Thuge

Becerikli
Yer
Antalya
Arkadaşlar, ASUS Prime 450 Plus anakarta sahibim Ryzen7 5700X3D satın alacağım. Anakartım ile bu işlemciyi performanslı bir şekilde kullabilir miyim?
Anakart alacak durumum pek yok o yüzden değiştirmeyi düşünmüyorum.

Biraz ucu ucuna ama kullanırsın. VRM sıcaklıkların yüksek olacaktır, işlemci de bayağı iyi bir soğutma istiyor. Bu yükseltme için ayırabileceğin en maksimum kaç lira?

Arkadaşlar, ASUS Prime 450 Plus anakarta sahibim Ryzen7 5700X3D satın alacağım. Anakartım ile bu işlemciyi performanslı bir şekilde kullabilir miyim?
Tabii ki alırsın. Ama biraz kayıp olur. Ancak;
O işlemciye o kadar vereceğine anakartı da sat. Toplam 10k yaptı. Am5'e geç. Çok daha mantıklı. Ve 7600 + iyi bir anakart almaya yetiyor.

Tabii ki alırsın. Ama biraz kayıp olur. Ancak;
O işlemciye o kadar vereceğine anakartı da sat. Toplam 10k yaptı Am5'e geç. Çok daha mantıklı. Ve 7600 + iyi bir anakart almaya yetiyor.
O sırada DDR5 RAM'lerin de ortama girişi :D
Ayrıca VRM sorunlu çok fazla A620 ve B650 anakart var, şu anda AM5 geçişi en ucuz 12-13'e patlıyor kalitesiz ürün almayınca.

Prime'ın VRM'leri o kadar iyi değil bu arada.

O sırada DDR5 RAM'lerin de ortama girişi :D
Ayrıca VRM sorunlu çok fazla A620 ve B650 anakart var, şu anda AM5 geçişi en ucuz 12-13'e patlıyor kalitesiz ürün almayınca.

Prime'ın VRM'leri o kadar iyi değil bu arada.
Aralarında çok fiyat farkı kalmayışı😁. https://www.akakce.com/cl/?z=134&s=...0257&f=/r/?pr=575953902&vd=11070&pg=748680257 bu mesela. Fp ve herhangi bir sorun yok. Yanına 7500f de alınca 9k'ya patlıyor kalitesiz ürün de değil...

Kullanırsın. Yüksek watt tüketimlerinde VRM ısınma yapar. Soğutmalı bir anakart daha iyi olur ama oyun oynayacağım falan diyorsan yanına bir de kule tipi soğutucu al kullan. Ben olsam anakarta vereceğim parayı işlemciye yatırırdım. Sonuçta asıl pratikte olan performansı veren anakart değil işlemci. Bu arada öyle işlemci var mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz ucu ucuna ama kullanırsın. VRM sıcaklıkların yüksek olacaktır, işlemci de bayağı iyi bir soğutma istiyor. Bu yükseltme için ayırabileceğin en maksimum kaç lira?
Son bütçemi işlemciye verdim zaten başka bir para ayarlayamam bu iş için. VRM Sıcaklığı yükselince ne olur? Maksimum kaç derece olmalı ve VRM Sıcaklığını anlık nereden görebilirim.

1741688478765.webp

Prime sadece E de değil, turuncu E, yani E'nin alt sınırında. Sen buna 105'lik bir CPU takmayı planlıyorsun. O yüzden 100-110 olması bile mümkün.

Bu arada işlemci soğutucun iyi değilse işlemcin de deli ısınacak haberin olsun.

Kullanırsın. Yüksek watt tüketimlerinde VRM ısınma yapar. Soğutmalı bir anakart daha iyi olur ama oyun oynayacağım falan diyorsan yanına bir de kule tipi soğutucu al kullan. Ben olsam anakarta vereceğim parayı işlemciye yatırırdım. Sonuçta asıl pratikte olan performansı veren anakart değil işlemci. Bu arada öyle işlemci var mıydı?
Şuanlık Snowman T6 Ultra var onu kullanıyorum sıkıntısız şekilde 5600 ile beraber 5700x3d' ye yeterli gelir sanırım.

Evet var RYZEN7 5700X3D olarak geçiyor. 96MB L3 Ön belleği var.