Surface Area 37
Üstün
- Makaleler
- 3
Bu ülkeden bu siyasilerle bir şey olamayacağını düşünüyorum.
AB ülkeleri de farklı değil, bunu öğrendiğinde senin için geç olmaz umarım.
Bu ülkeden bu siyasilerle bir şey olamayacağını düşünüyorum.
Dil yok, istek yok, hızlı karar değiştirme, okuldaki başarı düzeyini bilmiyoruz, herhangi bir mesleki yeterliliğin var mı muallak, fiziken ve ruhen gücün var mı? Gurbet zordur. Hiçbir bilgi yok kısaca benim düşüncem Almanya'ya girsen bile götürü işlerde en alt kademede çalışırsın buradaki tek avantajın yaş. Burada Türkiye'de bir fabrikaya girsen mavi yaka olarak, 25'li yaşlarda iyi maaş alırsın evlenir yuvanı kurtarırsın.
Türkiye'deki koşullardan daha kötü yaşarsın Avrupa'da.
Bu bahsettiğiniz eskiden böyle değildi benim lisede Kanada'ya giden arkadaşım vardı. Sonrasında bir ara buraya döndü sonra Kanadalı bir sevgili yaptı şimdi orada yaşıyor sanırımTürkiye'de orta gelirli bir ailede yurt dışında okumak genelde hayalden öteye geçemez, şimdi neden heves kırıyorsun diyenler gelecektir ama gerçekler bu. Birde işin üniversite kısmı var Türkiye'den kaç tane öğrenci hatta globalden kaç tane öğrenci gelicekken neden seni alsınlar, yurt dışında okumak biraz ayrıcalık ister.
Ab ülkeleri de farklı değil, bunu öğrendiğinde senin için geç olmaz umarım.
17 yaş, çok güzel bir yaş; her şeyin mümkün olabileceği, yapılabileceği bir yaş. Almanya kötüye gidiyor, tabii Türkiye'den kat kat iyi ama mesela Hollanda daha iyi, avantajları daha çok. Sana önerim de dil önemli değil o yaş için; senin bir şeyler başarman, portföyünün iyi olması gerekiyor. Üniversiteyi de geç, sadece dil bilmekle çok zor gidersin, gitmeyi bırak, yaşayamazsın. Önce bir şeyler başarmaya, çok iyi para kazanmaya bak. Sonrasında zaten istediğin ülkeye gidersin.
O kadar da değil. Amerika'ya zaten zor, Avrupa'da güzel bir ülkeye gidersen Türkiye'deki şartlardan kötü yaşamazsın.
Avrupa'da ev bulmak çok zor. İlk birkaç yıl iyi maaşlı bir iş yoksa sürünmekten farkı olmaz. Amerika'da iş imkanları daha geniş olduğundan barınmak nispeten daha kolay olur.
Adamların para birimlerinin daha değerli olduğunu alabildikleri şeylerin daha fazla olduğunu söylememe gerek yoktur.
Merak etme senden daha fazla milliyetçiyimdir ben.
Diğer yazdığın her şeye katılıyorum dabu tavsiyeye katılmıyorum pek. 25 yaşında fabrikada çalışıp evlenmeye kalkmak ahmaklık. Ki Türkiye'de iyi bir mesleğin gelirin yoksa evlenmek genel olarak ahmaklık olarak görüyorum. Yurt dışına gitmek o kadar da kolay değil. O yüzden millet zaten kolay yoldan basıyor ilticayı veya evlenip kaçıyorlar
![]()
Amerika'ya kapak atma dışında birikim olmadan yurt dışı işi boş; Türkiye'deki koşullardan daha kötü yaşarsın Avrupa'da.