Greens1903 9
Becerikli
Hocam terlemeden önce her şey yapıyordum futbol, koşu, bisiklet, scooter, vs, terlemeye başladıktan sonra hiçbirini yapamıyorum fena oluyorum.
Ben de çok terliyorum. Doktor bana garanti çözüm olarak ter bezlerini alırız dedi ama önermedi.
Direk onu diyorlar kobay mıyız biz ortada hastalık yok teşhis yok niye kestirelim.
Bir hafta önce yaptırdım her şey normal.
Hocam bu havada terliyorsanız normal. Yani hava sıcaklığı düşük olur nem çok yüksek olur yine normal.
Havayla alakası yok yaz kış kar yağarken bile gece gündüz hamama girmiş gibiyim.
Bende de aşırı terleme sorunu vardı. Dışarıda 2 3 dk durayim hemen terlerdim ama o zamanlar 90 kilo falandim boyumda 173 falandi galiba ama sonra zayiflayinca terlemem neredeyse gecti.
Ben 50 kiloyken de terliyordum şimdi biraz kilo aldım yine aynı.
Hiperhidroz deniyor ona aşırı terleme doğru düzgün bir tedavisi yok krem falan veriyorlar işe yaramıyor bir takım işlemler daha var ama çok sağlıklı olmuyor mecbur bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor bende de var kendimi bildim bileli el, ayak, koltuk altı gibi yerlerde oluyor yaz kış sıcak soğuk fark etmeksizin her zaman olmasa da oluyor hatta insanlarla tokalaşırken utanıyorum.
Onun için test yapma bölümüne de yollamıyorlar.
El, ayak, koltuk altı, bu kısımlar mı genel olarak?
Terlemedik bir yerim yok öyle söyleyeyim üst orta alt tüm ter bezi olan bölgeler.
Asistan yeni genç doktorlar bir şey çözemiyor doktorlara saygım var ama eski yaşlı gözlüklü doktor olsa hemen çözmüştü.