Eğer islama inanmıyorsan bunu düzgün bir dille açıkla bunları yapmayacağını söyle. Yapamam falan dersen kendimden örnek vereyim, ailem çok yobaz değil ancak, haliyle Müslüman'lar ve bana çocukluğumda bunu aşılamaya çalıştılar, küçükken babam zorla cumaya götürürdü beni ancak özellikle son yıllarda rengimi belli ettiğim için artık bir zorlama durumu yok. Hatta bazen dini konularda tartışıyoruz, karşı olduğumu onlara gösterebiliyorum, bence cesaretini toplayıp rengini belli et yoksa, ezilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer islama inanmıyorsan bunu düzgün bir dille açıkla bunları yapmayacağını söyle. Yapamam falan dersen kendimden örnek vereyim, ailem çok yobaz değil ancak, haliyle Müslüman'lar ve bana çocukluğumda bunu aşılamaya çalıştılar ancak özellikle son yıllarda rengimi belli ettiğim için artık bir zorlama durumu yok. Hatta bazen dini konularda tartışıyoruz, karşı olduğumu onlara gösterebiliyorum, bence cesaretini toplayıp rengini belli et yoksa, ezilirsin.

Kesinlikle tavsiye etmem. Müslüman olsan bile ters tepiyor.

Sürekli "Kalk camiye git, kuran oku, namaz kıl, tespih çek." deyip duruyorlar. Yapmayınca da dinden imandan haberi yok diyorlar. Beni çok bunaltıyorlar ne yapmalıyım?
Büyük ihtimal senden bunları yapmanı isteyen kişi annen. Babalar da ister ama anneler bu konular da daha hassas gibiler. Boşu boşuna anneni üzme, hepsini yapmıyorsan birkaç tanesini yap.

Bak benden size tavsiye, ailenizle dini konularda tartışmaya girmeyin. Ne deniyorsa yapın ve güzellikle sorununuzu çözün. Ergenlikten gelen dik başlılıkla başınıza buyruk hareket etmeyin. İster inanın ister inanmayın, dediğim gibi beni ilgilendiren bir şey yok. Fakat iyiliğiniz için diyorum, üzülmeyin sonra.

Vazgeçerler bir süre sonra, sabırlı ol. Böyle sıkı dayatmalar yüzünden ateist nüfus deli gibi artıyor, hala anlayamadılar.

Camiye git, Kuran oku, namaz kıl ve tespih çek sen de. Sanırsın çok ağır şeyler yapmanı söylüyorlar kardeşim benim. Günde 20 dakikanı almayacak işler için beni bunaltıyorlar diyorsun.
Bunları yapmak zorunda değil.

@4075 @vanillamint'in dediği gibi tek şansınız maddi anlamda özgürlüğünüzü alana kadar ailenizin dediklerine boyun eğmeniz.

Yapabileceğiniz en yanlış şey başkaldırıp içinizdekileri dökmek. Yapabileceğiniz en doğru şey ise ne diyorlarsa onu yapmak veya her ne yapıyorsanız ona devam etmek. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alır almaz istediğiniz gibi yaşayabilirsiniz, ancak şu an ekonomik olarak ailenize bağlısınız ve aileniz dinine aşırı bağlıysa başkaldırmak sizin için pek iyi olmaz. Konu içerisinde söylendiği gibi klasik dinci aile sorunu.

Denildiği gibi işte, kendi özgürlüğünüzü elde edene kadar bu düzene uymalısınız. 18 yaşınıza geldiğinizde zaten ailenizden ayrılacağınız için kendi dininizi seçmekte özgür olacaksınız. Maalesef bizim ülkemizin sorunlarından biri bu. Aile hangi dine mensupsa, çocuk da o dine mensup olmak zorundadır kafası. Bunu çok duydunuz ama, coğrafya kaderdir. Sizin adınıza gerçekten üzülüyorum doğrusu.

İyi ki baskıcı ve dindar bir ailem yok.

Eğer islama inanmıyorsan bunu düzgün bir dille açıkla bunları yapmayacağını söyle. Yapamam falan dersen kendimden örnek vereyim, ailem çok yobaz değil ancak, haliyle Müslüman'lar ve bana çocukluğumda bunu aşılamaya çalıştılar, küçükken babam zorla cumaya götürürdü beni ancak özellikle son yıllarda rengimi belli ettiğim için artık bir zorlama durumu yok. Hatta bazen dini konularda tartışıyoruz, karşı olduğumu onlara gösterebiliyorum, bence cesaretini toplayıp rengini belli et yoksa, ezilirsin.

1 öğün yemek + 1 bardak su + sokağa çıkma yasağı. (!)

Bende eskiden namaz kıl derlerdi kılmazdım ama sonra kendi isteğimle başladım.
İbadet yapacaksan kendi isteğin ile yapacaksın.
Konuya gelirse derler yapacak bir şey yok gibi siz zorla yapmayın yapacaksanız yine de.