792

Uzman
Merhaba, aracımda sıralı sistem LPG var. 5 dakika çalıştıktan sonra LPG'ye otomatik geçiyor. Bunu nasıl benzine alabilirim bilmiyorum ama konumuz bu değil. Konumuz, aracı benzinde mi yoksa LPG'de mi kullanmanın araç sağlığı için daha iyi olduğu. Sizce hangisi daha sağlıklı?

Aracı benzinde kullanmak daha sağlıklıdır. Arada sırada benzinle kullanmanız motor sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.

Aracı benzinde kullanmak daha sağlıklıdır. Arada sırada benzinle kullanmanız motor sağlığını olumlu yönde etkileyecektir.
Vücudun asıl ihtiyacı sudur. Suyla çalışır. Araba da benzinle. Alternatifi kısa vadede kârlı gibi görünse de uzun vadede zararlıdır.
Teşekkürler, kendim kullandığım zamanlarda benzin ile kullanmayı düşünüyorum.

Benzinle çalışmak için üretilmiş bir makine benzinle çalışmalı. LPG yakıttan tasarruf ettirir ama motor parçalarına binen yükü arttırabilir.

Tüp takılıysa iki depoyu da ara sıra azaltmak en sağlıklısı.

Benzinle çalışmak için üretilmiş bir makine benzinle çalışmalı. LPG yakıttan tasarruf ettirir ama motor parçalarına binen yükü arttırabilir.

Teşekkürler, benzin-LPG geçişini öğrenirsem kendim benzinde kullanacağım. Babam büyük ihtimal LPG'de kullanır.

Benzinli motorlar yani teknoloji olarak son çıkan motorlar özellikle alüminyum malzemeden veya benzeri alaşımlardan üretiliyor. Bu malzeme benzin kullanıldığında belli bir maksimum ısıya ulaşıyor. Yani motor bu ısıya uygun olarak üretiliyor ve öyle çalışıyor. LPG kullanıldığında ise açığa çıkan ısı miktarı bu motorun limitlerini zorluyor. Isı öyle bir hale geliyor ki artık pistonlar falan bile eriyebiliyor ve motor zarar görebiliyor. Eski araçların motorları daha çok demir-çelik alaşım olduğu için ısıya daha dayanıklı oluyor. Ayrıca LPG benzine oranla çok kuru bir yakıt. Hem kuru hem sıcak olunca motorun soğuması çok zor oluyor. Benzin yapısal olarak yağlı olduğu için püskürtülme sonrası az da olsa civarında yağlama da sağlıyor.