Bir şekilde gidebilirsem orada farklı gerekçeler göstereceğim öyle de olmak zorunda ama buradan gitmek istememin en büyük sebebi ülkenin gittikçe Orta Doğu'lu mültecilerle doldurulması araplaştırılması laikler ve Atatürkçüler için yaşanmaz hale geldiğini hissetmem, gittikçe ekonominin bozulması, alım gücünün dip yapması, gittikçe artan hukuksuzluk adaletsizlik, herkesin çakallık üç kağıtçılık peşinde olması vs.
Detaylar
Kim cevapladı?İltica legal bir hak olsa da ekonomik sebeplerle iltica etmek illegal oluyor.
Kaynak:
Illegal immigration - Wikipedia
Illegal immigration tends to be financially upward, from poorer to richer countries.
Ayrıca senden ülkenin durumuyla iilgili şeyler beklemiyorlar, kendi yaşadıklarından bahsetmen gerekiyor çünkü ekonomi, laiklik herkesin söyleyebileceği genellemeler. Hele ülkeye mültecilerin doldurulması hiç de geçer bi' bahane değil. "Madem mülteci sevmiyorsun neden kendin iltica edip mülteci olma peşindesin?" diye sorarlar adama.
Kendi yaşadıklarından bahsetmen de yetmiyor, kanıtı ve belgesi olması lazım. Örneğin gay olduğun için dövüldüğünde darp raporu alman gerek.
Eğer iltlica için çok geçerli olan bir sebebin yoksa @3268'in dediği gibi eğitim yoluyla gitmen daha iyi.
Work and Travel, Dil okulu vb. yolları da deneyebilirsin.
Kanada'da doğmuş olabilirsiniz, belki o yüzden bilmiyorsunuzdur ama Kanada'nın vatandaşlık şartları arasında önceki mesajlarımda bahsettğim gibi IELTS sınavından 9 üzerinden 7.5 alma koşulu var. Hiç de basit değil. Anlattığınız kadar kolay zaten değil.Adam akıllı durup taşkınlık çıkarmazsan birkaç sene paşa paşa alırsın vatandaşlığı bu işler öyle sandığın gibi işlemiyor yani.
Sizin için vatandaşlık alma süresi de gelmemiş olabilir. Gelince görürsünüz zorlukları.
Ayrıyeten çalışmaktan bahsetmişsiniz ama Kanada, bazı insan hakları konusunda ABD'den daha kötü ülke. Bir arkadaşım, Ontario eyaletinde bulunan Barrrie ilçesindeki Georgian College'de 2 yıllık BA okudu ve bitirdi, sonuç? Çocuk esmer olduğu için kendi mesleğiyle ilgili iş bulamadı. Anlayacağınız üzere Kanada, ten renginden dolayı bile işsiz kalacağınız rezalet ve saçmalıklarla dolu bir ülke.
Ben Kuzey Amerika'ya iltica yerine Avrupa'ya göç edilmesi taraftarııyım. Kuzey Amerika ülkelerinde özellikle ekonomik gücün yoksa sürünüyorsun. ABD ve Kanada hiç insani uluslar değil. Dışardan bakıldığı ve abartıldığı kadar iyi olan ülkeler zaten değiller.
Son düzenleme:
İltica legal bir hak olsa da ekonomik sebeplerle iltica etmek illegal oluyor.
Kaynak:
Illegal immigration - Wikipedia
en.wikipedia.org
Ayrıca senden ülkenin durumuyla iilgili şeyler beklemiyorlar, kendi yaşadıklarından bahsetmen gerekiyor çünkü ekonomi, laiklik herkesin söyleyebileceği genellemeler. Hele ülkeye mültecilerin doldurulması hiç de geçer bi' bahane değil. "Madem mülteci sevmiyorsun neden kendin iltica edip mülteci olma peşindesin?" diye sorarlar adama.
Kendi yaşadıklarından bahsetmen de yetmiyor, kanıtı ve belgesi olması lazım. Örneğin gay olduğun için dövüldüğünde darp raporu alman gerek.
Eğer iltlaca için çok geçerli olan bir sebebin yoksa @3268'in dediği gibi eğitim yoluyla gitmen daha iyi.
Work and Travel, Dil okulu vb. yolları da deneyebilirsin.
Kanada'da doğmuş olabilirsiniz, belki o yüzden bilmiyorsunuzdur ama Kanada'nın vatandaşlık şartları arasında önceki mesajlarımda bahsettğim gibi IELTS sınavından 9 üzerinden 7.5 alma koşulu var. Hiç de basit değil. Anlattığınız kadar kolay zaten değil.
Sizin için vatandaşlık alma süresi de gelmemiş olabilir. Gelince görürsünüz zorlukları.
Ayrıyeten çalışmaktan bahsetmişsiniz ama Kanada, bazı insan hakları konusunda ABD'den daha kötü ülke. Bir arkadaşım, Ontario eyaletinde bulunan Barrrie ilçesindeki Georgian College'de 2 yıllık BA okudu ve bitirdi, sonuç? Çocuk esmer olduğu için kendi mesleğiyle ilgili iş bulamadı. Anlayacağınız üzere Kanada,ten renginden dolayı bile işsiz kalacağınız rezalet ve saçmalıklarla dolu bir ülke.
Ben Kuzey Amerika'ya iltica yerine Avrupa'ya göç edilmesi taraftarııyım. Kuzey Amerika ülkelerinde özellikle ekonomik gücün yoksa sürünüyorsun. ABD ve Kanada hiç insani uluslar değil. Dışarıdan bakıldığı ve abartıldığı kadar iyi olan ülkeler zaten değiller.
Ne yazmışım: Orada farklı gerekçeler gösterecek olsam da diye başlamış cümlem, ekonomik iltica diye bir durum yok, bir yeri alıntılayıp ona göre cevap yazmak doğru değil. Gerkenleri uzun süredir araştırıyorum, orada olan arkadaşlarım vasıtasıyla avukatlardan bilgi almaya çalşıyorum, bunlara kafayı takmayın. Şu an tek sorun oraya giriş yapabilmek, bunun için yolları arıyorum.
Madem mülteci sevmiyorsun? Böyle şey belirtmedim, BOP diye bir gerçek var en az 25 yıldır bas bas bağırılıyor, bunlar kasten dolduruluyor buraya ülkenin demografisin değiştirilmesi için. 8-10 çocuktan aşağı doğurmayan varlıklar bunlar. Fazla değil 5-6 yıla kadar ülkeyi çok farklı bir şekilde görebilirsin.
Dil okuluyla, tur şirketiyle, Work and Travel ile gidip iltica edebilirsin. Vize işlerini onlar hallederse daha kolay vize alınıyor.Şu an tek sorun oraya giriş yapabilmek, bunun için yolları arıyorum.
BOP, ABD'nin projesi zaten o yüzden ABD'ye bu gerekçeyle iltica etmek mantıklı değil.Madem mülteci sevmiyorsun? Böyle şey belirtmedim, BOP diye bir gerçek var en az 25 yıldır bas bas bağırılıyor, bunlar kasten dolduruluyor buraya ülkenin demografisin değiştirilmesi için. 8-10 çocuktan aşağı doğurmayan varlıklar bunlar. Fazla değil 5-6 yıla kadar ülkeyi çok farklı bir şekilde görebilirsin. 1978 doğumlu olup 14 tane çocuğu olduğunu söyleyen Suriyeli bile gördüm.
Gelişmiş ülkeleri kendi silahıyla vurmak çok zor, özellikle bunların başı olan ABD'yi.
Sadece uyarmak istedim. Türkiye gibi gelişmemiş ülkelerin fazla sanayileşmesini, güçlenmesini istemeyenler halihazırda gelişmiş ülkelerdir.
Dil okuluyla, tur şirketiyle, Work and Travel ile gidip iltica edebilirsin.
BOP, ABD'nin projesi zaten o yüzden ABD'ye bu gerekçeyle iltica etmek mantıklı değil.
Yurtdışındaki ülkeleri kendi silahıyla vurmak mümkün değil, özellikle ABD'yi.
Work and Travel yaş sınırı var, diğerleri ihtimal dahilinde olabilir.
Ülke insanları istemezse kimse bir şey yapamaz, ülkedekilerin kendi tercihi bu, mesela Trabzonlu bir dayı araplara laf söyletmiyordu. Gittiğimiz yere rahatsızlık verme gibi bir amacımız yok, kalan hayatımızda huzurlu ve biraz da olsa refah içinde yaşayalım yeter.
Son düzenleme:
Ölüm tanrı'ın emridir. Orada ölmene karar verilmişse ölürsün, engel olamazsın.
O zaman şimdi pencereden atlarsam tanrının emri mi oluyor? Veya g suit giymeden 9G kuvvet yersem o da mı tanrının emri?
Work and travel yaş sınırı var, diğerleri ihtimal dahilinde olabilir.
Ülke insanları istemezse kimse bir şey yapamaz, ülkedekilerin kendi tercihi bu, mesela Trabzonlu bir dayı araplara laf söyletmiyordu. Gittiğimiz yere rahatsızlık verme gibi bir amacımız yok, kalan hayatımızda huzurlu ve biraz da olsa refah içinde yaşayalım yeter.
Hocam bu arada sanırım biraz agresif davranmisim kusura bakmayın umarım şu an gitmissinizdir.
Son düzenleme:
O zaman şimdi pencereden atlarsam tanrının emri mi oluyor? Veya g suit giymeden 9G kuvvet yersem o da mı tanrının emri?
Hocam bu arada sanırım biraz agresif davranmisim kusura bakmayın umarım şu an gitmissinizdir.
Foruma girdim 5 tane bildirim var hepsi senden, o mesajın ironi olarak yazıldığını anlamamak için niye bu kadar çaba harcıyorsunuz, yani bir şeylerden anlam çıkarmak için zorlamayacaksın, bazen kendi akışına bırakmak lazım.
Evet şu an 8 aşamalı yolun 3. aşamasındayız grup olarak, yakında Los Angelas'tan resim atarım, orada akrabaların var mı?
Neşeli Enginar
Başarılı
O iltica isleri dedigin kadar kolay degil, iltica icin bir yerde ülkeni kötülemen gerek. Eger hatiri sayilir bir mesleginiz varsa isci olarak gelmeyi deneyin derim. Yok eger vasifsiz isciyseniz gecmis olsun.Arkadaşlar buradan umudu kestim, belki gitmek için son şanslarım bu zamanlar birçok arkadaşım gitti. Malum yasal olarak gitmek çok zor, vize vermiyorlar. Meksika yolu kapanmış sanırım, şu an Brezilya, Panama, El Salvador şeklinde farklı yollardan götürüyorlar. 5-6 gün sürüyormuş en az, otel vs. her şeyi ayarlıyorlar. Tecrübesi veya bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur. Götürmek için 11.000 dolar istiyorlar ve ön ödeme falan yokmuş diyorlar. Sponsor ayarladıklarını söylüyor ama her ihtimale karşı oranın vatandaşı olmuş tanıdıklarla da iletişime geçeceğim. Beni korkutan tek şey kamp ve orada geçen süre, ne kadar kalınıyor şu an bilgim yok. 2 gün bile kalmak korkutucu geliyor. Burada düzgün para kazansak ve alım gücü iyi olsa bu yollara bulaşmak istemem ama boğaz tokluğuna çalışmak bir yana beş para etmez bir araba için bile yıllarca kredi ödüyoruz.
O iltica isleri dedigin kadar kolay degil, iltica icin bir yerde ülkeni kötülemen gerek. Eger hatiri sayilir bir mesleginiz varsa isci olarak gelmeyi deneyin derim. Yok eger vasifsiz isciyseniz gecmis olsun.
Gelmeyi derken sen orada mı yaşıyorsun hocam? Mesela işçi olarak nasıl gedilebilir, yasal olarak gitmek için ne yapılabilir? Yasal olarak gidebilmek için ciddi bir parayı gözden çıkarabilirim.
Ek olarak oraya giden tanıdıklarımın hepsi istisnasız, vasıfsız olarak gittiler, yani oraya göre vasıfsız diyelim, mesela burada ortalama bir üniversitede işletme gibi bölümleri hatta mühendislik bitirip de A1 bile olmayan İngilizce ile giden ve orada alakasız işlerde çalışanlar var. Çeşitli meslek sertifikalarım var, ehliyetim G sınıfı bir tarihte almıştım belki işe yarar diye.
Neşeli Enginar
Başarılı
Hayir Almanya'da yasiyorum, ama kanun olarak birbirlerine cok benzeyen iki ülke oldugu icin öyle yazdim. Ben geleli 30 sene oldugu icin size ne bilgi varsam yanlis ve hatali olur. Ama iltica eden tanidiklarim oldugu icin o konuya biraz hakimim.Gelmeyi derken sen orada mı yaşıyorsun hocam? Mesela işçi olarak nasıl gedilebilir, yasal olarak gitmek için ne yapılabilir? Yasal olarak gidebilmek için ciddi bir parayı gözden çıkarabilirim.
Ek olarak oraya giden tanıdıklarımın hepsi istisnasız, vasıfsız olarak gittiler, yani oraya göre vasıfsız diyelim, mesela burada ortalama bir üniversitede işletme gibi bölümleri hatta mühendislik bitirip de A1 bile olmayan İngilizce ile giden ve orada alakasız işlerde çalışanlar var. Çeşitli meslek sertifikalarım var, ehliyetim G sınıfı bir tarihte almıştım belki işe yarar diye.