Merhaba arkadaşlar. Bugün zorlu bir maceraya girmeye karar verdim Arch Linux kurmaya fakat internetteki rehberden çok bir şey anlamadım. Diğer diskler komple silinecek bir tek bu silinmemesi lazım.

1711883533134.webp

(Bunu Windows bölümlemesinden ayırdım.)

Hocam yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum o yüzden archinstall ile başlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz diye de Ventoy ile hem Arch hem Windows ISO dosyası attım USB'ye.
Yedeginiz D: diskinde ise zaten komut satirinda fdisk -l ile hangi disk kac GB, oradan akil edebiliyorsunuz.

Komut satirinda bir hata yapacaginizi dusunuyorsaniz GUI ile kurulan bir dagitim kurun, eger korkuyorsaniz.

Hocam yanlış bir şey yaparım diye korkuyorum o yüzden archinstall ile başlamak istiyorum. Ne olur ne olmaz diye de Ventoy ile hem Arch hem Windows ISO dosyası attım USB'ye.
Öyle bir korkunuz varsa macera arayıp kendinize çile çektirmek yerine CachyOS kurun hocam.

Yok olmuyorsa forumda rehberi de var. Hataları ya da eksikleri olabilir fakat çalışıyor.

Yedeginiz D: Diskinde ise zaten komut satirinda fdisk -l ile hangi disk kac GB, oradan akil edebiliyorsunuz.

Komut satirinda bir hata yapacaginizi dusunuyorsaniz GUI ile kurulan bir dagitim kurun, eger korkuyorsaniz.

Öyle bir korkunuz varsa macera arayıp kendinize çile çektirmek yerine CachyOS kurun hocam.

Yok olmuyorsa forumda rehberi de var. Hataları ya da eksikleri olabilir fakat çalışıyor.

Arch Linux calameres ınstaller (alcı) gibi projeler var, onlara göz atabilirsiniz.

Hocam bende archinstall açıldı oradan mı devam edeyim yoksa sizin komutlarla mı? Her şeyi ayarladım galiba disk bölümleme yerindede bir Mount EFI sistem bölümü ve bir root dizini oluşturmam gerek.