Max Caulfield
Üstün
Merhaba arkadaşlar. En son dün Arch Linux'u güncellemiştim. Sonra ise saçma bir şekilde Firefox durmadan çökmeye başlamıştı. (Firefox 128.0 yüklü)
İlk başta sorunun ne olduğunu anlayamamıştım, o yüzden geçici olarak Microsoft Edge ile takılıyordum. Fakat sonradan Arch Linux forumlarında sorunun sebebi paylaşıldı. Konu linki:
Sorunun sebebinin
Sonuç ne oldu? Sorun tamamen çözüldü. Artık Firefox çökmüyor. Yani Arch Linux'ta Wayland ile Firefox kullanıyorsanız şu an için
İlk başta sorunun ne olduğunu anlayamamıştım, o yüzden geçici olarak Microsoft Edge ile takılıyordum. Fakat sonradan Arch Linux forumlarında sorunun sebebi paylaşıldı. Konu linki:
Sorunun sebebinin
egl-wayland paketine yeni gelen 2:1.1.14-1 güncellemesinden kaynaklı olduğu söylenmiş. Ben de hemen denemek için Terminal'i açtım ve sudo su komutu ile root olduktan sonra pacman -U https://archive.archlinux.org/packages/e/egl-wayland/egl-wayland-2%3A1.1.13-2-x86_64.pkg.tar.zst komutu ile egl-wayland paketinin sürümünü bir önceki sürüm olan 2:1.1.13-2 sürümüne düşürdüm. Sonra ise bilgisayarı yeniden başlattım.Sonuç ne oldu? Sorun tamamen çözüldü. Artık Firefox çökmüyor. Yani Arch Linux'ta Wayland ile Firefox kullanıyorsanız şu an için
egl-wayland güncellemesini yapmayın. Özellikle de NVIDIA kart kullanıcıları için bunu söylüyorum. Ben NVIDIA kart kullanıyorum ve 555.58.02 sürücüsü yüklü. AMD ve Intel GPU'larda durum nedir bilmiyorum, o yüzden siz eğer AMD veya Intel GPU ile egl-wayland güncellemesi sonrası Firefox'ta çökme sorunu yaşıyorsanız belirtmenizi rica ediyorum.