Alessandro Del Piero

Başarılı
Yeni aldığım kasaya montajladım her şeyi fakat CPU ışığı yanıyor. Önceden önceki kasamda PSU değişimi yapmıştım çalışmıştı. Şimdi ise sadece CPU ışığı yanıyor ve bekliyor. Anakartım A520M a Pro ve işlemcim 5 5600. İşlemci tak çıkar yaptım RAM'leri hepsini denedim olmadı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    270,3 KB · Görüntüleme: 89
  • image.webp
    image.webp
    128,2 KB · Görüntüleme: 84
İşlemci ve fan takılıyken anakartı başka kasaya taktın yani. Sorun olmaz.

Bir de anakartın arka plakasına iyi bak. Portların içine giren bir kısım olmasın!

Sorun olmaz.

Bu şekilde. Sorun yok. Sizcr anakarta giden CPU güç girişinde sorun olabilir mi? Farklı PSU ile denedim gene aynı hatayı aldım.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    151,1 KB · Görüntüleme: 42
İşlemci pinlerine zarar vermedin değil mi? Bir de taktığın ekran kartı AMD mi? CSM/Secure Boot sorunu yüzünden soruyorum.

Recep hocam, siz daha iyi bilirsiniz ama; arkadaşın kullandığı anakart 3. nesil Ryzen işlemcileri destekleyecek BIOS sürümüyle gelmiyor mu? İşlemcisi Ryzen 5600. BIOS update yapması gerekmiyor mu?

Recep hocam, siz daha iyi bilirsiniz ama; arkadaşın kullandığı anakart 3. nesil Ryzen işlemcileri destekleyecek BIOS sürümüyle gelmiyor mu? İşlemcisi Ryzen 5600. BIOS Update yapması gerekmiyor mu?

Sıfırdan kurmadım. Dediğim gibi önceki kasada çalışan sistemi diğer kasaya montajladım.

Fanı çıkarmadan montajladıysan sorun yok demektir. BIOS'u güncellemeyi deneyin.

BIOS'um son sürüm 2 hafta önce güncellemiştim. Ayrıca görüntü alamıyorum zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'um son sürüm 2 hafta önce güncellemiştim. Ayrıca görüntü alamıyorum zaten.

O anakart ile BIOS flashback de yapamazsınız. Hocam aynı sorunu bende yaşıyordum. Her kasayı temizlediğimde PC açılmıyor ve BIOS flashback ile BIOS yüklüyordum hem de B550 Tomahawk ile siz düşünün. Ancak benim bir avantajım vardı ki anakarttan BIOS flashback yapabiliyordum. Elinizde 3. nesil bir işlemci varsa yüksek ihtimal görüntü alacaksınız.

O anakart ile BIOS flashback de yapamazsınız. Hocam aynı sorunu bende yaşıyordum. Her kasayı temizlediğimde PC açılmıyor ve BIOS flashback ile BIOS yüklüyordum hem de B550 Tomahawk ile siz düşünün. Ancak benim bir avantajım vardı ki anakarttan BIOS flashback yapabiliyordum. Elinizde 3. nesil bir işlemci varsa yüksek ihtimal görüntü alacaksınız.

Aslında Ryzen 3 1200 var da kuzenimin evinde şimdi gidip alacağım.