13021

Deneyimli
Hayırlı günler iyi sosyaller.

Ben bundan 3 sene öncesine kadar Ateistlikten dönmüştüm. Yani bir şeyleri araştırıp Müslüman kalmıştım. Beni bu topa sokan ailem ve bir tane ateist çocuktu. Ailem her türlü konuyu dine bağlıyor. Cidden yani benim yerimde başka biri olsa çoktan bu baskıdan dinden falan çıkmıştı. İnsanları anlamıyorum cidden küçüklükten beri böyle dini yönden her şeye sokulan biri olarak ben bile son dönemlerde dinden soğuyorum. Allah'a ettiğim duaya bile karışıyorlar. Namazıma bile karışıyorlar ben sadece farzları kılıyorum kıldığım zaman ona bile karışıyorlar. Bakın diyorum ben böyle hareketleri sevmiyorum beni bu yönden eleştirmeyin hala aynısını diyorlar. Namaz kılmadığımda bana sürekli değişik değişik davranıyorlar. Bazen akraba ziyaretine gittiğimizde tek açılan konu sen neden namaz kılmıyorsun oluyor. Kendimi savunuyorum benim namazımdan size ne falan yok anlamıyorlar. Bazı konularda fikrim uyuşmuyor din konularınla mesela ben kuranın Türkçe okunması taraftarıyım. Her hocanın güvenilmemesi taraftarıyım. Bunu söyledim diye canları sıkılınca bana geliyorlar bu konuyu açıyorlar. Ramazan geliyor bazı günler tutamayabilirim dedim diye bana sen nasıl delikanlısın falan diyorlar. Etrafımda benden daha kötü durumda olan çocuklar var. Cidden bu ülkedeki gençlerin işi çok zor.

Son düzenleyen: Moderatör: