LPG her motorla uyumlu değil,1.6 Hitler motor ile sorunsuz uyumluyken,1.8 Turbo motorda mahveder arabayı. Uyumlu motorda LPG kullanıldığında sıkıntı çıkmaz az yakar araba. Yillardır ailecek LPG'de kullanırız sadece bazı geceler arkadaşlarımla ufaktan roll yapmak için uzun yola çıktığımda benzine geçiririm arabayı. Tüpteyken hız yapma yeterli.
Ekstradan ekleyeyim şahsi düşüncemdir,hiçbir turbolu araca lpg takma taraftarı değilim, önermem.Ayrıca 1.6 atmosferik motorlara da takılmasının taraftarı değilim.Daha düşük hacimli özellikle 1.4 ve 1.3 motorlara takılması daha sağlıklı.

:oops:

Merhaba, aracımda sıralı sistem LPG var. 5 dakika çalıştıktan sonra LPG'ye otomatik geçiyor. Bunu nasıl benzine alabilirim bilmiyorum ama konumuz bu değil. Konumuz, aracı benzinde mi yoksa LPG'de mi kullanmanın araç sağlığı için daha iyi olduğu. Sizce hangisi daha sağlıklı?
Bir makine ne ile çalışmak üzere üretilmişse onunla çalışmalı. LPG çok yüksek ısılara çıkabildiği için uzun vadede motora zarar verebilir. Tasarruflu olsa bile aracınızın çekişi benzinli gibi de olmayacaktır.

LPG her motorla uyumlu değil,1.6 Hitler motor ile sorunsuz uyumluyken,1.8 Turbo motorda mahveder arabayı. Uyumlu motorda LPG kullanıldığında sıkıntı çıkmaz az yakar araba. Yillardır ailecek LPG'de kullanırız sadece bazı geceler arkadaşlarımla ufaktan roll yapmak için uzun yola çıktığımda benzine geçiririm arabayı. Tüpteyken hız yapma yeterli.
Ekstradan ekleyeyim şahsi düşüncemdir,hiçbir turbolu araca lpg takma taraftarı değilim, önermem.Ayrıca 1.6 atmosferik motorlara da takılmasının taraftarı değilim.Daha düşük hacimli özellikle 1.4 ve 1.3 motorlara takılması daha sağlıklı.
Ben değil de babam yaptım diyor. 160’a kadar çıktım diyor ama benzinde mi LPG’de mi bilmiyorum.

:oops:

Bir makine ne ile çalışmak üzere üretilmişse onunla çalışmalı. LPG çok yüksek ısılara çıkabildiği için uzun vadede motora zarar verebilir. Tasarruflu olsa bile aracınızın çekişi benzinli gibi de olmayacaktır.
Kendi kullandığım vakit LPG’yi yedek yakıt olarak kullanacağım gibi görünüyor.

Ekleme de yapayım uzun süre LPG takılı Chevrolet Cruze (çoğu mekaniği Opel Astra ile aynıdır) kullandık. Sürekli motor arıza lambası yakıyordu. LPG'nin servisine gidip gelmekten bir hal olduk. Ama böyle iki tane Cruze kullandık ilkinde neredeyse hiçbir sorun yaşamazken ikincisinde sanayinin yerlisi olduk. Biraz da şans işi bence.

Ekleme de yapayım uzun süre LPG takılı Chevrolet cruze (çoğu mekaniği Opel Astra ile aynıdır) kullandık. Sürekli motor arıza lambası yakıyordu. LPG'nin servisine gidip gelmekten bir hal olduk. Ama böyle iki tane cruze kullandık ilkinde neredeyse hiçbir sorun yaşamazken ikincisinde sanayinin yerlisi olduk. Biraz da şans işi bence.

Marka da önemli, simit tüpler genelde sorun çıkarıyor ayrıca konumu itibarıyla stepneyi iptal etmek zorunda kalıyorsun, normal LPG tankı iyidir.

Marka da önemli, simit tüpler genelde sorun çıkarıyor ayrıca konumu itibarıyla stepneyi iptal etmek zorunda kalıyorsun, normal LPG tankı iyidir.
Simit tank kullandık çünkü aracın bagajında normal tank için pek de yer yoktu. Ki Opel grubu (Chevrolet Cruze bu gruba dahildir) LPG ile pek anlaşamıyor bildiğim kadarıyla.