Hocam yamulduğunu fark etmeden önce pc dual channel boot yapmıyordu A1 de tek başına boot yapıyordu ardından ögrendim ki yamulmuş servis kaydında öyle yazıyordu ama saatlerce bakmama rağmen egrilik görememiştim servise göndermeden önce

Tam olarak şu şekildeydi pc tamamen söktüm temizledim topladım boot olmadı single channel çalıştırınca boot oldu ardından servise gönderdim pin değişimi yapıldı dediler hangi pin oldugunu sordum bellek kontrolcüsü oldugunu söylediler
Pin değişimi nasıl yapmışlar ya yamulan pin düzeltilir ya da soket külliyen değişmesi lazım, @deadfellow bu konuda daha net bilgi verecektir.

Hocam yamulduğunu fark etmeden önce pc dual channel boot yapmıyordu A1 de tek başına boot yapıyordu ardından ögrendim ki yamulmuş servis kaydında öyle yazıyordu ama saatlerce bakmama rağmen egrilik görememiştim servise göndermeden önce

Tam olarak şu şekildeydi pc tamamen söktüm temizledim topladım boot olmadı single channel çalıştırınca boot oldu ardından servise gönderdim pin değişimi yapıldı dediler hangi pin oldugunu sordum bellek kontrolcüsü oldugunu söylediler

Bu Zen sürümü SS atarsan bakalım 6400'de hangi profilde olduğun burada detaylı görünüyor.

Pin değişimi nasıl yapmışlar ya yamulan pin düzeltilir ya da soket külliyen değişmesi lazım, @deadfellow bu konuda daha net bilgi verecektir.

Bu zen sürümü SS atarsan bakalım 6400'de hangi profilde olduğun burada detaylı görünüyor.

Fikir sahibi olmanız adına anakart ile yaşamış oldugum tecrübeyi aktırdım fakat problem pinlerden kaynaklı olduğu açık pin değişiminden sonra tekrar Dual channel görüntü alabildim. Muhtemelen bu düzeyde OC mümkün olmamasının sebebi de servis macerası oldugunu düşünüyorum. Not olarak ekleyeyim soket tamamen değişti kargoda yamuldu geri gönderdim düzeltme işlemi yapıldı derken anakart oyuncak oldu.

SS eski fakat DIMM A2 B2 de takılıydı RAM'ler zaten bu şekilde çalıştıramadığım için bahsettiginiz sürümle SS almam imkansız.

Dosya Ekleri

• 18389a9d-bddc-40a0-80cb-c35ec1ce7b1a.webp
    18389a9d-bddc-40a0-80cb-c35ec1ce7b1a.webp
    1,8 MB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Fikir sahibi olmanız adına anakart ile yaşamış oldugum tecrübeyi aktırdım fakat problem pinlerden kaynaklı olduğu açık pin değişiminden sonra tekrar Dual channel görüntü alabildim. Muhtemelen bu düzeyde OC mümkün olmamasının sebebi de servis macerası oldugunu düşünüyorum. Not olarak ekleyeyim soket tamamen değişti kargoda yamuldu geri gönderdim düzeltme işlemi yapıldı derken anakart oyuncak oldu.

SS eski fakat DIMM A2 B2 de takılıydı RAM'ler zaten bu şekilde çalıştıramadığım için bahsettiginiz sürümle SS almam imkansız.
Şu an bu ayarlarda çalışmıyor mu o kısmı anlayamadım. Soket değişimi mi yaptılar yoksa yamulan pini mi düzelttiler @bedir kolsol

Biraz karışık olmuş, sonuç olarak şu anki haliyle bu ayarlar açılmıyor mu.

Ayhan hocam karışık olması benim hatam kusura bakmayın. Özet olarak evet bu ayarlarda çalışmıyor. Anakart servise gitmeden önce sorun yoktu ama geçmişini paylaşmak istediğim için servis konularına değindim. Sorum sadece 6000MHz 26CL gdm disabled, sıkı alt zamanlamaları olan refarans olacak SS'idi. Karışıklığı bitirmek adına, anakart servise A2 ve B2 DIMM görüntü alamıyor A1'den Single channel görüntü alıyor notuyla gönderildi. Cevap olarak pin arızası tek seferlik müşteri memnuniyeti adına soket değişimi notu eklendi bu arada da konuşmalarımızda pinlerde egrilik göremediğimi söyledim onlarda bellek kontrolcüsü PIN'i arızalı dediler ve soket değiştirilerek Windows ortamında Dual channel görüntü alındı sorun soket değiştirilerek çözüldü dediler. Kargodan aldıktan sonra kutuyu açmamla 4 tane resmen yere yatmış pin beni karşıladı. Servisle uzun uzun konuşmaların ardından tekrar gönderdim bu kez el ile müdahale edildi geri tarafıma gönderildi tam hikayesi bu şekilde.

Ayhan hocam karışık olması benim hatam kusura bakmayın. Özet olarak evet bu ayarlarda çalışmıyor. Anakart servise gitmeden önce sorun yoktu ama geçmişini paylaşmak istediğim için servis konularına değindim. Sorum sadece 6000MHz 26CL gdm disabled, sıkı alt zamanlamaları olan refarans olacak SS'idi. Karışıklığı bitirmek adına, anakart servise A2 ve B2 DIMM görüntü alamıyor A1'den Single channel görüntü alıyor notuyla gönderildi. Cevap olarak pin arızası tek seferlik müşteri memnuniyeti adına soket değişimi notu eklendi bu arada da konuşmalarımızda pinlerde egrilik göremediğimi söyledim onlarda bellek kontrolcüsü PIN'i arızalı dediler ve soket değiştirilerek Windows ortamında Dual channel görüntü alındı sorun soket değiştirilerek çözüldü dediler. Kargodan aldıktan sonra kutuyu açmamla 4 tane resmen yere yatmış pin beni karşıladı. Servisle uzun uzun konuşmalar ardından tekrar gönderdim bu kez el ile müdahale edildi geri tarafıma gönderildi tam hikayesi bu şekilde.
Servispoint'ten çok haz etmiyorum ben de yapacak bir şey yok. 6000 c26 vereyim onu deneyip test et o halde.

TR'de servisler pek iyi işlemiyor, sağlam ürün göndersen bozup yollarlar her firma için geçerli bu.

Hocam ilginiz için çok teşekkür ederim. Eski ayarlarda çalıştıramayınca, düşününce pinlerin işlemciyle olan temasındaki sinyalinden kaynaklı olduğuna kanaat getirdim. EEM ögrencisiyim çok fazla sinyal işleme dersi ve eğitimi alıyorum. Okulumdaki prof da bayağı meraklı bu konulara, kendimizce sorunun bu geçmişinden kaynaklı olduğuna mutabık olduk. Servispoint konusuna gelirsek üzücü bir deneyimdi kimsenin başına gelmez umarım. Ek olarak 6400Mhz dışında çok fazla 6000mhz 28-26cl zamanlamaları test ettim fakat o kadar alt zamanlarımı sıkılaştıramadım o yüzden yardım almak istedim. Niyetim 6000Mhz 26CL de masada performans bırakmamak ne kadar sıkılaştırabilirsek denemek istiyorum.

Son düzenleme:
Ayhan hocam karışık olması benim hatam kusura bakmayın. Özet olarak evet bu ayarlarda çalışmıyor. Anakart servise gitmeden önce sorun yoktu ama geçmişini paylaşmak istediğim için servis konularına değindim. Sorum sadece 6000MHz 26CL gdm disabled, sıkı alt zamanlamaları olan refarans olacak SS'idi. Karışıklığı bitirmek adına, anakart servise A2 ve B2 DIMM görüntü alamıyor A1'den Single channel görüntü alıyor notuyla gönderildi. Cevap olarak pin arızası tek seferlik müşteri memnuniyeti adına soket değişimi notu eklendi bu arada da konuşmalarımızda pinlerde egrilik göremediğimi söyledim onlarda bellek kontrolcüsü PIN'i arızalı dediler ve soket değiştirilerek Windows ortamında Dual channel görüntü alındı sorun soket değiştirilerek çözüldü dediler. Kargodan aldıktan sonra kutuyu açmamla 4 tane resmen yere yatmış pin beni karşıladı. Servisle uzun uzun konuşmaların ardından tekrar gönderdim bu kez el ile müdahale edildi geri tarafıma gönderildi tam hikayesi bu şekilde.
1762023897550.webp

@bedir kolsol Böyle bir dene 6000 c26 için. Testmem5 ryzen3d profil ile test et 1.5 saat.

@bedir kolsol integrated graphics disable kalacak, fast boot senin kartında sanırım yok varsa onu da devre dışı bırak, memory context restore ve power down devre dışı kalacak. Nitro kısmı bu şekilde olacak lokasyon yazıyor SS'te:

1762024437606.webp

SoC uncore oc mode varsa advanced-amd overclocking içinde bu ayarı da enabled bırak @bedir kolsol Test sonuçlarını iletirsin.

smee-tsme ayarları varsa disabled kalsın, data scramble ayarını enabled yap, svm mode ve iommu ayarlarını disabled bırak, global c-state enabled kalsın. @bedir kolsol

dfe read training ayarı varsa enable kalsın @bedir kolsol

Eki Görüntüle 198028

@bedir kolsol Böyle bir dene 6000 c26 için. Testmem5 ryzen3d profil ile test et 1.5 saat.

@bedir kolsol integrated graphics disable kalacak, fast boot senin kartında sanırım yok varsa onu da devre dışı bırak, memory context restore ve power down devre dışı kalacak. Nitro kısmı bu şekilde olacak lokasyon yazıyor SS'te:

Eki Görüntüle 198035

SoC uncore oc mode varsa advanced-amd overclocking içinde bu ayarı da enabled bırak @bedir kolsol Test sonuçlarını iletirsin.

smee-tsme ayarları varsa disabled kalsın, data scramble ayarını enabled yap, svm mode ve iommu ayarlarını disabled bırak, global c-state enabled kalsın. @bedir kolsol

dfe read training ayarı varsa enable kalsın @bedir kolsol
Global c-state için disable yapın diyorlardı, enable mi bırakayım hocam.

Global c-state için disable yapın diyorlardı, enable mi bırakayım hocam.
Evet ne dersem onu uygula bir teste al 1.5 saat ryzen3d profil. hwinfo'dan ss iletirsin. ram ve cpu sıcaklıklarını.

msi kartta değişebiliyor enable kullanıyordum ben sanki, asus kartlar mesela disable hiç sevmez gpu yüzdesi falan düşürüyor droplatıyor, msi'da da enable denersin, c-state mevzusu ile alakalı bir ayar zaten bu. RAM ile alakalı değil.

@11115 hocam X670e Tomahawk anakartım geçtigimiz ay servise gitti ve yamulan pinler değişti tam da bellek kontrolcüsüne denk gelen pinler yamulmuştu servisten aldım her zamanki gibi 6400MHz 28CL ayarlarımı yaptım taş gibi olan stabilite bir anda kayboldu muhtemelen bellek kontrolcüsüne giden pinlerin sinyalinden kaynaklı öyle yorumladım. Sorum şu referans olması adına bana paylaşabilecegeniz 6200MHz 26CL veya 6000MHz 26CL gdm kapalı zamanlamalarınız var mı G.Skill 6000MHz 28CL royal kit mevcut 7800X3D ile kullanıyorum bu bellek kontrolcü sorununu 6400MHz sınırlarına çıkmayarak düzeltebilecegime inanıyorum dediğim gibi referans olması adına 6000MHz-26CL zen timing değerleriniz refarans olarak varsa denemek istiyorum. İyi günler dilerim.

Deneyin hocam.

Pinlerin yamulması zor LGA soket çünkü ama imkansız değil işlemciyi yerleştirirkenmi oldu?

Dosya Ekleri

• indir.webp
    indir.webp
    133,1 KB · Görüntüleme: 42