Son düzenleme:
Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
@Koneko Toujou
Eki Görüntüle 47406
Eki Görüntüle 47407
Eki Görüntüle 47408
Daha aşağıda Uplay, Epic Games, 5 Windows Gezgini, r programı vs. var.
Hemen Brave'e geçiyorum o7.
Yani Firefox bayadır kullanmıyorum (Brave, Chrome, Chromium, Tor, Ahmia aktifte olan) ama özelleştirmelerle o da azaltılır. Brave'de o kadar özelleştirmeye gerek yok sadece. Brave standart kullanıcı dostu kısaca. Firefox Focus vardı bir ara şu an nasıl? Onu da kullanana sormak lazım. Neyse konuyu salça ettim galiba konu sahibi kusura bakmasın.
Valiant
Üstün
- Makaleler
- 1
Kısılmasına gerek yok, sistemin RAM'i kullanması kötü bir şey değil. Başka bir program RAM'e ihtiyaç duyduğunda veriyor zaten.Onu kısmanın bir yolu var mıdır o zaman? 24 GB RAM var diye babasından miras kalmış gibi kullanıyor çünkü.
E tabi güncel işletim sistemleri ve işlemciler artık eskisi kadar zorlaştırmıyor işlemleri ön bellek paylaşımını iyi idare ediyorlar. Tabi arka planda daimi çalışmaya izin verdiğiniz şeyler yoksa.Kısılmasına gerek yok, sistemin RAM'i kullanması kötü bir şey değil. Başka bir program RAM'e ihtiyaç duyduğunda veriyor zaten.
dewberry
Üstün
Katılıyorum,Günümüzde 8 GB çok düşük kalıyor. Şahsen Windows 10 kullanıyorum Firefox'u açınca sistem o şekilde 9 GB RAM kullanıyor. 4x8 RAM takmanız en mantıklısı olacaktır. Tabii yakında anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız.
Bir örnekte benden olsun.
Sistemimin sadece Arc Browser açıkken ki değerleri;
Son düzenleme:
Elma ısıran
Üstün
8 GB RAM günlük işler için yeterli ama çok uygulamanın aynı anda açılmasını gerektiren işlemlerde veya edit, render, oyun gibi işlemlerde yetersiz. Günlük işler dediğim internet, multimedya, kimi güncel olmayan oyunlar vs.
O laptopta zaten 8 GB RAM'in yetersiz kalmasından daha önemli yetersizlikler var. Gündelik için yeterli 8 GB RAM.