Sony oyunlarında mükemmele yakın çalışıyor.
Playstation 5'te AMD işlemcisi olduğu için sanırım.

Intel çoğunluğu yine AMD'ye kaptırıp sonrakınde domine etmeye başlar bence AMD adamakıllı fiyat çekmezs.

RTX 5060 güçlü olacağı için 8 yetersiz gelecek deniyor, bence mantıklı yazılımdan çok donanımı arttırıyor gibi NVIDIA bu kez.
5060 için bence de yetersiz olur. 5060Ti için kesinlikle. 5060 1080p kartı olur yüksek ihtimal veya DLSS ile 2K kartı. 5060Ti ise bence 2K kartı olacak artık ve 8GB olmamalı.

İntel çok kötü durumda şu an. Oyun odaklı herkes AMD işlemci almalı bence. B580 aldırdım arkadaşıma çok memnun ama insanlar pek güvenemiyor gibi.

Bas vram ve kas gücünü yazılımı bilmem ne et, alsın kerizler. Benim çok başım ağrıdı alacak olana Allah kolaylık versin.

Görüntünün çamur olmasını geçtim akıcılığı bile artırmıyor sadece rakam olarak FPS yükseliyor. Dlaa fg harika çalışıyor. Akıcı olmayan oyunlar için de dikey eşitlemeyi aç tamam.
DLAA cidden muhteşem bir şey bazı oyunlarda native DLAA açınca görüntü o kadar net oluyor ki Nvidia aldığıma şükrediyorum. Cyberpunk'ta da çok iyi çalışıyor örnek olarak. 150 FPS oynuyorum, FG'nin tek eksisi birazcık input lag yapıyor. COD:BO6'da mesela neredeyse 0 input lag vardı ve 120-130'dan 200-220'lere kadar çıkarıyordu.

Son düzenleme:
Intel fiyatına göre çok iyi 280 dolar-cık diğer parçalar da 500 tutsun en fazla, 800 dolar PS5 Pro parası neredeys.

PlayStation 5'te AMD işlemcisi olduğu için sanırım.

5060 için bence de yetersiz olur. 5060 Ti için kesinlikle. 5060 1080p kartı olur yüksek ihtimal veya DLSS ile 2K kartı. 5060 Ti ise bence 2K kartı olacak artık ve 8 GB olmamalı.

Intel çok kötü durumda şu an. Oyun odaklı herkes AMD işlemci almalı bence. B580 aldırdım arkadaşıma çok memnun ama insanlar pek güvenemiyor gibi.

DLAA cidden muhteşem bir şey bazı oyunlarda native DLAA açınca görüntü o kadar net oluyor ki NVIDIA aldığıma şükrediyorum. Cyberpunk'ta da çok iyi çalışıyor örnek olarak. 150 FPS oynuyorum Fg'nin tek eksisi birazcık input lag yapıyor. CoD: BO6'da mesela neredeyse 0 input lag vardı ve 120-130'dan 200-220'lere kadar çıkarıyordu.

Steam Deck gibi bir cihazda da kötü çalışmıyor. Sony istediğine optimize ediyor. Ama o da AMD olduğu için olabilir.

4060Ti 16GB diye ağladı millet gittim 8GB aldım. Kaç aydır VRAM sıkıntısı yaşadığım tek oyun Forza 5. Tamam 8GB koymasınlar ama bu kadar ağlamaya da gerek yok. 12 veya 16GB VRAM gerektiren grafiklerde kart zaten kaldıramıyor doğru düzgün. 10GB koysalarmış tam olur muş. 16 diye de ağlamaya gerek yok. arada 3.5k vardı ben alırken. Sadece VRAM için AMD alan da görmedim daha. Performans/VRAM olmalı bence de. 2K oynayan adam zaten 4060Ti almamalı.

AMD fiyatları iyi koyarsa orta ve düşük segmentte İntel B580 gibi domine eder. AMD şu kare oluşturma olayını DLSS FG gibi hallederse çok iyi olur. Görüntü resmen çamur oluyor hala daha düzelmedi. Yazın AM5'e geçmeyi planladığım için bu rekabet ortamını dört gözle bekliyorum. İşler kızışır umarım.
Kartın hak ettiği VRAM'i koysalardı oynardın. Kare oluşturma teknolojisi açıp çok rahat oynarsın. Fakat VRAM zaten oyuna yetmiyorsa, kare oluşturmayı neyle yapacaksın? 16 GB olsun diye ağlayan görmedim de 8 GB olması skandal. Kare oluşturma için 5000 serisi kartınız yoksa LSFG'nin yeni sürümü çıkacak 3 gün içinde, ona bakarsınız. Kartın hak ettiği 8 GB'dan fazla, oyun oynamanız için teknoloji sunuyor fakat o teknoloji için gereken VRAM yine yok. 4060Ti dediğin kart çoğu oyunu 2K'da bazen DLSS bazen Native rahat oynatıyor, RDR2'de 4K Native neredeyse 60 FPS oynatıyor.

Kartın hak ettiği VRAM'i koysalardı oynardın. Kare oluşturma teknolojisi açıp çok rahat oynarsın. Fakat VRAM zaten oyuna yetmiyorsa, kare oluşturmayı neyle yapacaksın? 16 GB olsun diye ağlayan görmedim de 8 GB olması skandal. Kare oluşturma için 5000 serisi kartınız yoksa LSFG'nin yeni sürümü çıkacak 3 gün içinde, ona bakarsınız. Kartın hak ettiği 8 GB'dan fazla, oyun oynamanız için teknoloji sunuyor fakat o teknoloji için gereken VRAM yine yok. 4060Ti dediğin kart çoğu oyunu 2K'da bazen DLSS bazen Native rahat oynatıyor, RDR2'de 4K Native neredeyse 60 FPS oynatıyor.
Sorun da o zaten. Ben 165FPS oynamak istiyorum. Kartın gücü çoğu hikayeli oyunda yetmiyor DLSS açıkken bile. VRAM ile bir alakası da yok direkt gücü yetmiyor. 4K oynamak istesem 4060Ti almam. 2K istesem de almam. En basitinden Cyberpunk RT kapalı ve geri kalan her şey ultrada, 1080P FG+DLAA açıkken kart 90-100 FPS anca veriyor. LSFG 3.0 bekliyorum zaten. Anlatmaya çalıştığım şey 8GB VRAM 4060Ti için 1080P'de gayet yeterli. Zaten RT açınca oyun oynanmaz hale geliyor. 60FPS oynamak istemiyorum. DLSS+FG açınca görüntü 1080P veya 2K olmuyor, çamura dönüşüyor. DLAA açınca da aynı çözünürlüğü kullandığı için FPS düşüyor. Ne olursa olsun saf güç en iyisi. RDR2'de Ultra'da zor oynatıyor kart. DLSS açıyorum yeşillikler çok kötü duruyor. Zaten FG desteği yok.

Sorun da o zaten. Ben 165FPS oynamak istiyorum. Kartın gücü çoğu hikayeli oyunda yetmiyor DLSS açıkken bile. VRAM ile bir alakası da yok direkt gücü yetmiyor. 4K oynamak istesem 4060Ti almam. 2K istesem de almam. En basitinden Cyberpunk RT kapalı ve geri kalan her şey ultrada, 1080P FG+DLAA açıkken kart 90-100 FPS anca veriyor. LSFG 3.0 bekliyorum zaten. Anlatmaya çalıştığım şey 8GB VRAM 4060Ti için 1080P'de gayet yeterli. Zaten RT açınca oyun oynanmaz hale geliyor. 60FPS oynamak istemiyorum. DLSS+FG açınca görüntü 1080P veya 2K olmuyor, çamura dönüşüyor. DLAA açınca da aynı çözünürlüğü kullandığı için FPS düşüyor. Ne olursa olsun saf güç en iyisi. RDR2'de Ultra'da zor oynatıyor kart. DLSS açıyorum yeşillikler çok kötü duruyor. Zaten FG desteği yok.
RDR ultra oynanmaz, HUB bakın. HUB ayarlarda 4K'da 50-60 FPS oynatıyor, 2K için çok daha rahat oynarsınız. LSFG için de VRAM gerekli. Benim 1050 Ti 4 GB VRAM'e sahip. Hogwarts Legacy'de VRAM Lossless için yetsin diye ilk ölçeklendirip sonra oyuna başlıyorum, bu sefer de oyunun grafik sıkıntıları çıkıyor. Tam tersini yaptığımda Lossless VRAM olmadığı için çalışmıyor. Yani siz 4K 50 60 FPS aldığınız oyunda VRAM ucu ucuna yetiyorsa, Lossless açıp 100 120 FPS oynayamazsınız, VRAM sizi kısıtlar. RTX 4060 Ti sahibi biri tabii 1080P odaklı oynar fakat sonuçta kartın gücü ortada.

RDR ultra oynanmaz, HUB bakın. HUB ayarlarda 4K'da 50-60 FPS oynatıyor, 2K için çok daha rahat oynarsınız. LSFG için de VRAM gerekli. Benim 1050 Ti 4 GB VRAM'e sahip. Hogwarts Legacy'de VRAM Lossless için yetsin diye ilk ölçeklendirip sonra oyuna başlıyorum, bu sefer de oyunun grafik sıkıntıları çıkıyor. Tam tersini yaptığımda Lossless VRAM olmadığı için çalışmıyor. Yani siz 4K 50 60 FPS aldığınız oyunda VRAM ucu ucuna yetiyorsa, Lossless açıp 100 120 FPS oynayamazsınız, VRAM sizi kısıtlar. RTX 4060 Ti sahibi biri tabii 1080P odaklı oynar fakat sonuçta kartın gücü ortada.
İşte hocam kendiniz söylemişsiniz 4060Ti sahibi biri 1080p oynar. 2K monitörü bilerek almadım çünkü FPS oynayan biriyim. 2K'da 165FPS veremiyor bu kart. LSGF ile de FPS oynayamam. LSGF'de native'in yerini tutmuyor zaten hiçbir şekilde. Elden Ring'de 2.3 kullanıyorum yine o kadar fark etmiyor. FPS artsa bile akıcılık aynı neredeyse. Bu işin çözümü saf güç. Saf güç yerine anca yazılıma odaklanıyorlar.