AMD sistemde Micro Stuttering hatasını çözmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam sizden bir ricam var. Ancak ön yargılı olmayın lütfen. Linux'ta da deneme imkanınız var mı?

@Caner Uncu çok ilginç bir problem. Hemen çok kısa ekran kaydı alır mısın frame time grafikleri vs. açıkken? Tam olarak nasıl oluyor merak ettim.
Hocam şu an üniversite için şehir dışındayım, bilgisayar yanımda değil. O yüzden şu an alamam ancak söyleyeyim: Frametime çok yüksek ms değerlerine çıkıyor. %1 ve %0,1 değerler de dibe vuruyor. Anlık takılmalar yaşanıyor çoğu oyunda. Sorunsuz oynayabildiğim tek oyun Sniper Elite 5 olabilir.

Witcher 3’ü DX11’de ilk açtığımda da sanırım bahsettiğiniz problem oldu. Her şeyi lowa çekip tekrar kökledigimde düzelmişti.
Oyun içi ayarları hep denedim zaten, ister en düşük ister en yüksek grafik olsun fark etmiyor. Mesela Hellblade oyununda hep belirli noktalarda drop yiyor oyun. Test amaçlı oynadım, bir merdiven var mesela. O merdiveni tam çıkarken drop yiyor. Çıkıyorum, kapıyla etkileşime giriyorum yine drop yiyor.

Sorun ekran kartından değildir diye elimden gelen her yöntemi denedim ancak en son elimdeki başka ekran kartını takıp Hellblade'de drop yemeyince anladım ki sorun ekran kartından.

Tek sorun bende olsa hani benim sistemimde sorun olabilir diyeceğim de şu forumda canlı canlı şahit olduğum 3-4 kişi bu sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçip sorunu çözdü. E ben de farklı ekran kartıyla denediğimde daha iyi sonuç elde ettim. O halde ''ekran kartında sorun var'' dememde bir sakınca yoktur diye düşünüyorum. Haklısınız 0 sıkıntı kullanan da var ama stuttering sorunu yaşayıp NVIDIA'ya geçtiğinde düzelmesi de tesadüf olamaz bence.

Linux'ta da deneme imkanınız var mı?
Dönem bitince memlekete dönersem deneyeceğim hocam, sonuçları bildiririm.

@Caner Uncu AMD ekran kartlari NVIDIA'ya gore kesin bir sekilde stabilite, verimlilik gibi konularda bariz basarisiz, bunu reddetmek sacmalik zaten de yapacak bir sey yok iste. Ayni fiyata bazen yari yariya daha az VRAM, bariz daha gucsuz GPU veriyor NVIDIA bey. El insaf gidiyorsun kirmizi takimin kapisina.

4060'la ayni fiyata 6750 XT aldim, sorunsuz akiyorum. Bariz fark var performans olarak. VRAM olarak %50 daha fazla.

Baska sistemde denediniz mi peki? Sorun devam ediyor mu? Guven sorunu olmayacaksa karti kendi sistemimde de denemek isterim acikcasi. Kargo ucretlerini karsilarim. Istemezseniz de cok normal, hic problem olmaz.

Sisteminizi merak ettim hocam?

Guven sorunu olmayacaksa karti kendi sistemimde de denemek isterim acikcasi. Kargo ucretlerini karsilarim. Istemezseniz de cok normal, hic problem olmaz.
Sorun yok hocam, memlekete dönünce deneyebiliriz. Sizde sorunsuz çalışsa da önemli olan bende sorunsuz çalışması. Sistemi aldığım ilk zamanlar Uncharted 4 yükleyip oynamıştım, ultra ayarlarda son derece akıcıydı. Sadece birkaç bölümde ufak stutterlar yaşamıştım ancak onun dışında hiçbir sorun yoktu. 2 ay kadar önce oyunun 2. bölümünü oynamak için tekrar yükledim. Çok drop yemeye başladım mesela. Silahla ateş ederken, yakınlaştırırken vs. drop yiyordu özellikle. Bunun dışında farklı farklı oyunlarda da özellikle sahne geçişlerinde yoğun drop yaşanıyor. SnowRunner'da mesela araçla suya gireceğim zaman takılıyor. Bir şeyleri yeteri kadar hızlı işleyemiyor kart belli ki.

BIOS sıfırladım, XMP kapatıp açtım, Re-Size BAR kapatıp açtım, eski sürücülere döndüm, eski BIOS'a döndüm, internette paylaşılan birçok çözüm yöntemini denedim ancak hiçbir şey işe yaramadı. RAM'leri söktüm, farklı farklı denedim. Tekiyle denedim, hiçbir şekilde düzelmedi...

Baska sistemde denediniz mi peki?
Elimde i5 3340 işlemcili bir sistem var ancak o sistemde de denemedim, gidince denerim artık.

4060 8GB.

%50 = 50/100.

8*50/100 = 8*1/2 = 4.

8+4=12.

RX 6750XT = 12GB

@Caner Uncu tabi alip taktiginda calismasi lazim kartin. Yok amuda kalkip 3 kere islik calip su icersen calisir falan kabul edilir sey degil. Baska sistemde duzgun calisirsa da bastan satarken buyuk harflerle yazman lazim "X islemcili sistemler onerilir" seklinde falan.

O arkadaşta sorunsuz çalışması demek, senin sisteminde sıkıntı var demek oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…