alitoprak55

Uzman
Selamlar, Google Drive artık abonelikleri pahalı olduğu için mecbur artık verileri HDD'de depolayacağım. Fakat ben Google Drive'a attığımda altyazıları otomatik olarak çeviriyordum. Tuşa bastığımda 1 2 saate arkada kendisi çeviriyordu. Şimdi ise böyle bir durum söz konusu değil. Bu yüzden önerdiğiniz bir çeviri programı var mı? Ben videoyu izlerken çevirebilecek bir program var mı? (videolar İngilizce).
Eğer böyle bir program yok ise ben videoyu yükledikten sonra işlemi yapıp bana videoyu tekrardan alt yazılı veren program var mıdır? (CapCut olmaz ise sevinirim. Hem acayip tuzlu bir fiyatı var hem de çok stabil değil)

Selam, Google Drive artık abonelikleri pahalı olduğu için mecbur artık verileri HDD'de depolayacağım. Fakat ben Google Drive'a attığımda altyazıları otomatik olarak çeviriyordum. Tuşa bastığımda 1 2 saate arkada kendisi çeviriyordu. Şimdi ise böyle bir durum söz konusu değil. Bu yüzden önerdiğiniz bir çeviri programı var mı? Ben videoyu izlerken çevirebilecek bir program var mı? (videolar İngilizce).
Eğer böyle bir program yok ise ben videoyu yükledikten sonra işlemi yapıp bana videoyu tekrardan alt yazılı veren program var mıdır? (CapCut olmaz ise sevinirim. Hem acayip tuzlu bir fiyatı var hem de çok stabil değil)
Alt yazi derken normal video açıyorsun ve alt yazı SRT dosyasını ekliyorsun, oradaki yabancı dildeki yazıyı mi çevirmek istiyorsun? Doğru anladım değil mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen ses atıp daha iyi izah edeyim kendimi. Biraz karmaşık çünkü.

Buyurun ses kaydı burada. @Peganeo @3996

Yani kısacası videolara anlık olarak veyahut kısa sürede ücretsiz şekilde alt yazı ekleyecek bir program, site arıyorum. Videoyu MP3'e ardından Str'ye ardından bunu çevirip tekrardan MP4'e çevirmek gibi yöntemler ciddi anlamda zaman çalıyor.

Son düzenleme:
Hocam merhaba, öncelikle attığınız sesi dinleyemedim. Ses indiriliyor kısmında kaldı. Aradığınız çözüm bende var gibi duruyor fakat biraz zor olabilir öğrenmesi.

Speech recognition yapan bir yapay zeka var. Subtitle Edit programı ile entegre ediyorsunuz, ve attığınız videoların hepsine altyazı üretiyor. Yapay zekanın adı Whisper.
Videoya çok kısa bir sürede altyazı yapıyor. İstediğiniz dile de çevirebilirsiniz. Fakat öğrenmesi zor. Ne yalan söyleyeyim, ben mütercim tercümanlık okuyorum ve görsel işitsel çeviri dersimizde altyazı çevirileri için bu programı kullanıyoruz. Kuvvetle muhtemel dersten kalacağım. Zor çünkü :D . Bu program her şeyi kolaylaştırıyor. Fakat ben kullanmayı bilmiyorum, biraz araştırırsanız daha iyi kaynaklardan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Altyazı dosyasını VLC medya oynatıcıya sürükleyince altyazı ile beraber açılıyor video. Eğer video ve altyazı dosyası da aynı isimde olursa VLC bunu tespit edip açıyor direkt aynı anda.

Hocam merhaba, öncelikle attığınız sesi dinleyemedim. Ses indiriliyor kısmında kaldı. Aradığınız çözüm bende var gibi duruyor fakat biraz zor olabilir öğrenmesi.

Speech recognition yapan bir yapay zeka var. Subtitle edit programı ile entegre ediyorsunuz, ve attığınız videoların hepsine alt yazı üretiyor. Yapay zekanın adı whisper.
Videoya çok kısa bir sürede alt yazı yapıyor. İstediğiniz dile de çevirebilirsiniz. Fakat öğrenmesi zor. Ne yalan söyleyeyim, ben mütercim tercümanlık okuyorum ve görsel işitsel çeviri dersimizde alt yazı çevirileri için bu programı kullanıyoruz. Kuvvetle muhtemel dersten kalacağım. Zor çünkü :D. Bu program her şeyi kolaylaştırıyor. Fakat ben kullanmayı bilmiyorum, biraz araştırırsanız daha iyi kaynaklardan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Alt yazı dosyasını VLC medya oynatıcıya sürükleyince alt yazı ile beraber açılıyor video. Eğer video ve alt yazı dosyası da aynı isimde olursa VLC bunu tespit edip açıyor direkt aynı anda.

Seste dediğim şey. Ya anlık olarak alt yazı üretmesi ya da kısa sürede bir programa upload edip alt yazı üretmesini istiyordum.
Peki bu attığınız program mı zor yoksa dersiniz mi hocam :D

Seste dediğim şey. Ya anlık olarak alt yazı üretmesi ya da kısa sürede bir programa upload edip alt yazı üretmesini istiyordum.
Peki bu attığınız program mı zor yoksa dersiniz mi hocam :D
Anlık olarak yapmaz ancak çok kısa bir sürede yapabiliyor dediğim gibi. Bunu isterseniz 2-3 saatlik filmlerde dahi kullanabilirsiniz.
Program zor, ders de zor :) .
Bu biraz fazla üst düzeye kaçıyor ama elinizde bulunsun, bir kere öğrendiğiniz an her alanda işinize yarar diye anlattım.

Speech recognition yapan bir yapay zeka var. Subtitle Edit programı ile entegre ediyorsunuz, ve attığınız videoların hepsine alt yazı üretiyor. Yapay zekanın adı Whisper.
Videoya çok kısa bir sürede alt yazı yapıyor. İstediğiniz dile de çevirebilirsiniz. Fakat öğrenmesi zor. Ne yalan söyleyeyim, ben mütercim tercümanlık okuyorum ve görsel işitsel çeviri dersimizde alt yazı çevirileri için bu programı kullanıyoruz. Kuvvetle muhtemel dersten kalacağım. Zor çünkü :D. Bu program her şeyi kolaylaştırıyor. Fakat ben kullanmayı bilmiyorum, biraz araştırırsanız daha iyi kaynaklardan nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
Alt yazı dosyasını VLC medya oynatıcıya sürükleyince alt yazı ile beraber açılıyor video. Eğer video ve alt yazı dosyası da aynı isimde olursa VLC bunu tespit edip açıyor direkt aynı anda.
Bu programı kullanıyordum videoları izlemek için. Fakat çeviri yapmıyor diye biliyorum hocam. Sadece alt yazı çıkarıyor. Çeviri yaptığından emin misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu programı kullanıyordum videoları izlemek için. Fakat çeviri yapmıyor diye biliyorum hocam. Sadece alt yazı çıkarıyor. Çeviri yaptığından emin misiniz?
Evet birçok dili destekliyor. Bir arkadaşımız script yazmıştı. Onunkini kullanıyoruz. Altyapı olarak da bunu kullanıyor zaten.
Mesela seçenekler veriyor, ‘sadece altyazı çıkart’ veya ‘altyazı çıkarıp çevir’ tarzı.

Evet birçok dili destekliyor. Bir arkadaşımız script yazmıştı. Onunkini kullanıyoruz. Altyapı olarak da bunu kullanıyor zaten.
Mesela seçenekler veriyor, ‘sadece alt yazı çıkart' veya ‘alt yazı çıkarıp çevir' tarzı.

Alt yazı çıkarmayı bu program ile biliyorum. Fakat alt yazı çıklarıp çevir olayını bilmiyorum. Size zahmet bunun ile ilgili video veyahut bir kaynak verebilir misiniz öğrenmem için.