Boy ve kilo nedir? Düzenli spor yapıyor musunuz?

Hocam terlemeden önce her şey yapıyordum futbol, koşu, bisiklet, scooter, vs, terlemeye başladıktan sonra hiçbirini yapamıyorum fena oluyorum.

Ben de çok terliyorum. Doktor bana garanti çözüm olarak ter bezlerini alırız dedi ama önermedi.

Direk onu diyorlar kobay mıyız biz ortada hastalık yok teşhis yok niye kestirelim.

Hocam tiroid değerleriniz normal mi?

Bir hafta önce yaptırdım her şey normal.

Hocam bu havada terliyorsanız normal. Yani hava sıcaklığı düşük olur nem çok yüksek olur yine normal.

Havayla alakası yok yaz kış kar yağarken bile gece gündüz hamama girmiş gibiyim.

Bende de aşırı terleme sorunu vardı. Dışarıda 2 3 dk durayim hemen terlerdim ama o zamanlar 90 kilo falandim boyumda 173 falandi galiba ama sonra zayiflayinca terlemem neredeyse gecti.

Ben 50 kiloyken de terliyordum şimdi biraz kilo aldım yine aynı.

Hiperhidroz deniyor ona aşırı terleme doğru düzgün bir tedavisi yok krem falan veriyorlar işe yaramıyor bir takım işlemler daha var ama çok sağlıklı olmuyor mecbur bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor bende de var kendimi bildim bileli el, ayak, koltuk altı gibi yerlerde oluyor yaz kış sıcak soğuk fark etmeksizin her zaman olmasa da oluyor hatta insanlarla tokalaşırken utanıyorum.

Onun için test yapma bölümüne de yollamıyorlar.

El, ayak, koltuk altı, bu kısımlar mı genel olarak?

Terlemedik bir yerim yok öyle söyleyeyim üst orta alt tüm ter bezi olan bölgeler.

Asistan yeni genç doktorlar bir şey çözemiyor doktorlara saygım var ama eski yaşlı gözlüklü doktor olsa hemen çözmüştü.

Hocam terlemeden önce her şey yapıyordum futbol, koşu, bisiklet, scooter, vs, terlemeye başladıktan sonra hiçbirini yapamıyorum fena oluyorum.

Direk onu diyorlar kobay mıyız biz ortada hastalık yok teşhis yok niye kestirelim.

Bir hafta önce yaptırdım her şey normal.

Havayla alakası yok yaz kış kar yağarken bile gece gündüz hamama girmiş gibiyim.

Ben 50 kiloyken de terliyordum şimdi biraz kilo aldım yine aynı.

Onun için test yapma bölümüne de yollamıyorlar.

Terlemedik bir yerim yok öyle söyleyeyim üst orta alt tüm ter bezi olan bölgeler.

Asistan yeni genç doktorlar bir şey çözemiyor doktorlara saygım var ama eski yaşlı gözlüklü doktor olsa hemen çözmüştü.
Sendeki daha ağırdır açıkçası bir çözümü de yok çok garanti olan bende sadece el ayak koltuk altı terliyor onun için bi krem verdi onunda iğrenç bi dokusu ve hissi var terlemeyi tercih ederim onun yerine doktorlar çok ilgisiz ve bilgisiz evet kendim sağlık çalışanı olmama rağmen gittiğim hiçbir doktordan istediğimi de alamadım sorunlarıma çözüm de bulamadım en basit bi kan testi istedim onu bile istediğim şey hariç her şeyin testini yaptırmış.

Sendeki daha ağırdır açıkçası bir çözümü de yok çok garanti olan bende sadece el ayak koltuk altı terliyor onun için bi krem verdi onunda iğrenç bi dokusu ve hissi var terlemeyi tercih ederim onun yerine doktorlar çok ilgisiz ve bilgisiz evet kendim sağlık çalışanı olmama rağmen gittiğim hiçbir doktordan istediğimi de alamadım sorunlarıma çözüm de bulamadım en basit bi kan testi istedim onu bile istediğim şey hariç her şeyin testini yaptırmış.
Bunu okumanızı tavsiye ederim bendeki birinci sizdeki de ikinci olan tamamen uyuyor.

Dosya Ekleri

• IMG_20260812_125909.webp
    IMG_20260812_125909.webp
    319,5 KB · Görüntüleme: 16
Bunu okumanızı tavsiye ederim bendeki birinci sizdeki de ikinci olan tamamen uyuyor.
Bu tarz bilgiler de var ama doğru mu bilemem yapay zekaya sordum. Yinede diğer tıbbi sitelerde de gördüğüm kadarıyla doğru olabilir araştırmak gerekiyor. "Temel Hedef: Terlemenin kendisini değil, terlemeye neden olan hastalığı bulup tedavi etmektir.Örnek: Eğer altından bir tiroid hastalığı çıkarsa, tiroid ilacı kullanmaya başladığında tüm vücut terlemesi de kendiliğinden geçecektir."

TSH, serbest T4 → tiroid
Açlık glukozu, HbA1c → diyabet/kan şekeri sorunları
Tam kan sayımı
CRP/ESR → enfeksiyon/inflamasyon
Böbrek ve karaciğer fonksiyonları
Kullanılan ilaçlar ve maddeler
Ateş, kilo kaybı, çarpıntı, titreme, gece terlemesi gibi eşlik eden belirtiler

Bunları bir araştırın lütfen.

Bu tarz bilgiler de var ama doğru mu bilemem yapay zekaya sordum. Yinede diğer tıbbi sitelerde de gördüğüm kadarıyla doğru olabilir araştırmak gerekiyor. "Temel Hedef: Terlemenin kendisini değil, terlemeye neden olan hastalığı bulup tedavi etmektir.Örnek: Eğer altından bir tiroid hastalığı çıkarsa, tiroid ilacı kullanmaya başladığında tüm vücut terlemesi de kendiliğinden geçecektir."

TSH, serbest T4 → tiroid
Açlık glukozu, HbA1c → diyabet/kan şekeri sorunları
Tam kan sayımı
CRP/ESR → enfeksiyon/inflamasyon
Böbrek ve karaciğer fonksiyonları
Kullanılan ilaçlar ve maddeler
Ateş, kilo kaybı, çarpıntı, titreme, gece terlemesi gibi eşlik eden belirtiler

Bunları bir araştırın lütfen.

Tiroid çıkmadı.

psikolojik diye düşündüm kısaca zır deli değilsen tedavi edemeyiz diyor.. :)

Sendeki daha ağırdır açıkçası bir çözümü de yok çok garanti olan bende sadece el ayak koltuk altı terliyor onun için bir krem verdi onunda iğrenç bir dokusu ve hissi var terlemeyi tercih ederim onun yerine doktorlar çok ilgisiz ve bilgisiz evet kendim sağlık çalışanı olmama rağmen gittiğim hiçbir doktordan istediğimi de alamadım sorunlarıma çözüm de bulamadım en basit bir kan testi istedim onu bile istediğim şey hariç her şeyin testini yaptırmış.

Hiperhidroz tespiti için dahiliyenin bir üst bölüme sevk etmesi gerekiyor ama etmiyorlar, değerler normal diyorlar. Adamlara yalvarıyorum artık tedavi edin diye sonuç yok. :)

Genel terlemeden bahsediyorsan anksiyete bunun sebebi olabilir. Benimde elim çok terliyor.

Psikolog soru sordu yok diyor neredeyse tüm belirtilerin hepsi olacak öyle bakacağım diyor yani kısacası kafayı yemen lazım diyor.
Terli ellerimle o doktorların yüzlerini okşamak istiyorum.

En sonun da profesörlere parayla randevu alacağım onlarda çözemezse psikolojik yada dünya da ilk olabilir. :)