Marttaki özdrbir ayt fizik netim -0.5 idi.🙂 9 ayda her şeyini verdimi kazanırsın. Burda tüm gününü derse vermen lazım saatlerini değil.
Hocam bu sınava stres atmak için girmiştim. TYT netim 50. Mat 3. Fen netim de 3. Gerisi zaten Türkçe ve sosyal.
Her şeyimi verdiğimden kastınız nedir? Çünkü ben de her şeyimi vermek istiyorum. Cidden... Günüm olmasın dersim olsun istiyorum. İlk başlarda bu mümkün değil biliyorum. Çünkü mevcut sağlıksal durumum ortada ve yeni derse başladım. Yavaş yavaş kademeli artıracağım çalışma süresini.

Sorum şu kısaca: Her şeyimi nasıl verebilirim? Her şeyini vermekten kastınız nedir?

@francisco77, @OnePC, TYT netim 50. Mat 3. Fen 3.

Birilerinin yaparsın yapamazsın demesini umursamaman gerek. Sana kendi örneğimi sunayım belki kafanda bir fikir oluşur.

20'de liseden mezun oldum, mezun olduğum sene ve ertesi sene sınava çalışmadım ve girmedim. İkinci girmediğim sınav sonrasında çalışmaya başladım ancak lisede de 4 sene boyunca hep devamsızlık yapmıştım ve derslerime çalışmamıştım, zaten üstünden 2 seneye yakın süre geçmişti. Yani bir şey hatırlamıyordum. 1 sene boyunca her gün saatlerce disiplinli bir şekilde çalıştım ve 12k da bir sıralama yaptım, her tıpa olmasa da tıp yazılabilecek bir sıralama. Yani yapılabilir. Zor mu zor ancak yapılabilir.
Teşekkür ederim cevabınız için.

Hocam bu sınava stres atmak için girmiştim. TYT netim 50. mat 3. fen netim de 3. gerisi zaten Türkçe ve sosyal.
Her şeyimi verdiğimden kastınız nedir? Çünkü ben de her şeyimi vermek istiyorum. Cidden... Günüm olmasın dersim olsun istiyorum. İlk başlarda bu mümkün değil biliyorum. Çünkü mevcut sağlıksal durumum ortada ve yeni derse başladım. Yavaş yavaş kademeli artıracağım çalışma süresini.

Forumdaki rehberlere bak hocaları seç TYT'ye başla. Sosyal medyayı bırak spor gibi aktivitelere yönel rahatlamak için. Shorts TikTok Reels kesinlikle yasak.

Alanını bilmiyorum. Matematik temeliniz kötü anladığım kadarıyla. Önce Matematik temelinizi oturtmanız lazım. Onun için kendinize 1-1.5 ay gibi bir süre ayırın. Bıyıklı Matematik Temel Atma + Antrenmanlarla 1 şeklinde gidebilirsiniz. Geometri durumunda da sıfırsanız Geometrininde Antrenmanlarla kitabını alabilirsiniz. Dediğim gibi önce bu 1-1.5 ayda temelinizi oturtun. Bu süre zarfında TYT Fen konularının ilk ünitelerine giriş yapabilirsiniz. Fizik Bilimine Giriş, Kimya Bilimi, Canlıların Ortak Özellikleri vs. EA’sanız Sosyal çalışmalarına başlayabilirsiniz. Hergün düzenli olarak Paragraf çözün. 10’dan başlayın, 15’e 20’ye kadar çıkın. Ben 20 çözüyorum hergün. Sonra temel attıktan sonra kafa dengi bir hoca ile TYT Matematik kampına başlayın. Ben Eyüp B. kullanıyorum. O size ağır gelirse Mert Hoca vs. de izleyebilirsiniz. Orası size kalmış hocam. Kitap olarak Matematiğin İlacı ile TYT formatına girişinizi yapın. Sonrasında 345 çözebilirsiniz. Sonrasında Branş denemelerine geçebilirsiniz. Eğer Matematik temelini atmazsanız Fen kısmında da zorluk çekersiniz. Sayısal olsanız da olmasanız da Matematik temelinizin olması şart.

Alanını bilmiyorum. Matematik temeliniz kötü anladığım kadarıyla. Önce Matematik temelinizi oturtmanız lazım. Onun için kendinize 1-1.5 ay gibi bir süre ayırın. Bıyıklı Matematik Temel Atma + Antrenmanlarla 1 şeklinde gidebilirsiniz. Geometri durumunda da sıfırsanız Geometrininde Antrenmanlarla kitabını alabilirsiniz. Dediğim gibi önce bu 1-1.5 ayda temelinizi oturtun. Bu süre zarfında TYT Fen konularının ilk ünitelerine giriş yapabilirsiniz. Fizik Bilimine Giriş, Kimya Bilimi, Canlıların Ortak Özellikleri vs. EA’sanız Sosyal çalışmalarına başlayabilirsiniz. Hergün düzenli olarak Paragraf çözün. 10’dan başlayın, 15’e 20’ye kadar çıkın. Ben 20 çözüyorum hergün. Sonra temel attıktan sonra kafa dengi bir hoca ile TYT Matematik kampına başlayın. Ben Eyüp B. kullanıyorum. O size ağır gelirse Mert Hoca vs. de izleyebilirsiniz. Orası size kalmış hocam. Kitap olarak Matematiğin İlacı ile TYT formatına girişinizi yapın. Sonrasında 345 çözebilirsiniz. Sonrasında Branş denemelerine geçebilirsiniz. Eğer Matematik temelini atmazsanız Fen kısmında da zorluk çekersiniz. Sayısal olsanız da olmasanız da Matematik temelinizin olması şart.
Teşekkür ederim. Şimdi Mert Hoca, VIP Fizik, Kimya Adası, Dr. Biyoloji diye gidiyorum.

TIP kazananların %90ı mezun senesinde kazanıyor. %10u ise 9.sınıftan itirabaren çalışan kişiler.
Günde 12 saat çalışırsanız belki bir ihtimal kazanırsınız, düzenli 12 saat çalışmak çok zor.

Tıp kazananların %90ı mezun senesinde kazanıyor. %10u ise 9.sınıftan itirabaren çalışan kişiler.
Günde 12 saat çalışırsanız belki bir ihtimal kazanırsınız, düzenli 12 saat çalışmak çok zor.

3,5 sene yatıp son 6 ayda psikopatlaşanlarda var.🙂 İstedikten sonra 15-16 saatleri bile görebiliyorsun sadece gerçekten istemen lazım.

Tıp kazananların %90ı mezun senesinde kazanıyor. %10u ise 9.sınıftan itirabaren çalışan kişiler.

9.sınıftan itibaren çalışmak sadece avantaj sağlar. Ama şart değil. 12'nin yazı bile başlasan yeterli. Ve belli bir yerden sonra 12 saat çalıştığını bile anlamıyorsun. Disiplin önemli, başlarda zor sadece.

Son düzenleme:
Kendimden örnek vereyim özünü kavradığım bir konuda 10D 10y çıksa bile sorun etmem saatlerce çalışır 18D 2Y şekline getiririm ancak konunun özünü kavramadıysam 4 D 16y çıkıyorsa nasıl doğru yaptığımı niçin yanlış yaptığımı bile anlamadığım bir konuysa 5 dakika bile çalışasım gelmiyor. Sürekli yeni konulara bilmediği alanlara girecek biri defalarca bu konunun özüne inme sorununu yaşayacak. İlerlemek çok çok zor. Ders çalışma isteği kesinlikle kalmaz. Tüm derslerde toplam 160 konu var diyelim 150 konuda temelin var özüne inmede problem yok sadece bol bol soru çözmek gerekiyor. Bunu yaparım hepsinin bitiririm kalan zamanda da özüne inemediğim 10 konudan ne koparsam kardır mantığıyla moral bozmadan çalışırım. Temel varsa çalışmak çok sıkıntı değil soru çözerken zevk alıyorsun çünkü. 10 y yaptığın konuyu 3 gün çalışıp Full'e getiriyorsan bu öz güven verir motivasyon verir zevk verir yorgunluğu hiç hissetmezsin.

Son düzenleme:
3,5 sene yatıp son 6 ayda psikopatlaşanlarda var.🙂 İstedikten sonra 15-16 saatleri bile görebiliyorsun sadece gerçekten istemen lazım.
Hocam ben 2 sene önce çalışırken 2 ayda sadece 2 ayda 6 saatten günde 14 saate çıkmıştım. Konuları anlayıp soruları çözebiliyordum. Ama işte çok kısa sürede çok çalışma süresine çıkınca depresif epizod tetiklenmişti. Ne oldu bilmiyorum o zaman ama dünyam kararmıştı ve çalışmayı bırakmıştım. Yoksa 14 saat falan hiç yapmadığım şeyler değil.