AMD sistemde Micro Stuttering hatasını çözmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir şey soracağım üstat konsolların içi AMD, konsollarda neden hiç sorun yaşayan yok?
Yazılımını AMD mi geliştiriyor? Hocam bizim yaşadığımız sorun aslında basit bir sorun. Shader'ın yüklenmemesi veya yüklenememesi. Eğer herhangi bir oyunda 30-40 dakika vakit geçirdikten sonra o oyunda belli bir düzelme oluyorsa sorun yok. Ancak bizim yaşadığımız sorun spesifik oyunlarda kartın Shader'ı yükleyemesi veya yüklememesi. Bu sorundan farklı olarakda Witcher 1'de de ben AMD kartım ile optimize bir şekilde oynayamamıştım. Halbuki RX 570 kartımda böyle bir sorun bulunmuyordu. Yani spesifik kullanıcılarda AMD tarafında bu tarz sorunlar oluşabiliyor. Ki dediğim gibi her yöntemi denedim ancak işe yaramadı. Bu sebeple 4060 aldım ve sorun düzeldi. Bu mantığınıza göre benim sorunumun yeni karta geçtiğimde veya eski RX 570 kartımı kullandığımda düzelmemesi lazım.

İşte o sizin yaşadığınız shader yüklenmeme sorunu bizde neden yaşanmıyor, tartışmada buradan çıkıyor zaten.

@Cruslan hocam Windows'ta AMD kartlar net bir şekilde sorunlu. Çünkü adamların yazdığı driver veya donanım direkt olarak spesifik kullanıcılarda sorunlu. Bu tarz sorunları ben Linux'ta yaşamıyordum. Bu sebeple sorunun Shader'ın yüklenememesi olduğu konusunda kanaat kıldım.

İşte o sizin yaşadığınız shader yüklenmeme sorunu bizde neden yaşanmıyor, tartışmada buradan çıkıyor zaten.
Hocam 5 tane 6xxx serisi aynı model kart alın. Ondan sonra test edin. Eğer olmazsa biz hatalıyız. Ancak sorun olursa siz hatalısınız.

Siz ya da biz hatalıyız meselesi değil olay, gerçekten bir problem varsa onu çözmek, 5 tane 6 serisi ekran kartı alacak bütçem yok keşke olsa da faydalı bir denemede olurdu.

Onu dusunuyorum ben de. AMD de olsa art arda 3 kartin sorun cikartmasi imkansiza yakin bir ihtimal. Ya asiri sanssiz bir arkadas ya da problem baska yerde.

@DarthVader1 Biz burada yaşadığımız sorunları dile döküyoruz. Sen çıkıp bize ''başkası niye sorun yaşamıyor o zaman?'' diye anlamsız bir savunma yapıyorsun. Başkası sorun yaşamadı diye hiç kimse mi sorun yaşamayacak? Boş bir adam değilim, senin yapabileceğin bütün her şeyi benim de yapabilecek kadar kapasitem ve bilgim var. Kullandığım ekran kartı sistemimde stabil çalışmıyor ve sorun yaşıyorum.

Sorun çözme odaklı değilsin, sadece egoist tavırlar sergileyip insanları aşağılıyorsun. @Sensei de sorun yaşamıyor ama oldukça sağlıklı iletişim kurduk kendisiyle. Saygı çerçevesinde konuşuyoruz. Seninle düzgün iletişim kuramıyoruz. Sorun yaşıyorum diyorum sen gelip ''PC toplamayı bilmiyorsun'' diyorsun. Gerek Technopat olsun gerek burası olsun insanlara elimden geldiğimce yardımcı oldum ve olmaya da çalışıyorum. Sen bunun tam aksine sorun yaşayan kişiyi bir şey bilmemekle aşağılayıp sorunu da inkar edip ''hahaha'' emojisi basıyorsun. Empati kur.

@Geraltın kılıcı da sorun yaşıyor onunla da biz saygı çerçevesinde konuşuyoruz nedense senin düşüncene aksi bir şey söyleyince kızan sensin özelden mesaj atan sensin. Ayrıca egoist falanda değilim NVIDIA kartlardada sorun yaşayanlara yardım ediyorum. Empatide kuruyorum ki sorun yaşayanlara benim gibi düşünmese bile detaylı bilgi istiyorum.

Son düzenleme:
Efendim, @Caner Uncu bey aslen iyi birisidir ancak AMD kartında yaşadığı durum/durumlar dolayısıyla "dolandırmış" hissine kapıldığı için bana kıyasla daha fazla nefret kusuyor. Ayrıca @Caner Uncu bey ile benim kendimi yetiştirmede farklılıklarımız mevcut. Ben felsefeyle, bilimle ve siyaset ile de uğraşan biriyim. Bu sebeple toleransım çoğu insana kıyasla daha fazla. Ayrıca @Caner Uncu bey kendini ifade ederken "dalga geçilmiş" veya "dinlenilmemiş" gibi kavramlar dolayısıylada sinirli olma ihtimali yüksek. @Caner Uncu hocam bir tane kahve alın Sanato 14 Moonlight açın ve sevdiğiniz bir kitabı okumanızı tavsiye ederim. En azından kafanızı bir müddette olsa dinlersiniz ve sakinleşirsiniz.

Anlamıyorum şu AMD'yi savunanları.
Ben 3 tane AMD kartta denedim. Hepsinde Micro stutter yaşadım.
Ne hikmetse NVIDIA kart alınca sorun düzeldi.
Savunmayın kardeşim şu markayı, anca AMD güzellemesi yaparsınız ama çözümünü sorduk mu bilgisayarında sıkıntı var deyip yan çizersiniz, bende sıkıntı yok dersiniz. Bize ne sizde sıkıntı yoksa?

Bu konuya dönecek olursam, AMD kartlarda yaşanacak Micro stuttering çözümünün tek yolu NVIDIA almak.

@3035 anlamıyorsun çünkü okumuyorsun. Sana kimse sorun yaşamadın, AMD’de sorun yok demiyor. Önceki konularda da bu konuda da çoğu mesajımda vurguladım, evet AMD kartlar NVIDIA alternatiflerine göre daha verimsizler ve stabilite olarak da daha basarisizlar diye ama bu demek değildir ki bütün AMD kartlar sorunlu, AMD ölsün bitsin.

Objektif olarak düşünmüyorsun. Duygularınla hareket ediyorsun. Yazılan her mesajı kendine saldırı olarak algılıyorsun. Sana sorun yaşamadım diyen yok, yalancisin diyen yok.

Daha geçen bu forumda DOCP açtığında işlemci sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü bir adam vardı. Ne kadar alakasız iki konu değil mi? Olabiliyor böyle şeyler. Bizim konuştuğumuz da bu.

Yine AMD kaynaklı da olsa bunun gibi saçma bir hatadan dolayı sistemsel sorun olabilir mi sende diyoruz. Art arda 3 kartın da sorunlu çıkması imkansıza yakın bir ihtimal. Bir dakika durup düşünürsen sen de anlarsın. Bak yine sorun yaşamadın demiyorum, sistemsel olabilir diyorum. Sistemsel olsa da AMD kaynaklı, evet diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…