Detaylar
Kim cevapladı?Çok takıntım var, bir çoğu da okb'ye bağlı. Çeşidi tam olarak nedir bilmiyorum daha önce sormadım doktora hiç. Aslında sıra gelmedi desek daha doğru olur. OKB'nin çeşitleri olduğunu da yeni yeni öğreniyorum zaten.OKB'n ne ile alakalı? Obsesyonların nedir, kompulsiyonların nedir?
Eğer bunu yaparsam insanlar bana soğuk davranılar gibi gibi bu şekilde kurmalar. Hala gerçek olmadığına tam inanmış değilim bu arada.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Bir şey soracağım, konuyla alakasız değil. Ateist miydin sen? Ateist isen neden ateistsin? Ateistlik kavramını kendin için düşündüğünde ne dersin?Çok takıntım var, bir çoğu da okb'ye bağlı. Çeşidi tam olarak nedir bilmiyorum daha önce sormadım doktora hiç. Aslında sıra gelmedi desek daha doğru olur. OKB'nin çeşitleri olduğunu da yeni yeni öğreniyorum zaten.
Eğer bunu yaparsam insanlar bana soğuk davranılar gibi gibi bu şekilde kurmalar. Hala gerçek olmadığına tam inanmış değilim bu arada.
Dini görüşüm yok. Din, benim ilgi alanım değil. Tanrının var olduğunu düşünüyorum ancak bunun islamiyet olduğunu düşünmüyorum.Bir şey soracağım, konuyla alakasız değil. Ateist miydin sen? Ateist isen neden ateistsin? Ateistlik kavramını kendin için düşündüğünde ne dersin?
Hala arada kaldım denebilir.
Nefs İlmi
Üstün
- Makaleler
- 81
Anladım. Şimdi şöyle, ben forumda insanları ister istemez gözlemliyorum.Dini görüşüm yok. Din, benim ilgi alanım değil. Tanrının var olduğunu düşünüyorum ancak bunun islamiyet olduğunu düşünmüyorum.
Hala arada kaldım denebilir.
Çok bir şey söylemeyeyim, etik olmaz, ki kaldı ki ben uzman falan değilim.
Hani bunlar sadece bir tahmin, söylem gibi düşün, geçerliliği yok vs.
Otorite figürlerine karşı gerilim yaşıyor olabilirsin. Otorite figürleriyle yaşadığın çatışmalar sebebiyle OKB'yi geliştirmiş olabilirsin. Yani dışsal düzenin baskısı sebebiyle sen de savunma amaçlı kendi içinde bir düzen yaratma ihtiyacı duymuş olabilirsin.
İnsanlarla ilişkini de bu içsel düzen (OKB) düzleminde yapılandırıyor olabilirsin. OKB'nin yapısını bilmediğim için bir şey diyemem tabii.
Ama tahmini olarak onay, ilgi eksikliği yaşama korkusu sebebiyle bazı kompulsiyonlar (gerilim hatları) geliştirmiş olabilirsin. Bu da ilişkilerini olumsuz etkiliyor olabilir.
Çözüm olarak benim naçizane söyleyeceklerim, kendi yalnızlığını yaşama becerisini edinmen üzerine olur. Yalnız yaşayabilen, kendi kendine yetebilen, kendi egosunu tatmin edebilen, kendi arzusunun peşinde koşabilen başkalarıyla daha sağlıklı ilişki kurabilir. Erich Fromm da, "Yalnız kalabilenler sevgiyi sağlıklı yaşar." gibisinden bir şey diyor. Yalnız olman yalnızlığı yaşama becerisine sahip olduğunu göstermez bu arada.
Bunun yanında içsel boşluk hissi varsa o boşluk hissini de kabul etmeye çalış. O boşluğu görmezden gelmeye, bastırmaya çalışma. Barışık yaşamaya çalış. Eksikliğinle, tam olmadığın halinle barışık olduğun zaman bir şeyler değişmeye başlayacaktır.
Yeni konular
-
HP Victus'taki SSD Casper Excalibur G770'e uyar mı?
- BirForumcuKişi
-
-
-
-
-
-