AMD sistemde Micro Stuttering hatasını çözmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
1 milyonda 1 kişi sorun yaşayınca, yılların AMD'si çöp oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
1 milyonda 1 kişi sorun yaşayınca, yılların AMD'si çöp oluyor
Çöp olmasından kastım çözümü olmaması. Mesele sorun yaşamak değil her üründe sorun yaşanılır. Nvidia da ben GTA 5 oynarken sinir bozucu drop yiyordum ancak çözümünü 5 dakika da bulmuştum. @Caner Uncu 1 seneden fazla stuttering sorununun çözümünü bulamamış.

@DarthVader1 Kullandığım bilgisayarda her oyunda stutter sorunu yaşıyorum ve farklı ekran kartı taktığımda bu sorunu yaşamıyorum. Sorunumu çözer misin? Ben sorunun prizden kaynaklandığını düşünüyorum. Ya da yeni klavye almıştım, ışıklı olduğundan PSU'yu bozuyor olabilir. PC'den anlamam, ekran kartını ters taktım galiba. Sorunu çözecek misin yoksa hâlâ AMD çok mükemmel demeye devam mı edeceksin?

Baylar, sayfalarca uzayacak bu tartışmaya bir nokta koymak isterim.

Bazı kartlarda ne yaparsanız yapın Micro Stuttering'i çözmek çok zor ya da imkansız. Bu herhangi bir AMD kartı olabilir, model de fark etmez, şanssız olmak yeterli.

Sorun yaşayan insanların kalkıp nefret kusmaları gayet doğal. Micro Stuttering basit bir sorun değil, oyun deneyiminizi bitirir. Hikayeli oyunlarda tek tük idare edersiniz, online oyunlarda ise (heleki rekabetçi) bütün gün bela okursunuz. AMD daha ucuz olsa da sonuçta artık hiçbir ürün ucuz değil, insanlar parasının boşa gittiğini görmeyi istemiyor.

Dolayısıyla sorunu yaşayanlar çözüm bulmak için çabalıyor ve ürün hakkında tecrübelerini ilettiklerinde bazı kişilerin kalkıp sanki bu sorun aşırı basitmiş gibi, sanki sorunu yaşayanlar hiçbir yolu denememiş gibi, "sizde o sorun var da niye bizde yok" vari konuşan kişiler tabii insanları sinirlendirir. Sorunu çözmüş olsam da beni de sinirlendirir.

İlk defa masaüstü bilgisayar aldım ve 5 yıldır kullandığım eski patates gücündeki Nvidia-Intel laptoptan kurtuldum. Micro Stuttering'i ilk fark ettiğim an bunun basit bir yazılım hatası olduğunu düşündüm. Eski Adrenalin sürümlere geçmek, diğer tüm driverları güncellemek, format vb. her haltı denedikten sonra bir arpa boyu düzelme olmadığını görmek korkunç bir his. Patates laptopumda görmediğim hatayla karşılaşmak... 3 ay boyunca bununla uğraştım, internette net bir çözüm yazmıyor çünkü sorunun kaynağını bile göremiyorsun. Yahu bilgisayar aldığıma sevinemedim!

Ana mesajda dediğim gibi ben bu çözümü şansen fark ettim, şansen. Bakın altını çizmek istiyorum, ŞANSEN, çünkü düzeltebileceğime dair umudum kesilmişti. Zevkle oyun oynayabileceğime inanmıyordum, o yüzden "bari 3D modelleme yapayım" diye Blender için Pro driver indirdim. Kafayı yeme noktasına gelmiştim ve sorunun kaynağı belli olmadığı için para verip hangi parçayı değiştirmem gerektiğini de bilmiyordum.

Bugüne kadar insanlara AMD'ye şans vermeleri için önerilerde bulundum çünkü donanımsal kusurların büyük miktarının RX 6000 serisinde düzeldiğine dair geri bildirimler vardı. Ha, gerçekten öyle mi? Önceki serilere göre öyle ancak hala yaşanıyor. Ben bu sorunu yaşadıktan sonra nasıl insanlara AMD önerebilirim ki? Ben bu saatten sonra AMD işlemci dahi almam, çünkü bu stresli süreci tekrar yaşamak istemiyorum.

@Caner Uncu ile aynı sistemi satın aldık. Ben bir şekilde çözdüm, ancak o yapamadı. Aynı ekran kartı, aynı soğutucu markası. Teknoloji şans işidir de, bu kadar mı? Belki ben de onun gibi sorunu çözemeyecektim. Türkiye'deki firmaların mesele garanti olunca nasıl yan çizdiklerini görüyorsunuz. Bütün paramı harcayıp zar zor aldığım sıfır sisteme masraf mı yapacağım?

Ben bilgisayarımı açıp oyunumu oynamak istiyorum, AMD'nin sorunlarını çözmek istemiyorum. AMD'nin ucube sorunlarıyla ben uğraşmak zorunda değilim. Sabaha kadar linç edin, umurumda değilsiniz. İyi akşamlar.

Geçen açılan konuda Recep Baltaş da benim mesajımı alıntılayıp bir GIF ile katıldığını ifade etmişti. Onu linç etmeye cesaretiniz yok anlaşılan, gelip bana yükleniyorsunuz. Yazık

@Geraltın kılıcı Hocam bakın düzgünce söyledim kendisine. Sorun yaşıyorum, çözer misin dedim ama öyle bir niyeti de yok bilgisi de. Verdiği çözüm yöntemi: Aldığın yer ile iletişime geç. Bu bir çözüm yöntemi değil. Beni bir şey bilmemekle aşağıladı, hakaret etti. Şimdi kendisi R yapıyor, sorunumu çözmüyor. Çözecekse bekliyorum.

Gerçekten samimiyim bakın, eğer ciddi olarak bilgisi varsa ve çözebileceğini düşünüyorsa konu açayım, çözsün. Yoksa da susalım. Gayet netim.

Hocam yaşadıkları sorunları inkar etmiyorum evet yaşamış olabilirler ben çözüm önerilerimide söyledim, ben diyorum ki sorun yaşadığı için bütün AMD'ye çöp demeleri, kızdığım tek nokta burası, 10 yıldır donanımların içindeyim bir sürü AMD ekran kartı kullandım.

Ben çözüm önerilerimi de söyledim.
Ben de o yöntemleri denediğimi ve sorunumun çözülmediğini, farklı ekran kartı taktığımda sorunumun çözüldüğü söyledim. Neden hâlâ inkar edip anlamak istemiyorsunuz peki?

Çözüm önerileriniz işe yaramadı diyorum. Bakın farklı kartla denediğimde sorun yaşamadım diyorum. Niye hâlâ inat edip sorunun prizde diyorsunuz?

Bak yaşadığın sorunu inkar etmiyorum anladın mı? Anladıysan güzel.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…