Temu nasıl dayanıyor şu an acaba? Yakında o da fişi çeker.

O konuda son zamanlarda berbat deneyimlerim var. Ne iade ettiysem "elimize 0 ürün ulaştı, ne yazık ki para iadesi yapamıyoruz" deyip hem ürüne hem paraya çöküyorlar. Konu da açmıştım keşke ilgi görseydi ve buradaki insanlar bilinçlenseydi.

Henüz bir şey talep etmedim 1 hafta falan test etmeyi düşünüyorum adaptörü.

Edeyim.

Eki Görüntüle 142615

Şöyle bir yer çıkıyor normalde değişim işini nasıl yapmamız gerekiyor?

='den sonra sipariş numaranızı yazın. Örnek olarak orderId=171-5198304-0129775. Ürün kusurlu seçeneğini seçin, yorumlar kısmına bir şey sallayın. Çıkan seçeneklerin fotoğrafını yollayın.

='den sonra sipariş numaranızı yazın. Örnek olarak orderId=171-5198304-0129775. Ürün kusurlu seçeneğini seçin, yorumlar kısmına bir şey sallayın. Çıkan seçeneklerin fotoğrafını yollayın.
1745268935843.webp

Çıkıyor neyse ki.

@Bold Pilot hatta bak, aynı paketin içeriği hakkında öyle bir yalan söylüyorlar ki sırf para ve ürünlere çökmek için; bir 13 ürün bekleyip 13 ürün buluyorlar, bir 17 ürün bekleyip sadece 9. Durdukça hem beklentileri hem de paket içeriği değişiyor...

Screenshot_20250421_235418_Temu.webp

Screenshot_20250421_235507_Temu.webp

Bir süre sonra ise tüh ya 2 ek ürün var mış ama vallahi başka yok diye bazılarına para iadesi yapıyorlar. Derin bir rezalet.

Screenshot_20250421_235924_Temu.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Bold Pilot hatta bak, aynı paketin içeriği hakkında öyle bir yalan söylüyorlar ki sırf para ve ürünlere çökmek için; bir 13 ürün bekleyip 13 ürün buluyorlar, bir 17 ürün bekleyip sadece 9. Durdukça hem beklentileri hem de paket içeriği değişiyor...

Eki Görüntüle 142625Eki Görüntüle 142624
Çin tarafı böyle değildi normalde. Hatta ürünün sende kalsa bile para iadesi yapıyorlardı. Geçen yıl Banggood üzerinden 8BitDo Ultimate C gamepad almıştım. İlk geldiğinde sağ tetik tuşu sorunluydu. Kullanıma engel değildi fakat gene de içimde kaldı. Tamirciye falan götürdüm ona da boşa masraf yaptım düzelmedi. Satın almam üzerinden yaklaşık 5 ay sonra iade talebi oluşturdum ve 1100Tl paramın tamamını aldım. Gamepad bende hala taş gibi çalışıyor bedavaya almış oldum. Hep onlar mı biraz da biz :D

Tabii bizim hükümetimize vatandaşın işine gelecek her şey battığı için bunlara da el attılar.

Hocam neden saçma olsun? Aynı ürünü almak isteyenler için bir alternatif söylediğim aslında. Tamam çok pratik değil. Nakit illaki daha iyi olur, kısıtlamamış olur insanları. Lakin kaba davranmalarını da anlayamadım size. Genelde nazik ve kibar olur müşteri hizmetleri. Konuşmanın tüm halini eklemeniz mümkün mü bakalım talebiniz ile ilgili? İnceleyelim derim. 30 gün kolay iadeyi bence de suistimal etmiş olabilirler. Türkiye pazarı, kolay bir pazar değildir. Etik kavramının pek bilinmediği bir coğrafya burası.
@Toby Fox.

Çin tarafı böyle değildi normalde. Hatta ürünün sende kalsa bile para iadesi yapıyorlardı. Geçen yıl Banggood üzerinden 8BitDo Ultimate C gamepad almıştım. İlk geldiğinde sağ tetik tuşu sorunluydu. Kullanıma engel değildi fakat gene de içimde kaldı. Tamirciye falan götürdüm ona da boşa masraf yaptım düzelmedi. Satın almam üzerinden yaklaşık 5 ay sonra iade talebi oluşturdum ve 1100Tl paramın tamamını aldım. Gamepad bende hala taş gibi çalışıyor bedavaya almış oldum. Hep onlar mı biraz da biz :D

Son 2 haftadır böyle. Depo çalışanı mı değişti, Türk temsilciliği açın dediler diye kapatıp gidecekler ve gitmeden kime ne geçirsek kârdır gözüyle mi bakıyorlar anlamadım. İadeler eskiden çok hızlı yapılırdı şimdi çok uzun "inceleme süreci" geçirip reddediliyor. Her siparişten azar azar çalıyorlar reddederek, fark edersen özür dileriz bunu inceleyeceğiz deyip haftalarca bekletiyorlar. Son eklediğim fotoğrafta, vallaha yok dedikleri "olmayan" ürünlerin pakette aniden belirmesi üzerine aldığım para iadesi var... Çok büyük rezillik.

Hocam neden saçma olsun? Aynı ürünü almak isteyenler için bir alternatif söylediğim aslında. Tamam çok pratik değil. Nakit illaki daha iyi olur, kısıtlamamış olur insanları. Lakin kaba davranmalarını da anlayamadım size. Genelde nazik ve kibar olur müşteri hizmetleri. Konuşmanın tüm halini eklemeniz mümkün mü bakalım talebiniz ile ilgili? İnceleyelim derim. 30 gün kolay iadeyi bence de suistimal etmiş olabilirler. Türkiye pazarı, kolay bir pazar değildir. Etik kavramının pek kolay olmadığı bir coğrafya burası.
@Toby Fox.
Çok alışveriş yapmayan insanlar için pratik bir yol değil yani bahsetmeye çalıştığım şey o. Karta iade edeceklerse evet mantıklı, ancak hediye kartı pek pratik olmaz.

Hiçbir siparişim için değişim görünmemesinin sebebini sordum önce o konuşmada. Çünkü görünse bir tane siparişimi değişime yollayacaktım, siparişleriniz değişim için uygun değil vs. dedi önce çalışan. Sonra da böyle bir cevap verdi. Belki de beni geçiştirdi, bilmiyorum. Ancak benim UB500'üme değişim çıkmayıp da @Bold Pilot'un UB500'üne değişim çıkması bence çok şey anlatıyor. Sonrasında da konuşmayı kapattı direkt.