Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 16 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Dünya genelinde en çok konuşulan İngilizce Amerikan İngilizcesi. İngiltere'ye gitmeyeceksen onların aksanına bakmaya hiç gerek yok zaten güneyden kuzeye 80 km de bir aksanı değişiyor. Bazı İngilizlerin dediği hiçbir şey anlaşılmıyor yerel aksanla konuştuklarında.
- Makaleler
- 9
Amerika ingilizcesi daha düzgün.
Biraz araştırdıktan sonra, İngiliz İngilizcesi Avrupa'da da pek yaygın değilmiş; birkaç ülke dışında, Amerikan İngilizcesi öğrenebilirim.
Amerikan Ingilizcesi daha kolay olur cunku aslinda buyuk oranda ona maruz kaliyorsunuz. Izlediginiz diziler, filmler, AI programlari, dinlediginiz sarkilar cogunlukla Amerikan Ingilizcesi. Bu da telaffuzu ogrenmenizin daha kolay oldugu anlamina geliyor, cunku daha cok maruz kaliyorsunuz. Mesela Turkiye egitim sistemi de Ingiliz uzerine kurulu ama ben dumduz Amerikan konusuyorum. Avrupa'ya gelirsek Fransa'da da Ingiliz Ingilizcesi ogretiliyor genelde ama genclerde Fransiz aksanli Amerikan Ingilizcesi goruyorum. Diger ulkeler hakkinda bilgim yok ama farkli oldugunu sanmam.
- Makaleler
- 9
Biraz araştırdıktan sonra, İngiliz ingilizcesi Avrupa'da da pek yaygın değilmiş; birkaç ülke dışında, Amerikan ingilizcesi öğrenebilirim.
Almanya için konuşuyorum, İngilizce bilen zor bulursun burada.
Ayni şey Avrupa'nin birçok yerinde geçerli.
Zaten ikinci dil şart gibi, biraz bildiğim kadarıyla Avrupa'da ülkeler kendi dillerini de istiyormuş artık yazılımda.Almanya için konuşuyorum, İngilizce bilen zor bulursun burada.
Ayni şey Avrupa'nin birçok yerinde geçerli.
@14356, hangi ulkeyi hedeflediginize de bagli bu durum. Egitim icin gidiyorsaniz Ingilizce cogu ulkede kismen ise yariyor. Egitim sirasinda ana dili de kavramaya baslarsiniz. Mesela Hollanda'da Ingilizce bolumler genelde daha baskin Felemenkce bolumlere gore. Halkin Ingilizce bilgisi de kotu degil. Ama Fransa'da Ingilizce bolumler bulmak zor ve pahali. Cogu universite en kotu ihtimal B2 Fransizca belgesini almanizi istiyor, cogunlugu C1.
Ama planiniz egitim sonrasi da yasamaksa hedef belirlediginiz ulkenin ana dilini ogrenmeniz sart. Cogu ulke vatandaslik basvurusu icin de dil istiyor zaten.
Ama planiniz egitim sonrasi da yasamaksa hedef belirlediginiz ulkenin ana dilini ogrenmeniz sart. Cogu ulke vatandaslik basvurusu icin de dil istiyor zaten.
Eğitim için gitmiyorum hocam, yazılımda iş ilanı bulup gitmeyi düşünüyorum. Detaylar şu an pek kafamda yok, nasıl yaparım falan ama İngilizce mutlaka lazım olacağı için onu bir halledeyim diyorum, sonrasına bakarım.@14356, hangi ulkeyi hedeflediginize de bagli bu durum. Egitim icin gidiyorsaniz Ingilizce cogu ulkede kismen ise yariyor. Egitim sirasinda ana dili de kavramaya baslarsiniz. Mesela Hollanda'da Ingilizce bolumler genelde daha baskin Felemenkce bolumlere gore. Halkin Ingilizce bilgisi de kotu degil. Ama Fransa'da Ingilizce bolumler bulmak zor ve pahali. Cogu universite en kotu ihtimal B2 Fransizca belgesini almanizi istiyor, cogunlugu C1.
İngiliz ingilizcesi bizim açımızdan çok zor bence. Hem de üstüne İngiltere'de bazı yerlerde konuşulan İngilizceyi bazen İngiliz'ler bile anlamıyor. bence Amerikan ingilizcesine yoğunlaşman daha iyi çünkü herkes o aksağanı kullanıyor İngiltere dışında neredeyse.
Yeni konular
-
-
-
-
Techolay, Safari'den ana ekrana ekleyince düzgün çalışmıyor
- Because The Internet
-
-
Çözüldü Halo Campaign Evolved belirli bir bölüme gelince çöküyor
- CanPatrioTic
-
Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi bölümü okunur mu?
- XXXTentacion
-
-