Bilgisayarı ben günlük kullanım ve oyun için kullanırım. Mümkünse hem güncel, hem stabil paketler olsun. İstediğim gibi özelleştirebileyim. Ayarları hem terminal ve arayüz ile yapmak isterim. Programları da aynı şekilde.
Detaylar
Kim cevapladı?Tabii o da var. Mümkün olduğunca öğrenmek isterim.
O zaman kolay gelsin, klavyeyi kırmamaya dikkat etTabii o da var. Mümkün olduğunca öğrenmek isterim.
Stabil istiyorsan kullanma. Arch sistemini minimal sekilde konfigure edip, rolling release yazilim isteyen insanlar içindir. Zaten neredeyse her Linux dağıtımını istediğin sekilde değiştirebilirsin, stabil istiyordan Debian, OpenSUSE Leap falan kullan.Bilgisayarı ben günlük kullanım ve oyun için kullanırım. Mümkünse hem güncel, hem stabil paketler olsun. İstediğim gibi özelleştirebileyim. Ayarları hem terminal ve arayüz ile yapmak isterim. Programları da aynı şekilde.
Ama biraz güncel de olsun. Mesela Debian hala KDE Plasma 5 kullanıyor. Hem güncel, hem stabil olsun.Stabil istiyorsan kullanma. Arch sistemini minimal sekilde konfigure edip, rolling release yazilim isteyen insanlar içindir. Zaten neredeyse her Linux dağıtımını istediğin sekilde değiştirebilirsin, stabil istiyordan Debian, OpenSUSE Leap falan kullan.
3 sene. Kabul ediyorum AUR mukemmel bir nimet ama bir Ubuntu kolaylığı yok.Normal bi' Linux kullanıcı kullanabilir, bi olayı yok, zor bir yanı yok. Zor, uğraştırıcı diyenler ne kadar Linux kullandı acaba ??!!!
Sizde kurun artık içinizde kalmasın.
Ubuntu 24.10 ya da Debian testing. Opensuse Tumbleweed ve Fedora daha iddiali fakat daha az stabil seçimler olarak seçilebilir.Ama biraz güncel de olsun. Mesela Debian hala KDE Plasma 5 kullanıyor. Hem güncel, hem stabil olsun.
Teşekkürler. Ben şu an Fedora kullanıyorum ve memnunum. Yeni PC'me de 2 tane ayrı disk ile Dual Boot yapacağım. Birinde Windows, diğerinde Linux. Ancak Fedora 1. Diskte ki EFI bölümüne karışmaz değil mi?3 sene. Kabul ediyorum AUR mukemmel bir nimet ama bir Ubuntu kolaylığı yok.
Ubuntu 24.10 ya da Debian testing. Opensuse Tumbleweed ve Fedora daha iddiali fakat daha az stabil seçimler olarak seçilebilir.
Yeni konular
-
-
-
-
POCO X8 Pro Max telefonun ekran renkleri çok soluk ve renksiz
- Evet gerçekten de öyle
-
-
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
Yeni mesajlar
-
Termal Macun, PTM7950, Ice Dragon Kryosheet - Hangisi tercih edilmeli?
- mortem.dll bulunamadı
-