ASUS ROG STRIX G15 G513RC RTX 3050 Ryzen7 6800HS kullanıyorum aga. Aynı sorunlar bende de vardı, ne yaptım ne ettim bir türlü çözülmedi, her türlü Windows kurdum. Sonra fark ettim ki sorun Windows'un kendisinde değil sorun Windows'un Update ile sürücüleri yüklemesinde. Format atmadan önce tüm driverları ASUS'tan indirdim. Temiz Windows kurulumu yaptım sonra internet bağlamadan tüm sürücüleri kurdum sorun çözüldü. Fakat bu sefer de Armoury Crate'Ti yükledikden sonra GPU modu standarttayken bilgisayar böyle arada bir 1 saniye boyunca 10 FPS'ye düşüyordu ve dediğin gibi 144Hz değil de 75 80Hz alıyormuş gibi hissediyosun Windows arayüzünde. Ama oyunlarda hiç sıkıntı yok. Ben de baktım entegre kullanılınca sıkıntı çıkıyor, Armoury Crate'den GPU modunu Ultimate moduna aldım, böylece Windows arayüzünde de harici kartı kullandı. Tüm sıkıntı çözüldü. Aklıma bir şey takıldı acaba entegrede mi sıkıntı var. Bunu da GPU modunu eco moda alıp denedim. Bu sefer de oyunlarda ve Windows arayüzünde entegreyi kullanıyordu ve yine donma kasma herhangi bir sıkıntı yoktu. Sorunu tek kart kullanarak çözdüm.
Acaba sıkıntı ASUS driverlarında mı, yoksa Windows'un kartları düzgün ayarlamasıyla mı ilgili?
Acaba sıkıntı ASUS driverlarında mı, yoksa Windows'un kartları düzgün ayarlamasıyla mı ilgili?