@Koneko Toujou

1715955064775.webp

1715955098667.webp

Daha aşağıda Uplay, EpicGames, 5 Windows Gezgini, R programı vs. var.

Son düzenleme:
Yani Firefox bayadır kullanmıyorum (Brave, Chrome, Chromium, Tor, Ahmia aktifte olan) ama özelleştirmelerle o da azaltılır. Brave'de o kadar özelleştirmeye gerek yok sadece. Brave standart kullanıcı dostu kısaca. Firefox Focus vardı bir ara şu an nasıl? Onu da kullanana sormak lazım. Neyse konuyu salça ettim galiba konu sahibi kusura bakmasın. :)

Kısılmasına gerek yok, sistemin RAM'i kullanması kötü bir şey değil. Başka bir program RAM'e ihtiyaç duyduğunda veriyor zaten.
E tabi güncel işletim sistemleri ve işlemciler artık eskisi kadar zorlaştırmıyor işlemleri ön bellek paylaşımını iyi idare ediyorlar. Tabi arka planda daimi çalışmaya izin verdiğiniz şeyler yoksa.

Ben Windows 11 kullanan biri olarak 8 GB DDR5 5500 Mhz lehimli ram ucu ucuna yetişiyor. Muhtemelen Windows 12'de perte çıkacak gibi duruyor.

Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Katılıyorum,
Bir örnekte benden olsun.
Sistemimin sadece Arc Browser açıkken ki değerleri;
1715957437450.webp

Son düzenleme:
8 GB RAM günlük işler için yeterli ama çok uygulamanın aynı anda açılmasını gerektiren işlemlerde veya edit, render, oyun gibi işlemlerde yetersiz. Günlük işler dediğim internet, multimedya, kimi güncel olmayan oyunlar vs.