rdvn065

Uzman
Merhaba,

Dün yeni bir sistem kurdum ve kasa olarak ASUS ProArt PA602 kullanıyorum. Sistem genel olarak sorunsuz çalışıyor ancak kasa fanlarıyla ilgili bir problem yaşıyorum.
  • Kasa üzerindeki fan kontrol tuşuna bastığımda (“Auto” veya “Max”) herhangi bir değişiklik olmuyor.
  • MSI Center veya BIOS üzerinden fan kontrolü yapamıyorum, fanlar sabit 1026 RPM'de çalışıyor.
  • Fanların güç kablolarını doğru şekilde System Fan 1'e bağladım, değişen bir şey olmadı.
Kasa yeni ve sistem yeni kuruldu. Bu konuda bir çözüm bulamadım. Fanların çalışması için BIOS, yazılım veya farklı bir ayar mı yapmam gerekiyor?

Anakart: MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi

Deneyimleyen veya benzer sorun yaşayan var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanlar eğer ASUS'un fan kontrolcüsüne bağlıysa kasadaki tuş ile çalışır. Anakarta bağlıysa ve anakartınız fan kontrolünü destekliyorsa MSI Center altından kontrol edebilirsiniz.

Her anakart her yuvada fan kontrolünü desteklemiyor.

Evet fanlar ASUS'un fan kontrolcüsüne bağlı. Kontrolcüden gelen kabloyu anakarta taktım. Maalesef Auto veya Max'e bastığımda RPM değişmiyor sesi de değişmiyor.

Evet fanlar ASUS'un fan kontrolcüsüne bağlı. Kontrolcüden gelen kabloyu anakarta taktım. Maalesef Auto veya Max'e bastığımda RPM değişmiyor sesi de değişmiyor.

Ön fanlar 200 mm olduğu için ve sesi 30 desibeli geçememesi için sadece 1100 RPM'ye kadar çıkıyor olabilir çünkü incelediğim videolarda tamamen ProArt sisteme göre tasarlanmış özellikle sıvı soğutucusu 3200 RPM hızlarına çıktığı için ön fanlara yüksek RPM gerek duymamış da olabilirler ModArt PC de incelemede 1000 RPM dönüş hızında yüksek statik basın sağlayabiliyor diyor kutusunda kitapçığı varsa inceleyin ya da ASUS'un kendi sitesinde canlı destek ile bilgi alın.

Ön fanlar 200 mm olduğu için ve sesi 30 desibeli geçememesi için sadece 1100 RPM'ye kadar çıkıyor olabilir çünkü incelediğim videolarda tamamen ProArt sisteme göre tasarlanmış özellikle sıvı soğutucusu 3200 RPM hızlarına çıktığı için ön fanlara yüksek RPM gerek duymamış da olabilirler ModArt PC de incelemede 1000 RPM dönüş hızında yüksek statik basın sağlayabiliyor diyor kutusunda kitapçığı varsa inceleyin ya da ASUS'un kendi sitesinde canlı destek ile bilgi alın.

Evet ama sürekli o RPM'de çalışıyor. Sesi yüksek geldi bana sizin söylediğinize göre Max RPM'de çalışıyor sürekli. E mail attım inşallah çözülür.