Bir gerçeği şu anda sizlere söylüyorum. Merkezi yönetim ve yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma içinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Bak, şu anda Hatay garip kaldı. Hatay, mahzun kaldı.

Bizzat yardım gönderilmediğini itiraf ettiği gibi eğer merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse bundan sonra gelmeyeceğini de söylüyor. Açıkça Hatay halkını tehdit ediyor cumhurbaşkanı denen zat.

Hatırlayanlar olacaktır, deprem bölgesinde bir subay yaşadıklarını paylasmisti. Kabaca orada ne AFAD'ın ne de Kızılay'ın Hatay'da olmadığını hatta Hatay yerine başka şehirlere personel yonlendirildigini söylüyordu o asker. Onları da aşağıya ekleyeyim.

Sözün özü, zaten olan bir şeyi baştaki zat kendi ağzıyla ifade etmiş tekrar. Yorumu sizlere bırakıyorum.

Buna ne yorum yapılabilir ki? Deprem o kadar çabuk unutuldu ki çoğu insan hiçbir şey olmamış gibi yaşamına devam ediyor, üstelik binlerce can kaybı, yaralı varken. Önlem, tedbir vs. zaten hak getire, emanet yaşıyoruz.

Buna ne yorum yapılabilir ki? Deprem o kadar çabuk unutuldu ki çoğu insan hiçbir şey olmamış gibi yaşamına devam ediyor, üstelik binlerce can kaybı, yaralı varken. Önlem, tedbir vs. zaten hak getire, emanet yaşıyoruz.
Zaten üzerinden birazcık geçsin hemen unutuluyor. Deprem olduğu anda önlem alınacak falan diyorlar ben alınan herhangi bir önlem göremedim.

Zaten üzerinden birazcık geçsin hemen unutuluyor. Deprem olduğu anda önlem alınacak falan diyorlar ben alınan herhangi bir önlem göremedim.

Bu ülkede dere kenarına ev yapıldığı yerde sel olmuştu. Daha sonra aynı yere ev yapıldı ve o yerde tekrar sel oldu. Hocam, bundan daha trajikomik olay başka bir ülkede yaşanmaz.

Bu ülkede dere kenarına ev yapıldığı yerde sel olmuştu. Daha sonra aynı yere ev yapıldı ve o yerde tekrar sel oldu. Hocam, bundan daha trajikomik olay başka bir ülkede yaşanmaz.
Hocam dediğinizle alakasız ama alıntıda üstteki yazıyı siler misiniz? Kendimce bir yorum yapmıştım ama pişman oldum.
Sonra kapımda özel harekat görmek istemiyorum 🙂🙂🙂 bu demek değildir ki öyle değil.

Hocam dediğinizle alakasız ama alıntıda üstteki yazıyı siler misiniz? Kendimce bir yorum yapmıştım ama pişman oldum.
Sonra kapımda özel harekat görmek istemiyorum. 🙂🙂🙂 bu demek değildir ki öyle değil.

Benim anlattıklarım Zambiya ülkesinde geçiyordu, hocam.(!) Ne hale düştük yahu, neyse..

Bir ara bir ilde tam hatırlamıyorum bir yasa çıkmıştı. En fazla 5 katlı bina yapılacaktı o bölgeye öyle bir kanun çıkmıştı. Şu an bakıyorum yeni binaların hepsi yine 5 katı aşıyor. Artık buna ne demeliyiz?
Sonra "senin ülkene borcun var sen burada büyüdün" diyorlar.
Asıl ülkemin bana borcu var. Bakın açık açık söylüyorum benim kimseye bir hayrım yok. Birinin yaptığının karşılığını asla veremedim ama gerçekten iyi bir insan olmaya çabalayanlardanım. Benim kimseye bir hayrım yok ama en azından bir ağırlığım, bir kötülüğüm yok. Tabii ki aileye bir süre sonra yük olursun ama tek başına da o ülkedeki tüm insanları kötü duruma düşürmek ayrı bir başarı. Bunu görmeyen kör milletten de ben umudu keserim. Türk olmaktan asla gurur duymuyorum. Ama Mustafa Kemal Atatürk'e çok büyük saygım var. Maalesef o dönemlerde değiliz ama her şey değişti ☹️

Son düzenleyen: Moderatör:
Birkaç yorum gördüm, alıntılamıyorum. Alıntılayınca gariptir, cevap gelmiyor. Anonim bir şekilde yazayım, üstüne alınan alınsın.

"Türk vatandaşı olmaktan utanıyorum, ümidim kalmadı, bu halktan bir şey olmaz" vs. okudum genel olarak. Tek kişi değil, birkaç üye bu şekilde beyan vermiş.

Yani arkadaşlar anlayamıyorum, biz burada elimizi taşın altına koyuyoruz. Bizzat buradaki konteyner kente gittik, kapı kapı dolaştım, gereksinimler neler soruşturduk ve kendimizce rapor hazırladık. Raporu kendince kitlesi olan bir içerik üreticisine ulaştırdık, ihtiyaçları kendimizce giderdik. Hani şahsen yürüyüş yapacak, protestolara katılacak bir ortamım yok. Malum deprem bölgesi ve genel itibarıyla AKP belediyeleri yönetimde lakin bu durum bizi alıkoyan bir şey değil. Yardıma ihtiyaç varsa edilir. Edecek durumunuz yoksa da çevrenize bildiklerinizi anlatın, şansınızı deneyin. En kötüsünden bunu yapın. Özellikle AKP'nin rezilliklerini anlatın. En azından içinde azıcık vicdan olanların "bütün partiler kötü ya" seviyesine geleceğine eminim. En iyi bilgilendirme yöntemi değil lakin en temeli bu gibime geliyor.

Kimseye de gelin deprem bölgesine siz de yardımcı olun demiyorum. Burada kimsenin durumu el vermez büyük ihtimalle. Lakin ümit kaybetmek nedir arkadaşlar? Halktan bir şey olmazsa siz nasıl muhalif oldunuz, en basitinden. Siz de bu toprağın insanı değil misiniz? "Türk vatandaşı olmak bir ayrıcalıktır" kafasında değilim, çok milliyetçi görüşlerim yoktur lakin halka inanırım. Bu halkın evlatları Abdülhamid'i devirmiştir, bu halkın evlatları emperyal güçleri Anadolu'dan sürmüş ve denize dökmüştür, gericileri en ağır şekilde cezalandırmıştır. Bu halkın evlatlarından ümit kesilmez, kendince üstüne düşen görevi yapar kenara geçersin. Benim düşüncem bu yöndedir. Azıcık siyasete ilgili bir insanın vatanını sevmeme gibi bir lüksü yok diye düşünürüm. Kafam beton olabilir, biz de bu yönden muhafazakarız belki ama vatanını seven herkes de en azından mücadeleye devam etmelidir. Ümidini yitirmemelidir. Ümidini yitiren bu halkın evladı değildir.
Yok ben ümidimi yitirdim. En nazik tabiriyle bir zıkkım olmaz bu ülkeden. Gerçekten bakın ben 15 yaşındayım, şu an bile ülkenin durumundan isyan ediyorum. Artık aileme bir şey aldırırken ben bile masraftan kaçınır oldum. Siz de umudu kesin, isterseniz kesmeyin ama boşa umutlanıyorsunuz bu ülkeden artık bir zıkkım olmaz.

Yok ben ümidimi yitirdim. En nazik tabiriyle bir zıkkım olmaz bu ülkeden. Gerçekten bakın ben 15 yaşındayım, şu an bile ülkenin durumundan isyan ediyorum. Artık aileme bir şey aldırırken ben bile masraftan kaçınır oldum. Siz de umudu kesin, isterseniz kesmeyin ama boşa umutlanıyorsunuz bu ülkeden artık bir zıkkım olmaz.
Bu ülkenin vatandaşı olmazsak aslında güzel bir ülke.