Günde 20 dakikasını almayacak, yapsın. Ailesiyle de arasını iyi tutmuş olur Allahla da. Gereksiz polemiklere, aile içi tartışmalara gerek yok yani. 20 dakika sadece. Konu açıp insanların fikirlerini yazmasını bekleyene kadar oturup tespih çekse sorun çözülecekti şimdiye mesela. Gözünüzde büyüttüğünüz sorunların çözümleri çok basit olabiliyor bazen, anlatabiliyor muyum?

Eee, yaptı da ne oldu, Allah için mi yaptı ailesi için mi? İbadetler Allah için yapılmalı. Yoksa İslam'a ters zaten.

Zorla yapılan ibadetin pek bir anlamı olacağını sanmıyorum. İhlas anlayışı ile ters.
Bu tarz meselelerde kendi dediğinizi ailenize karşı yapamazsınız, gerçek bu. O yüzden onların dediğini yapıp orta yolu bulacaksınız. Dikinize gittiğiniz zaman benden söylemesi, üzülürsünüz. Kaldı ki kötü bir şey istemiyorlar.

O yüzden onların dediğini yapıp orta yolu bulacaksınız. Dikinize gittiğiniz zaman benden söylemesi, üzülürsünüz.

10dk önce dediğini canlı canlı yaşadım zaten. Ancak geri çekilenin üzerine daha çok gelirler hayatın kuralı bu. Sınırını belirlemelisin.

Camiye git, Kuran oku, namaz kıl ve tespih çek sen de. Sanırsın çok ağır şeyler yapmanı söylüyorlar kardeşim benim. Günde 20 dakikanı almayacak işler için beni bunaltıyorlar diyorsun.
Adam istemiyor işte, illa bunlara diz çökeceğini falan mı sanıyorsun? Bana yapılsa ben baş kaldırı gösteririm.

Yapmak istemeyebilir. Zorunda mı?
Ailesiyle arasını bozmak istemiyorsa, evet zorunda kardeşim. Yapsın ve kurtulsun. Ondan sonra yok ailem şöyle yapıyor, yok bilmem depresyondayım falan konular açıyorsunuz. Ailenin yanında 2 dakika tespih çek bıraksınlar yakanı işte. Neyin artistliği, neyin isyanı bu?

Günde 3 saat reels izleyeceğinize, 2 dakika ailenizin yanında tespihinizi çekin de sizi bunaltmayı bıraksınlar. Bak çözüm basit. Ailenizi değiştiremezsiniz, algıları değiştiremezsiniz, kendi hayatınıza kendiniz karar verene yani ortalama olarak reşit olana kadar söylediklerini yapın.

Zorla ibadet falan olmaz, hicbir dinde olmaz. Olsa da hicbir anlami kalmaz, kabul falan da olmaz. Ortada bir ''sorun'' yokken sorun yapan da konu sahibinin ailesi zaten. Bu sorundan da resit olmadigi icin cikamadigi asikar, ozellikle de bu cografyada. O zaman mecburen resit olana kadar boyun egecek, her ne kadar etik olmasa da, kalbi din ile bezenmese bile disaridan ailesini tatmin edecek ki konu sahibinin tabiriyle ''bunaltma''sinlar. Konu sahibi bahsi gecen ibadetleri yapmak istemiyorsa da vardir bir sebebi, bizi ilgilendirmez. ''Yap gec kardesim ne konusuyorsun'' mentalitesi de yanlistir, bu mentalite belli bir sure sonra ciddi yalanci din davranislarina surukler. Depresyon ile dini ibadetleri bagdastirmak da ayri matrak bir kafaymis, iyi guldurdu.