Ben ASUS marka OLED bir monitör kullanıyorum. Firma 3 yıl boyunca OLED yanmasına karşı garanti veriyor. Bunun yanı sıra donanımsal ve yazılım olarak OLED yanığı oluşmasını engelleyen bir takım teknolojiler kullanıyor. OLED alma fikriniz varsa OLED yanmasından dolayı vazgeçmeyin. OLED panelin de yanma gibi bir sorunu var fakat görüntü kalitesi, renk canlılığı ve doygunluğu muhteşem. 3 yıl zaten firma garanti veriyor. Ve artık günümüzde OLED yanması yeni çıkan monitörlerde epey azaldı. Hiç yok demiyorum ama çok çok azaldı, haberiniz olsun.
Ben monitörü kullanmadığım zamanlarda ekranı sürekli kapalı tutuyorum. Mesela 5 dk markete gidip geleceksem bile yine de monitörün ekranını kapatıyorum. IPS panel monitör kullanırken bunu yapmıyordum çünkü OLED yanması gibi bir ihtimal yoktu. Şu an monitörü sadece kullandığımda açıyorum, onun dışında geri kalan vakitlerde kapalı durmasına özen gösteriyorum. Ayrıca arka planda sürekli aynı görsel de kalmamalı, mesela ben masaüstü arka planını 5 görselden oluşan slayt yapıyorum arada bir değişiyor. Buradaki amaç sabit bir görüntünün ekranda kalmaması. Bunları yaptığın takdirde sorun yaşama ihtimalin epey azalıyor.
OLED düşünüyorsan en uygun fiyatlı olanlardan birisi bu monitör ve bildiğim kadarıyla da iyi bir monitör. Güvenilir birisi tarafından önerilmiştir.