Yeni aldığım kasaya montajladım her şeyi fakat CPU ışığı yanıyor. Önceden önceki kasamda PSU değişimi yapmıştım çalışmıştı. Şimdi ise sadece CPU ışığı yanıyor ve bekliyor. Anakartım A520M a Pro ve işlemcim 5 5600. İşlemci tak çıkar yaptım RAM'leri hepsini denedim olmadı.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    270,3 KB · Görüntüleme: 89
  • image.webp
    image.webp
    128,2 KB · Görüntüleme: 84
Bunu diyecektim. Bir de eski kasanın PSU'su ile dene. Yeni kasada belki PSU bozuktur.

Denedim hocam ilk onu denedim olmadı. Şimdi gidip Ryzen 3 1200 işlemcisini takıp deneyeceğim. Burada kalırsanız sevinirim.

Bunu diyecektim. Bir de eski kasanın PSU'su ile dene. Yeni kasada belki PSU bozuktur.

Hocam uzay montaj denerken açıkken anakart ekran kartını taktım ve şu an çalışmıyor. Kesin geme kötü bir hata yaptım. Sorun olmamış çalışdı fakat sorun hala aynı. Uzay montajıda denedim olmadı.

Son düzenleme:
Aman hocam çalışan sisteme etki edilir mi :D. Port kabloları neyse de çalışan sistemden parça söküp takmayın hoş sonuçlar almazsınız.

Delirdiğim için herhalde. Sorum yok bana iyi dayanıyorlar. Fakat bu sorun sadece Ryzen 3 1200 işlemcisine bağlı geldi geldi gelmedi ne yapacağım bilmiyorum.

Clear CMOS sistem kapalıyken yaptın değil mi?

Evet ben anakartın CPU güç girişinde sorun olduğunu düşünüyorum.

Clear CMOS sistem kapalıyken yaptın değil mi?

Hocam merhaba şimdi Ryzen 3 1200'ü taktım fakat gene ışık yanıyor. Fansız taktım işlemciyi ellediğimde bayağı bir sıcak ve çalışıyor. Şimdi neden bu ışık yanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ben anakartın CPU güç girişinde sorun olduğunu düşünüyorum.

Hocam merhaba şimdi Ryzen 3 1200'ü taktım fakat gene ışık yanıyor. Fansız taktım işlemciyi ellediğimde bayağı bir sıcak ve çalışıyor. Şimdi neden bu ışık yanıyor?

Hocam tekrar clear CMOS yapıp 24 pin güç kablosunu çıkartıp 5 10 snye bekleyip tekrar takar mısınız?

Hocam tekrar clear CMOS yapıp 24 pin güç kablosunu çıkartıp 5 10 snye bekleyip tekrar takar mısınız?

Daha da denemiyeceğim hocam. Göndereceğim garantiye. Yaz tatili geldikten sonra bu olay çok sinirimi bozdu. Bir anakart diğer kasaya montajlandıktan sonra nasıl arızalanır anlamıyorum.

İkinci elden A520 ASRock buldum 1600. Garantiye gitmiş işlemci soketi değişmiş. 1 Yıl garantisi devam ediyor.

Son düzenleme:
Bu arada kullandığın vidalar doğru vida değildi yanlış görmediysem. Ayrıca yeni kasada anakart destek vidaları kısa devre yapmış olabilir tam bakmadıysan.

Hocam yeni anakart aldım taktım çalıştı. Bunu garantiye göndereceğim. Taktığım vidalar aynı. Sorun nasıl oldu bilmiyorum ama -1500 lira şu an. Gene satarım bunu 1500'e herhalde.