rabid

Uzman
Overclock konusuna bayağı bir uzağım. İşleyişini biliyorum fakat deneme yanılma yöntemiyle yapıldığı için her zaman çekincelerim olduğundan hiç bu işe girişmek istemedim.
şu an BIOS'un CPU Boost seçeneği açık bir şekilde kullanıyorum fakat hem MHz'yi sabit vermiyor hem de sıcaklığını daha da artmış olarak görüyorum.
Ben bu işlemciyi genel olarak soğutmada zaten hep sorun çektim zaten. Orası da ayrı mesele.
Konulardan gördüğüm kadarıyla ve sizde de bu işlemcinin olduğundan dolayı bazı kişilere de yardım etmişsiniz. En azından sistemi yenileyene kadar beni bir süre daha götürsün istiyorum. Müsait olduğunuz zamanda benim PC'ye de bir el atabilir miyiz acaba? @AceTeq

CPU: R5 5600X
GPU: RTX 3060 Ti
PSU: 750W Gold
Sıvı soğutma: Cooler Master ML240L
Motherboard: MSI B550A Pro (giriş segment dandik bir şey)

Son düzenleyen: Moderatör:
Score 1K kadar düştü fakat sıcaklık 60 dereceyi geçmedi. Anakartıma dandik deyince sinirlendirdim sanırım biraz hocamı :) Mesajları görünce geri dönüş yapar sanırım. Müsait değil sanırım kendisi.

Çok ilginç işlemciyi yoran başka uygulamalar vs var mı? Boştayken işlemci kullanımı nasıl? Yani default ayarlarda 12K puan civarında almanız lazım hiç OC yapmadan. Bu t estte mümkün olan her şeyi kapatmanız gerekiyor. İşlemci kullanımı %0 gibi olacak yani boşta ve test bitinceye kadar dokunmayacaksınız.

Çok ilginç işlemciyi yoran başka uygulamalar vs var mı? Boştayken işlemci kullanımı nasıl? Yani default ayarlarda 12K puan civarında almanız lazım hiç OC yapmadan. Bu t estte mümkün olan her şeyi kapatmanız gerekiyor. İşlemci kullanımı %0 gibi olacak yani boşta ve test bitinceye kadar dokunmayacaksınız.
Standart Nvdia, Msi programları, tarayıcı tarzı programlar var. İşlemciyi yoracak tarzda uygulama açık değil.
Boştaki değerler de şu şekilde. Uygulamalar açıkken %7 civarında bir kullanım var.

Dosya Ekleri

• idle1.webp
    idle1.webp
    32,4 KB · Görüntüleme: 48
  • idle2.webp
    idle2.webp
    175,4 KB · Görüntüleme: 49
Hepsini kapatmanız lazım bende bu %0-1 arası %2 olmuyor tabii hiçbir şeye dokunmuyorum. Ama yine de başka bir sorun var çekirdekler yüksek frekansa çıkmıyor mu acaba?

Default ayarlarda, 10500k civarı puan alması normal ama 125W ile bu puanı alması anormal. Soğutmada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Bence kötü, bayağı kötü hem de, zaten 77W'ta ısı yükselmez fanları yükseltmenize hiç gerek yok. uv yaparsanız puan yükselir de başka bir sorun olmalı.

Bence kötü, bayağı kötü hem de, zaten 77W'ta ısı yükselmez fanları yükseltmenize hiç gerek yok. uv yaparsanız puan yükselir de başka bir sorun olmalı.
Söylediğiniz doğru. Default ayarlarda 60 dereceyi geçmedi zaten. Hocam soğutucuda sorun olabilir deyince bir de öyle Bechmark almak istedim. E peki sizin düşünceniz nedir? Neden bu kadar düşük çıkıyor madem?

Yani pek bir şey aklıma gelmiyor açıkçası, temiz kurulum düşünüyorum ama boş bir hdd/ssd vs olacak. Test etmek için. Varsayılan BIOS ayarlarında iyi bir puan alması lazım, Core Performance Boost direkt açık oluyor zaten. 5600X in OC siz puanı bayağı yüksek R23'te. Isıyla ilgil isorun yok sizde. 125W'ta en iyi soğutucu bile o ısılara çıkar.