Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Barinak sayısı da yetersizmis zaten, kapasite 100 değil 1000 olsa gene kurtarmıyor.

Eki Görüntüle 48951

Teorik olarak mümkün değil barınaklar. Tamamen bir hayal. Geçenlerde bir araştırmada okumuştum yaklaşık 100000 köpeği barındıracak barınakları yapmak 6-7 milyar TL'yi aşıyor. Üstelik Türkiye'de kaç milyon sokak köpeği var. Sokak köpekleri sorunu çözüldükten sonra da uzun vadede bu barınaklara ne olacak? O kadar barınak ve harcanan para boşa gitmiş olacak. Bu yüzden köpekleri kurtaralım barınak yapalım falan büyük İtopya. Boş popülizme gerek yok. Avrupa'da zamanında az kedi köpek öldürmedi.

Kısırlaştırmak daha iyi bir çözüm olurdu.

Alakasız gelebilir ama dejavu.

1910 yazında İstanbul'da yaşayanlara bedava bekçilik ve çöpçülük hizmeti veren 80 bin kadar sahipsiz köpek hayırsızada / Sivriada'ya atılarak öldürüldü.

1912 mürefte depremi yaşandı.

Bedava çöpçüler ve bekçilik mi? Eğer kasıt insanlara saldırıp leşlerini yemekse çöpçü sayılabilir. Şöyle her olayı depreme, afete bağlamayı ne çok seviyor milletimiz. İşimiz gücümüz efsaneler, hurafeler.

Ya sahiplenilen köpekleri sonradan sokağa salarlarsa? Denetim lazım.

Köpekler çiplenecekmiş. Takibi nasıl olur ama bilmiyorum.

Ne yani şimdi siz 1910 da yapılan eylemden dolayı tanrıların 1912 de deprem ile size cevap verdiğini mi iddia ediyorsunuz :D
Kısırlaştırmak daha iyi bir çözüm olurdu.

Alakasız gelebilir ama dejavu.

1910 yazında İstanbul'da yaşayanlara bedava bekçilik ve çöpçülük hizmeti veren 80 bin kadar sahipsiz köpek Hayırsızada / Sivriada'ya atılarak öldürüldü.

1912 Mürefte depremi yaşandı.

Sokak hayvanlarinin sayisi kontrol altina alinamadigi surece bu soruna care yok maalesef.

Eger yasalasirsa son derece sacma sapan bir sekilde uygulanacagina emin oldugum bir teklif bu. İki tarafin da anlayamadigi nokta her sokak kopegi bir degildir. Kurunun yaninda yas da yanacak derler ya aynen oyle kimseye zarari olmayan bir dolu hayvan telef edilecek bu yasa gecerse emin olabilirsiniz.

• Beğendim
İfadeler: 683
Teorik olarak mümkün değil barınaklar. Tamamen bir hayal. Geçenlerde bir araştırmada okumuştum yaklaşık 100000 köpeği barındıracak barınakları yapmak 6-7 milyar TL'yi aşıyor. Üstelik Türkiye'de kaç milyon sokak köpeği var. Sokak köpekleri sorunu çözüldükten sonra da uzun vadede bu barınaklara ne olacak? O kadar barınak ve harcanan para boşa gitmiş olacak. Bu yüzden köpekleri kurtaralım barınak yapalım falan büyük İtopya. Boş popülizme gerek yok. Avrupa'da zamanında az kedi köpek öldürmedi.
Ölümsüz çözüm bulan herhangi bir örnek ülke yok ya. Bu işi ciddi bir planlama ile yürütmek gerekli ki onu da bu hükümetten beklemek yanlış olur, halktan da beklemek yanlış olur zira çözüme direkt halkın da dahil olması gerekiyor bu senaryoda. Bu derece bilinçli bir halkımız olsaydı zaten baştan bunları konuşmuyor olurduk belki de.

Ha ama biri gelir de derse "abi şöyle bir yöntem var, manyak bir şey, tek ölüm olmuyor, zrank diye çözüyoruz", elbette onu arzular her insan. Kimsenin zevkle, etrafından bihaber hayvanların canına kıymaya niyeti olduğunu zannetmiyorum.

''Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın isteği üzerine harekete geçen AKP kurmayları, hayati tehlike oluşturdukları gerekçesiyle başıboş sokak köpeklerinin uyutulmasını öngören yasa teklifi için çalışma başlattı.''

''AKP, son dönemde sokak köpeklerinin saldırısından mağdur olan çok sayıda yurttaştan gelen tepki ve talepleri gerekçe göstererek, sokak köpeklerinin uyutulması seçeneğini de içeren yasa teklifini hızla meclis gündemine getirme kararı aldı.''

''İktidar partisi kurmayları; maliyetinin yüksek olması, ilgili bakanlıklar ve belediyeler arasındaki koordinasyon sorunu, barınak yetersizliği gibi nedenlerle kısırlaştırma ile sokak köpeklerinin popülasyonunun azaltılmasının yıllar alacağını, kısırlaştırılsalar bile saldırganlık sorunun çözülemeyeceği gerekçesiyle böyle bir düzenlemeye gerek duyulduğu görüşünü savunuyorlar.
Sokak köpeklerinin hayati tehlike oluşturduğuna dikkat çeken bir parti yöneticisi, konunun toplum sağlığı sorununa dönüşmeden böyle bir önlem alınmasının zorunlu olduğunu ifade etti.''

Sizce başıboş sokak köpeklerinin uyutulması yanlış bir karar mı? Nerdeyse her gün başına en az bir vatandaşımızın hayatına mal olan bu problemi çözmenin sizce farklı yolları da var mı? Veyahut hala daha başıboş sokak köpeklerini bir problem olarak görmeyen insanlardan mısınız?

1716461013722.webp

Her ne kadar bu konuya çözüm bulunmasını canı gönülden istesem de bir sürü köpeğin öldürülecek olması bir yandan da canımı çok yakıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.