last of Us oynuyorum ve FPS değerlerim çok iyi olmasına rağmen oyun ara sıra takılıyor. Bir mekanda hızlıca sağa sola koşarken ve yeni bir mekana girdiğim zaman(ara sıra) oyun takılıyor ve akıcılık kayboluyor.

Oyun ayarlarında dolayı mı diye baktım fakat zaten oyunun önerdiği ayarlarda oynuyorum. Aynı problemin bir benzeri de Cyberpunk 2077'de oto-save alırken oluyor. Oyun oto-save alırken anlık donuyor. Ekran kartının sürücüsünü silip tekrar yükledim fakat problem yine devam ediyor. Yardımcı olabilecek birisi varsa çok sevinirim. İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır bir sorun teşkil etmez. Anakart sitesinden diğer sürücü güncellemelerini de yaptınız mı? Yapmadıysanız yapın ve sistemi yeniden başlatıp oyunları test edin.

LAN, Wireless, Chipset, Audio, USB ve Bluetooth sürücülerini yükleyin.

2025-01-28_14-00.webp

Hayır bir sorun teşkil etmez. Anakart sitesinden diğer sürücü güncellemelerini de yaptınız mı? Yapmadıysanız yapın ve sistemi yeniden başlatıp oyunları test edin.

LAN, Wireless, Chipset, Audio, USB ve Bluetooth sürücülerini yükleyin.

Eki Görüntüle 119284
Dediklerinizi yaptim. Droplar azaldi fakat oyun otomatik save alirken hala takiliyor maalesef..

Oyun kaynaklı olabilir. Yineleyim The Last of Us bilgisayar portu sıkıntılı. Halen sorunlarını çözebilmiş değiller. Bağlantıda çözülemeyen sorunlarda kötü performans belirtiliyor.

Save alırken bu arada genel olarak oyunlar donabilir. Elbette iyi bileşenlerle bunun önüne geçmek mümkün. Ama oyun kaynaklı da sorun yaşanabiliyor. Mesela ben şu aralar Uber Soldier diye eski bir oyunu oynuyorum. Elimde Kingston Renegade 7300-6900 SSD'si var. Ama oyun kayıt alırken takılıyor. Başka bir oyunda ise kayıt alırken bu sorunu yaşamıyorum.

SSD bu konuda önemli. SSD uygulamasını yükleyip firmware güncellemesi veya SSD sağlık, hız vb. testlerine bakabilirsin.

@ali09183, @ali09183, uygulamayı kuracaksınız sekmeler var benchmark ve file benchmark diye start basın sonucu atın.
Sonuclar bu sekilde hocam.
zxczxczxc.webp
asdzxzxvqw.webp

Oyun kaynaklı olabilir. Yineleyim The Last of Us bilgisayar portu sıkıntılı. Halen sorunlarını çözebilmiş değiller. Bağlantıda çözülemeyen sorunlarda kötü performans belirtiliyor.

Save alırken bu arada genel olarak oyunlar donabilir. Elbette iyi bileşenlerle bunun önüne geçmek mümkün. Ama oyun kaynaklı da sorun yaşanabiliyor. Mesela ben şu aralar Uber Soldier diye eski bir oyunu oynuyorum. Elimde Kingston Renegade 7300-6900 SSD'si var. Ama oyun kayıt alırken takılıyor. Başka bir oyunda ise kayıt alırken bu sorunu yaşamıyorum.

SSD bu konuda önemli. SSD uygulamasını yükleyip firmware güncellemesi veya SSD sağlık, hız vb. testlerine bakabilirsin.
Henuz last of us denemesi yapmadim dediginiz gibi once cyberpunkda deneme yaptim. Otomatik save alirken anlik takilmasi benim icin cok buyuk bir problem degil fakat normal oyunda da droplar olmasi can sıkıyor.
Bununla bir bakar mısınız?

Recep hocam boyle yazdi fakat sonuclari ben pek anlamiyorum. Kendisi de mesajimi gormedi sanirim. Sizin bu sonuc hakkinda bir bilginiz var mi? @1247
46456456456.webp

Sonuclar bu sekilde hocam.
Eki Görüntüle 119297Eki Görüntüle 119296

Henuz last of us denemesi yapmadim dediginiz gibi once cyberpunkda deneme yaptim. Otomatik save alirken anlik takilmasi benim icin cok buyuk bir problem degil fakat normal oyunda da droplar olmasi can sıkıyor.

Recep hocam boyle yazdi fakat sonuclari ben pek anlamiyorum. Kendisi de mesajimi gormedi sanirim. Sizin bu sonuc hakkinda bir bilginiz var mi? @1247 Eki Görüntüle 119300
Latencymon hakkında bilgim yok. Ama bu testi güncellemelerden sonra tekrar yapın.

Bağlantıda sorunlu sürücüleri tespit edebilirsiniz diyor. Bir göz atın.

Latencymon hakkında bilgim yok. Ama bu testi güncellemelerden sonra tekrar yapın.

Bağlantıda sorunlu sürücüleri tespit edebilirsiniz diyor. Bir göz atın.
Testleri yaptim. Normal gozukuyor gibi geldi ama sorayim size de.
1738068657455.webp

kafama latencymon'da cikan sonuc takildi. Acaba onunla mi alakali diye dusunmeye basladim.

Testleri yaptim. Normal gozukuyor gibi geldi ama sorayim size de.
Eki Görüntüle 119304

kafama latencymon'da cikan sonuc takildi. Acaba onunla mi alakali diye dusunmeye basladim.
Bana da bir sorun gözükmedi. Latencymon tekrar yapın. Güncellemeler yaptığımızdan düzelmiş olma ihtimali var. Ayrıca yukarıdaki bağlantıda sorunlu sürücüleri de gösteriyormuş. Siz tekrar tesi yapıp, yanıt yazarken Recep Baltaş'ı etiketleyin.

Bana da bir sorun gözükmedi. Latencymon tekrar yapın. Güncellemeler yaptığımızdan düzelmiş olma ihtimali var. Ayrıca yukarıdaki bağlantıda sorunlu sürücüleri de gösteriyormuş. Siz tekrar tesi yapıp, yanıt yazarken Recep Baltaş'ı etiketleyin.
Hocam testi ne kadar yapayım? Şuan 24 25 dakikadır çalışıyor ve uyarı vermedi? Kendisi otomatik bitiriyor mu testi yoksa ben manuel olarak mı yapacağım?

Maalesef bilmiyorum. Hata vermiyorsa sorunlar düzelmiş olabilir. İstiyorsan ayrı bir konu açın. Bilen üyeler yardımcı olacaktır.